Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modificare de program: Moaştele Sfântului Andrei au părăsit Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, mai repede cu câteva ore

Publicat

Programul delegaţiei Patriarhiei Alexandriei, ce a însoţit moaştele Sfântului Andrei la Alba Iulia, în acest week-end a suferit o modificare de ultimă oră, luni dimineaţa. Astfel, Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei, ce a fost depus sâmbătă seara în galeria sudică a complexului arhiepiscopal a părăsit Alba Iulia, fiind transportat înapoi în Grecia.

Moaştele au părăsit Catedrala Reîntregirii la ora 9.30, iar racla va fi transportată înapoi în Grecia, de către delegaţia condusă de Patriarhul Alexandriei, Preafericitul Părinte Teodoros al II-lea. În drum spre aeroportul din Câmpia Turzii, delegaţia de preoţi din Grecia s-a oprit pentru o scurtă vizită la Mănăstirea Dumbrava.

Credincioşii au avut la dispoziţie doar o zi şi câteva ore pentru a se închina la sfintele moaşte, formând cozi imense şi transformând Catedrala Reîntregirii într-un loc important de pelerinaj, la sfârşitul acestei săptămâni.

Potrivit programului iniţial, acestea ar fi urmat să rămână la Alba Iulia până luni după-amiaza, după care delegaţia Bisericii Ortodoxe a Greciei era aşteptată la Bucureşti, iar a doua zi, 1 noiembrie 2011, trebuia să se întoarcă în Grecia.

Şi vizita de luni dimineaţa a reprezentanţilor Patriarhiei Române şi a celei din Alexandria la şantierul din zona Schit, unde se amenajează noul complex al Seminarului Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Ştefan” a fost anulată, feţele bisericeşti părăsind Alba Iulia cu câteva ore mai repede decât era iniţial stabilit.

Andra TOTH

Citește și Mesaje de Sfântul ANDREI. Urări și SMS-uri pentru Andrei, Andi, Andreea, Andra, Andrada. Felicitări pentru cei din familie, prieteni sau colegi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax