Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modificare la Codul Rutier: ce opțiune au șoferii care primesc amenzi. O nouă lege a intrat în vigoare

Publicat

Codul Rutier a fost modificat recent, astfel încât șoferii au la dispoziție o nouă opțiune atunci când vine vorba despre amenzile rutiere. 

Este vorba despre Legea 254/2023 pentru modificarea OUG 195/2002. Prin aceasta, cei care iau amenzi rutiere le pot contesta și la judecătoria de domiciliu, nu doar la cea pe raza căreia a fost constatată fapta.

Modificarea din Codul Rutier

La articolul 118, alineatul (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:

”(1) Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul”.

Legea a fost promulgată în 4 iulie și a intrat în vigoare din 27 iulie.

Anul trecut, a intrat în vigoare o altă lege pentru modificarea art. 32 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.

„Plângerea se depune şi se soluţionează în baza competenţei alternative la Judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia ori la Judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul”, se arată în actul normativ, ce stabilea cadrul general privind contravențiile.

Acum s-a făcut modificarea special pentru Codul rutier și amenzile date de polițiști.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax