Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modernizarea Colegiului Economic din Alba Iulia: Elevii s-ar putea întoarce în clădirea renovată abia la sfârșitul anului 2020

Publicat

Lucrările de modernizare a sediului Colegiului Economic din Alba Iulia ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului 2020.

Deși reprezentantul constructorilor declara, în  urmă cu trei luni, în fața inspectorului șef al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș și a ministrului Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, că lucrările vor fi finalizate până la ”la finele anului”, cel mai probabil elevii Colegiului se vor putea întoarce în clădirea renovată doar după vacanța de iarnă din 2020.

Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar, a declarat că stadiul lucrărilor de modernizare a colegiului sunt de 30%, iar finalizarea lor este prevăzută pentru anul 2021, dar se va încerca terminarea lucrărilor până la sfârșitul anului 2020.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Renovarea Colegiului Economic din Alba Iulia, finalizată mai devreme. Termen dat în fața ministrului Dezvoltării

Referitor la termenul ”curajos” dat de către constructor, cu ocazia vizitei ministrului Daniel Suciu, directorul Direcției Tehnice-Dezvoltare din Primăria Alba Iulia, Silvia Moldovan, a spus că reprezentantul constructorilor a avut la un moment dat dorința de finaliza într-un termen cât mai scurt, dar din cauza sincopelor în finanțare și lipsei de fonduri unele faze au fost amânate.

”Practic nu au venit sumele, să o spunem verde-n față” a declarat viceprimarul Gabriel Pleșa.

Daniel Suciu declara la Alba Iulia, în data de 21 mai, că nu se va întârzia nici o zi cu plata către constructori.

”De finanțare să nu vă îngrijorați. Nu întârziați nici o zi. Uitați-vă bine, în maxim 20 de zile și asta este o înțelegere, de când a ajuns factura la minister, noi o să o plătim”, îi asigura, cu ocazia vizitei la Alba Iulia, ministrul Dezvoltării pe constructori.

Contractul de lucrări este încheiat cu firma Ben Oni Loghin SRL Alba Iulia și are o valoare de 4.744.028,03 lei fără TVA.

Obiectivul beneficiază de finanțare de la bugetul de stat prin programul PNDL. Din valoarea totală contractată prin PNDL, Guvernul a decontat 34%, iar în prezent există sume solicitate și neîncasate de 337 mii lei.

Se vor reamenajarea spațiile interioare pe partea de arhitectură și instalații, prin aducerea la standardele actuale de învățământ și siguranță în exploatare. La exterior, clădirea se va anvelopa cu sistem termoizolant. Se va realiza etajarea clădirii pe suprafață de 657 mp.

Reamintim că aproximativ 650 de elevi au fost relocați în spațiile Școlii Gimnaziale nr. 9 pe timpul exectuării lucrărilor de renovare a colegiului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax