Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea Colegiului Economic din Alba Iulia, mai scumpă. Costul lucrărilor după majorarea salariilor în construcții

Publicat

economic

Lucrările de modernizare a clădirii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia vor fi mai scumpe. Primăria actualizează valoarea contractului încheiat cu firma care a câștigat licitația, în urma majorării salariilor din construcții.

Contractul de lucrări este încheiat cu asocierea Ben Oni Loghin SRL Alba Iulia (lider) și Up Studio Project SRL (executant), în 21 august 2018, și are o valoare de 5.432.344,75 lei cu TVA.

Valoarea totală de finanţare a fost actualizată în acest an, în faza de proiect tehnic și prin aplicarea OUG 114/2018 ( la costul de bază cu manopera s-a luat în calcul tariful de 17,928 lei/oră, față de la 16 lei/oră cât era în oferta inițială) și apoi cu cota contribuției asiguratorii de muncă de 2,25%. Costul total a ajuns la 7.481.162,52 lei cu TVA.

Inițial, suma de 4.036.714, 78 lei era prevăzută a fi virată de la bugetul de stat şi 3.156.736,64 lei din bugetul local al municipiului Alba Iulia.

În urma actualizării valorii investiției, contribuția Primăriei Alba Iulia a urcat la 3.444.447,74 lei cu TVA.

Investiţia este eşalonată pe doi ani şi durata de realizare este de 27 de luni.

Citește și Modernizarea Colegiului Economic din Alba Iulia: Elevii s-ar putea întoarce în clădirea renovată abia la sfârșitul anului 2020

Obiectivul beneficiază de finanțare de la bugetul de stat prin programul PNDL. Din valoarea totală contractată prin PNDL, Guvernul a decontat 34%, reprezentanții Primăriei anunțând recent că există sume solicitate și neîncasate, în valoarea de 337 mii lei.

Se vor reamenajarea spațiile interioare pe partea de arhitectură și instalații, prin aducerea la standardele actuale de învățământ și siguranță în exploatare. La exterior, clădirea se va anvelopa cu sistem termoizolant. Se va realiza etajarea clădirii pe suprafață de 657 mp.

Reamintim că aproximativ 650 de elevi au fost relocați în spațiile Școlii Gimnaziale nr. 9 pe timpul exectuării lucrărilor de renovare a colegiului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax