Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modificare la Codul Rutier: Tractoarele pot fi conduse cu permis pentru alte categorii de autovehicule. Decizie la Senat

Publicat

Tractoarele pot fi conduse, pe drumurile publice, și cu permis pentru alte categorii. Proiectul a fost adoptat luni de Senat.

A fost eliminată obligativitatea deţinerii pentru conducătorii de tractoare agricole sau forestiere a unui carnet de conducere corespunzător categoriei.

În forma inițiatorului, proiectul prevedea că permisul de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul va fi obligatoriu începând cu 1 iulie 2024.

Prin amendarea proiectului de către Senat se stipulează că, pentru a conduce un tractor agricol sau forestier pe drumurile publice, este obligatorie deţinerea permisului de conducere din categoriile:

  • B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D. DE sau Tr sau dovada înlocuitoare a acestuia cu drept de circulaţie.

Potrivit expunerii de motive, mare parte a operaţiunilor agricole mecanizate se realizează de către operatori care nu deţin permise pentru categoria corespunzătoare utilajelor agricole, dar care au carnet de conducere pentru alte categorii.

Activitatea agricolă este „grav afectată” de noua reglementare din Codul penal (art. 335), care stabileşte ca infracţiune conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier cu un permis de o altă categorie.

Propunerea legislativă pentru modificarea art.23, alin.(1) din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iniţiată de un grup de senatori PNL şi PSD, va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, potrivit Agerpres.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax