Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Șoferii prinși băuți sau drogați la volan vor rămâne 10 ani fără permis iar mașinile le vor fi confiscate. Ciolacu a făcut anunțul

Publicat

Traficul și consumul de droguri, comportamentul periculos la volan și jocurile de noroc sunt priorități  legislative pentru guvernul PSD. Premierul Marcel Ciolacu  a anunțat la finalul Consiliului Politic Național al PSD o reformă majoră în legislația românească. Astfel, șoferii prinși băuți sau drogați la volan vor rămâne 10 ani fără permis, iar mașinile le vor fi confiscate.

Propunerile legislative anunțate urmăresc să abordeze probleme serioase cu care se confruntă societatea românească în prezent. Cu toate că detaliile complete ale măsurilor nu sunt încă cunoscute, este evident că intenția este aceea de a introduce schimbări semnificative.

Măsuri drastice pentru conducătorii auto aflați sub influența drogurilor și băuturilor alcoolice

Una dintre cele mai remarcabile măsuri propuse este aceea că persoanele care vor fi depistate conducând sub influența alcoolului sau a drogurilor ar putea pierde dreptul de a deține un permis de conducere pentru cel puțin 10 ani.

Citește și Ciolacu: Nu poți să fii un bugetar de lux și să primești și normă de hrană și tichete de vacanță

Mai mult, autovehiculul folosit la comiterea infracțiunii ar putea fi confiscat. Aceste propuneri se înscriu într-o strategie mai largă de prevenire și combatere a consumului de substanțe interzise și a comportamentului periculos în trafic.

„Domnul Robert Cazanciuc ne-a prezentat modificările legislative în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri şi este o prioritate legislativă. Vom veni cu această propunere în primele două săptămâni ale acestei legislaturi a Parlamentului.

Citește și Momentul impactului: Imagini cu accidentul extrem de violent din Sibiu. Un BMW a intrat în două autobuze. O tânără a murit

Vor fi măsuri şi pentru cei care vor conduce sub influenţa alcoolului. Vor fi măsuri şi pentru cei care vor conduce sub influenţa alcoolului şi sub influenţa drogurilor, măsuri drastice şi propuneri venite şi de la colegi – ca timp de cel puţin 10 ani să nu mai aibă dreptul să deţină un permis de conducere când vor fi depistaţi de către Poliţie într-o astfel de situaţie şi chiar confiscarea autovehiculului pe care îl foloseşti în momentul infracţiunii”, a precizat Ciolacu la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Inițiative pentru combaterea traficului și consumului de droguri

Conform anunțului, combaterea traficului și consumului de droguri va constitui o prioritate legislativă. Detaliile specifice ale măsurilor nu au fost încă dezvăluite, dar se pare că Parlamentul își propune să acționeze rapid, inițiativele urmând să fie introduse în primele două săptămâni ale legislaturii actuale.

Reglementări stricte pentru jocurile de noroc

Liderul PSD a mai anunțat o propunere depusă la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Conform acestei propuneri, „celebrele păcănele” ar urma să fie eliminate din toate orașele, în concordanță cu practicile europene în această zonă.

„Celebrele păcănele să fie eliminate din toate oraşele, aşa cum este peste tot în Europa”, a spus Ciolacu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 02.09.2023 at 20:38

    Bine zis şoferii,conducătorii auto, ca parlamentari, magistraţi,şi alte organe de stat nu. Păi cine-i mai opreşte pe ăştia când se dă ordin pe unitate ? Îşi fac plăcuţe de înmatriculare deosebite faţă de ceilalţi. Gulgute PSD-iste.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax