Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări importante în educație: Profesorii nu mai au voie să-i amenințe pe elevi cu note mici

Publicat

elevi

Elevii s-au întors la şcoală după vacanța de iarnă. Unii se gândesc, deja, la următoarea vacanţă, programată în mai puţin de o lună, în timp ce alţii au emoţii pentru Bacalaureatul care începe în februarie. Şi nu este singura modificare pe care mai marii din educaţie au făcut-o din mers. Telefoanele mobile vor fi interzise, dispar elevii de serviciu, școlarii nu pot fi sancționați dacă nu poartă uniformă, iar profesorii nu mai au voie să îi amenințe pe elevi cu note mici.

După o perioadă în care șefii din Educație au făcut experimente pe elevi, în primele zile din ianuarie, ministrul Liviu Pop a venit cu alte noutăți. Telefoanele mobile vor fi interzise, dispar elevii de serviciu, iar școlarii nu pot fi sancționați dacă nu poartă uniformă. De asemenea, profesorii nu mai au voie să îi amenințe pe elevi cu note mici.

Totodată, ministerul vrea să dea mai multă greutate materiilor la alegere și a propus trei variante de programă, pentru liceu. Experții în educație spun că măsura îi ajută pe profesorii care nu sunt titulari, nicidecum pe elevi.

O altă modificare importantă ce intră în vigoare chiar în acest an este legată de bacalaureat. Astfel, peste doar o lună, toți elevii de clasa a XII-a vor susține probele orale la limba română, o limbă străină și competențele digitale. Probele scrise sunt programate, ca și până acum, în luna iunie.

Citește și BACALAUREAT 2018: Regulile pentru probele de examen. Ce trebuie să ştie candidaţii

Citește și BACALAUREAT 2018: Modele de SUBIECTE pentru probele de competenţe. Examenele încep în februarie

Cea mai discutată schimbare în domeniul educației, care se va aplica din toamnă, este introducerea manualului unic pentru elevi. Editura Didactică și Pedagogică va elabora câte un manual pentru fiecare disciplină în parte.

Vacanțele multe și dese au generat și ele discuții aprinse între învățători, experți în educație și reprezentanții ministerului. Elevii au reînceput școala, dar vor avea alte zile libere în mai puțin de o lună, pe 3 februarie. La sfârșitul lunii martie urmează vacanța de primăvară și până la sfârșitul acestui an școlar se mai prefigurează o săptămână liberă, cea cu Rusaliile și 1 iunie.

Anul 2018 este abia la început, dar modificările din educație apar ca ciupercile după ploaie. Multe dintre ele îi pun în dificultate pe elevi, părinți și chiar profesori, care nu știu la ce să se mai aștepte.

Foto: arhivă

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax