Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea pistei de atletism de la stadionul municipal Alba Iulia. Primăria pregătește documentația de investiții

Publicat

stadion

Primăria Alba Iulia pregătește documentația pentru modernizarea pistei de atletism de la stadionul municipal. Cele mai recente reparații la culoarele de alergat au fost făcute acum 38 de ani, iar în ultima perioadă tot mai mulți cetățeni atrag atenția asupra stării avansate de degradare în care se află.

Administrația locală a demarat vineri procedura de achiziție a serviciilor pentru elaborarea documentației tehnice – faza de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI), pentru reabilitarea și modernizarea pistei de atletism – CSM Unirea Alba Iulia.

Suprafața totală a terenului 39.867 mp, iar cea studiată este 6.584 mp

Pe stadionul municipal, pista de atletism este amenajată cu 8 culoare de alergare, din tartan, pe o infrastructură din beton. Tartanul este într-un stadiu avansat de uzură, potrivit documentației prezentate de primărie. Din 1982 nu s-au mai făcut reparații. Apele pluviale băltesc pe suprafața pistei, nefiind drenate sau dirijate suficient.

Pista va fi modernizată cu material poliuretanic de grosime 13 mm cel puțin, impermeabil. Se va amenaja sistem de drenare cu rigole din beton, cu fantă, racordat la sistemul de canalizare. Limitele exterioare ale pistei vor fi demarcate cu borduri din beton, pe contur și pe laturile scurte ale terenului de fotbal. Pista va fi subtraversată cu rețea pentru instalația de irigare a terenului de fotbal.

Investiția pentru modernizarea pistei de atletism este bugetată de primărie cu 1.000.000 de lei pentru 2020.

În prezent, Stadionul ”Cetate” este frecventat de zeci de albaiulieni amatori de mișcare în timpul liber, mai ales în zilele cu vreme bună, însă mare parte dintre ei aleargă pe partea de exterior, pentru a nu suferi vreun accident pe pista deteriorată.

De câțiva ani, deja, pe rețelele de socializare apar periodic poze care arată starea în care se află suprafața de alergare, însă acestea nu au reușit până în prezent să sensibilizeze autoritățile locale să înceapă demersurile pentru modernizare.

În ultimele săptămâni câțiva albaiulieni au încercat să atragă atenția asupra situației printr-un protest inedit, aceștia întâlnindu-se în fiecare sâmbătă la stadion să alerge pe pistă așa cum e ea: ruptă, cu gropi sau chiar inexistentă pe alocuri.

Probabil că numărul tot mai mare de sportivi amatori prezenți la protest, dar și anul electoral, au convins primăria că ar fi cazul să se apuce de treaba.

Sursa foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alergator

    vineri, 06.03.2020 at 22:42

    Is this the real life?
    It is just fantasy?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax