Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modificări Cod Rutier 2023: Șoferii sub de 21 de ani sau începători, mai puțini cai putere la mașină și mai multe ore de școală

Publicat

Modificări Cod Rutier 2023: Șoferii sub de 21 de ani sau începători, mai puțini CP la mașină și mai multe ore de școală de șoferi. Un proiect în acest sens a fost depus la Senat, de UDMR. 

Șoferii mai tineri de 21 de ani, nu vor putea să mai putea să conducă mașini de peste 100 de cai putere.

Măsura, dacă va fi aprobată, îi va viza și pe șoferii începători. Este vorba despre cei care au o experiență de conducere mai mică de un an.

Vezi aici DOCUMENTUL în forma înaintată la Senat.

Modificare COD RUTIER: Potrivit unui proiect depus la Senat, aceștia vor trebui să se limiteze la mașini mai puțin puternice.

O altă măsură prevede ca numărul orelor de pregătire teoretică și practică de la școala de șoferi să crească.

Pentru obținerea permisului de conducere de categoria B, numărul de ore trebuie să crească de la 20 la 25 de ore, pentru teorie.

De asemenea, trebuie să crească de la 35 la 45 de ore, numărul de ore pentru examenul de traseu.

  • UDMR propune ca șoferii care au o vârstă de până la 21 de ani sau care au o experiență de conducere mai mică de un an, să aibă dreptul să conducă numai autoturisme cu puterea sub 100 CP sau 75 kW.

Propunerea legilastivă mai prevede ca Poliţia să aibă obligaţia să-i avertizeze pe şoferi cu privire la prezenţa radarelor pe drumuri.

Modificări la Codul Rutier: ce se schimbă la numerele de înmatriculare ale autovehiculelor. Noutăți pentru șoferi

”Odată cu aglomerarea traficului, se simte nevoia stabilirii de reguli noi, dar şi de consolidarea unor relaţii civilizate între Poliție și șoferi” precizează expunerea de motive a legii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Ionut Enescu

    sâmbătă, 11.11.2023 at 16:25

    Faceti voi infrastructura rutiera prima data si nu mai schimbati legile dupa placul vostru . Vreau sa stiu si eu care din compani v-au bagat bani in buzunar ca sa schimbati legile . Mai terminati o data cu vrajeala asta ieftine de coruti ce sunteti . Drumurile sunt praf in Romania dar dati vina pe oameni si pe masinile lor pe care le conduc . Nimeni nu vrea masinile voastre electrice si alte bazaconi pe care le aveti in plan . Investiti in infrastructura din Romania orcare ar fi ea ca sa avem un trai decent .

  2. Adrian

    marți, 14.11.2023 at 11:49

    Asta ar fii cea mai imbecilă lege sper sa nu se de-a

  3. Adrian Papuse

    marți, 14.11.2023 at 21:24

    viteza de la fel , indiferent câți cai utere are mașina… viteza 120km/h in localitate e mortală, asta o au toate ,indiferent de CP

  4. Matei marius

    miercuri, 15.11.2023 at 08:00

    Daca eu am 19 ani si detin categoria C si CE unde camioanele au in jur de 3,4,5,6 chiar 780 de cai putere, de ce nu pot sa conduc masina mai puternica de 100 cp? :)))

  5. Marius

    miercuri, 15.11.2023 at 21:54

    Nu masina ne omoara,ci cine o conduce ne omoara,mentalitate de sofer spart,betivi,drogati nu ii mai vedeti ca circula cu 200km/h in localitate?Va luati de incepatori degeaba ca ei sunt mai atenti decat bosorgi de 70 de ani care mai au un pic si mor la volan la ce manevre fac in trafic.
    In concluzie mentalitatea si iresponsabilitatea ne omoara nu masina

  6. Alex B

    miercuri, 22.11.2023 at 22:02

    Vă spargeți pe aici câte unii că „viteza de 120 in oraș tot mortală e, indiferent de cai”. Într-adevăr, dar în cât timp ajunge o fabia sau un logan la 120 la oră și in cat timp ajunge un AMG, un M sau un Bentley v-ați întrebat??? Că pușlamalele de bani gata ale bandiților din guvern primesc la 18 ani mașini de 500+ cai, pe care nu le pot stăpâni. Doar nu-s prosti să apară cu Loganu să le cadă gradele.

  7. Onelian

    vineri, 22.03.2024 at 14:02

    O nebunie in tara hotilor,desfranatilor si imbecililor care conduc tara,fac legi pe picior fara cap si apoi incep a le modifica ba mai mult legea intra in vigoare fara norme de aplicare iar cei ce o aplica face cum il taie capul……,rusine,mare rusine natiune romana ….!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax