Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Modernizarea Colegiului Economic din Alba Iulia: Elevii s-ar putea întoarce în clădirea renovată abia la sfârșitul anului 2020

Publicat


Lucrările de modernizare a sediului Colegiului Economic din Alba Iulia ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului 2020.

Deși reprezentantul constructorilor declara, în  urmă cu trei luni, în fața inspectorului șef al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș și a ministrului Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, că lucrările vor fi finalizate până la ”la finele anului”, cel mai probabil elevii Colegiului se vor putea întoarce în clădirea renovată doar după vacanța de iarnă din 2020.

Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar, a declarat că stadiul lucrărilor de modernizare a colegiului sunt de 30%, iar finalizarea lor este prevăzută pentru anul 2021, dar se va încerca terminarea lucrărilor până la sfârșitul anului 2020.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Renovarea Colegiului Economic din Alba Iulia, finalizată mai devreme. Termen dat în fața ministrului Dezvoltării

Referitor la termenul ”curajos” dat de către constructor, cu ocazia vizitei ministrului Daniel Suciu, directorul Direcției Tehnice-Dezvoltare din Primăria Alba Iulia, Silvia Moldovan, a spus că reprezentantul constructorilor a avut la un moment dat dorința de finaliza într-un termen cât mai scurt, dar din cauza sincopelor în finanțare și lipsei de fonduri unele faze au fost amânate.

”Practic nu au venit sumele, să o spunem verde-n față” a declarat viceprimarul Gabriel Pleșa.

Daniel Suciu declara la Alba Iulia, în data de 21 mai, că nu se va întârzia nici o zi cu plata către constructori.

”De finanțare să nu vă îngrijorați. Nu întârziați nici o zi. Uitați-vă bine, în maxim 20 de zile și asta este o înțelegere, de când a ajuns factura la minister, noi o să o plătim”, îi asigura, cu ocazia vizitei la Alba Iulia, ministrul Dezvoltării pe constructori.

Contractul de lucrări este încheiat cu firma Ben Oni Loghin SRL Alba Iulia și are o valoare de 4.744.028,03 lei fără TVA.

Obiectivul beneficiază de finanțare de la bugetul de stat prin programul PNDL. Din valoarea totală contractată prin PNDL, Guvernul a decontat 34%, iar în prezent există sume solicitate și neîncasate de 337 mii lei.

Se vor reamenajarea spațiile interioare pe partea de arhitectură și instalații, prin aducerea la standardele actuale de învățământ și siguranță în exploatare. La exterior, clădirea se va anvelopa cu sistem termoizolant. Se va realiza etajarea clădirii pe suprafață de 657 mp.

Reamintim că aproximativ 650 de elevi au fost relocați în spațiile Școlii Gimnaziale nr. 9 pe timpul exectuării lucrărilor de renovare a colegiului.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

Atac mortal în Apuseni: Un berbec a omorât un bătrân, într-o comună din Alba

Publicat

Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani și-a pierdut viața, duminică seara, în comuna Sohodol. A fost atacat de un berbec, în apropierea locuinței. Potrivit IPJ Alba, din primele date, bărbatul se afla cu turma de oi în apropierea gospodăriei. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Drumul turistic din Alba, pe care șoferii își pot rupe mașinile. Aventuri între Roica și Mogoș

Publicat

Drumul județean DJ 107K, între Roica, Întregalde și Mogoș, intră din nou în atenția localnicilor și turiștilor. Asta după ce unii dintre vizitatori renunță să-și continue drumul, în ciuda peisajelor pitorești, pentru că-și rup mașinile pe acest tronson. Cel puțin așa susține un cititor Alba24. ”Drum județean, în comuna Întregalde, de la Roica spre Mogoș. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Crimele de la Săpoca: În noaptea masacrului, în pat cu atacatorul a mai fost pus un pacient, deși erau locuri libere în spital

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în contextul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, unde un pacient a ucis patru persoane internate şi a rănit alte nouă, că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi această tragedie putea fi evitată, notează Romania24.ro. „Din păcate (…) s-a produs […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua: Prima probă, miercuri. MODELE de SUBIECTE, calendar și reguli pentru examen

Publicat

examen bac

Miercuri, 21 august, începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019. Prima probă este cea scrisă, de Limba și literatura română. Probele orale încep în 27 august, iar primele rezultate vor fi cunoscute în 3 septembrie. Pentru a promova Bacalaureatul, un absolvent de liceu trebuie să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate