Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Licitație pentru modernizarea tronsonului de cale ferată Vinţu de Jos – Coşlariu. În urma lucrărilor, trenurile ar putea circula cu 160 km/h

Publicat

Peste 200 de milioane de euro are alocați CFR SA pentru modernizarea a 31 de kilometri de cale ferată între Vinţu de Jos și Coşlariu. Licitația care privește executarea acestor lucrări va fi organizată pe data de 19 septembrie. În urma lucrărilor, viteza de circulație a trenurilor va crește la 160 km pe oră pentru trenurile de călători și la 120 km pe oră pentru trenurile de marfă.

Compania națională care are în administrare infrastructura feroviară va demara în septembrie licitația pentru  modernizarea liniei de cale ferată Vinţu de Jos – Coşlariu din Alba, în lungime de 31,5 kilometri. Contractul este estimat la 877,29 milioane lei (206,09 milioane euro), fără TVA, informează CFR SA.

Lucrările fac parte din contractul „Execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii pe tronsonul Coşlariu – Simeria, între staţiile Vinţu de Jos şi Coşlariu, parte a reabilitării liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a coridorului IV Pan-European. Modernizarea celor 31 de kilometri de cale ferată presupune lucrări de consolidare, de reablitare a podurilor şi podeţelor şi construcţia unora noi, lucrări de electrificare şi energoalimentare, de telecomunicaţii, precum şi reablitarea clădirilor şi spaţiilor pentru instalaţiile tehnologice, a peroanelor şi amenajări pentru persoanele cu dizabilităţi.

La atribuirea contractului se va ține cont în proporţie de 80% de preţ şi de 20% de durata execuţiei. În comunicatul CFR SA se precizează că termenul de execuţie va fi de maxim 36 luni de la data atribuirii contractului, la care se adaugă perioada de garanţie de 24 de luni.

Investiţia va fi finanţată în proporție de 85% din fonduri nerambursabile europene post-aderare, prin Fondul de Coeziune, și în proporție de 15% din bani de la bugetul de stat. Linia Vinţu de Jos – Coşlariu face parte din tronsonul Coşlariu – Simeria situat pe Coridorul IV pan-european (Constanţa – Bucureşti – Braşov – Alba Iulia – Curtici).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. smcdonalds

    vineri, 05.08.2011 at 10:09

    Toata viata mea am visat sa ajung mai repede de la Vint la Coslariu…daca se poate cu 150 km pe ora….Se pare ca visul de aur al omenirii se va implini, TRAIASCA ! ELJEN !

  2. abbilbal

    luni, 08.08.2011 at 20:07

    160 km/h de la Vinţ la Coşlariu? Bună treabă. Dar înainte de 1989 pe multe porţiuni de linie se putea circula cu această viteză de la Coşlariu la Simeria, iar unde viteza era doar de 120 km/h nu permite mai mult configuraţia terenului. Atunci linia Coşlariu – Simeria a fost refacţionată cu şină tip 65, cel mai mare profil de şină existentă în România. E drept că această şină a fost importată din URSS şi probabil de aceea a trebuit dată la fier vechi. Doar atunci Rămânia avea numai mormane de fier vechi.

  3. gigi

    marți, 09.08.2011 at 15:28

    deci…ar putea…tot asa se incheie orice contract in Romanica…ar putea fi gata…pana la…deci noi nu suntem in stare sa inaintam o valoare…ci doar intervale, mai mult sau mai putin inchise…ar putea circula cu 160km/h…dar tot asa de bine ar putea circula si cu 5km/h…sau sa stea pe loc…sau sa mearga in sens invers acelor de ceasornic…hm…ar fii o idee…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax