Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modificări în Codul Rutier anunțate de Ministrul de Interne: Mașinile șoferilor prinși drogați la volan vor fi confiscate ( VIDEO)

Publicat

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, că va propune o serie de modificări legislative, printre care şi confiscarea mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau conducătorul auto a fost confirmat pozitiv. Predoiu anunță și că termenul pentru restituirea permiselor anulate pentru infracțiuni rutiere va fi extins la 3 ani.

„Voi propune Guvernului şi Parlamentului legislaţie pe următoarele direcţii – măsuri care vizează conducătorii auto: instituirea obligativităţii testului antidrog cu ocazia examinării medicale pentru dobândirea sau reînnoirea permisului şi extinderea examinării medicale la restituirea permisului de conducere reţinut pentru consumul de alcool şi droguri.

Citește și Eduard Norbert, șoferul din Alba care a ucis trei tineri într-un grav accident rutier pe DN 1 a fost ARESTAT PREVENTIV

Deci, vrei carnet, test antidrog. Instituirea unor noi situaţii în care efectuarea testării antidrog – alcool este obligatorie suplimentar prevederilor actuale:

atunci când în vehicul sunt identificate substanţe care pot avea caracter psihoactiv, recipiente cu alcool desfăcute, conducătorul auto figurează în baza de date că a încălcat norme privind consumul de alcool şi droguri la volan, precum şi când a comis infracţiuni la regimul substanţele interzise”, a precizat Cătălin Predoiu la Ministerul Afacerilor Interne.

Termen majorat la 3 ani, pentru restituirea permisului de conducere, atunci când acesta a fost anulat

O altă propunere venită din partea ministrului este mărirea termenului pentru restituirea permisului de conducere, atunci când acesta a fost anulat, ca urmare a consumului de alcool şi droguri.

„În prezent – 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau pedepsei în regim de privare de libertate, voi propune 3 ani”, a spus Predoiu.

Vezi și Ce alcoolemie avea șoferul care a ucis trei tineri la Sântimbru. A vrut să fie cercetat în libertate sau în arest la domiciliu

„Un an de la data graţierii totale ori a restului de pedeapsă de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea pedepsei sub supraveghere sau de la data împlinirii termenului de prescripţie a executării pedepsei în caz de consum de alcool şi droguri. În prezent este un an, voi propune 5 ani”, a mai declarat ministrul Afacerilor Interne.

El a arătat că va propune şi confiscarea mijloacelor de transport dacă şoferul este prins băut sau drogat la volan.

„Instituire a măsurii de confiscare obligatorie a mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau conducătorul auto a fost confirmat pozitiv cu droguri. Este o prevedere care funcţionează şi în state membre ale Uniunii Europene”, a explicat Predoiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    luni, 28.08.2023 at 21:36

    Mai tăceţi dracului, că suntem obişnuiţi cu gulgutele voastre politice, una ziceţi alta faceţi. Penibililor !

  2. vasi

    marți, 29.08.2023 at 07:11

    Mai bine ati scoate politia in strada ca este dezastru, fiecare face ce vor , opriri, depasiri, nesemnalizari, instalatii de iluminat defecte,telefon, centura. confisca masina auzi acolo, si masina este in lizing sau inchiriata sau a unei rude, ce gluma buna

  3. vasi

    marți, 29.08.2023 at 07:16

    si ce tot o dati cu santimbru, acolo si mortii au auvut vina lor dar nimeni nu zice nimic ca vezi doamne mortii sa nu-i vorbrsti de rau sau nu da bine in presa dar toata lumea in mintea lor gandeste ca a fost si vina accidentatilor, a fost un cumul de cauze , betii toti, fara veste reflectorizante, se deplasu pe carosabil nu pe margine, nu circulau in sensul opus masinilor astfel sa vada din fata ca vin masini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax