Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări la Codul Rutier: Maşinile parcate pe trotuare ar putea fi ridicate. Proiect la Senat

Publicat

ridicare masini

Un proiect de lege aflat în dezbatere la Senat prevede modificarea Codului Rutier astfel încât şi maşinile parcate pe trotuar să poată fi ridicate. Iniţiativa îi vizează în special pe şoferii care îşi parchează mașinile pe trotuare și blochează astfel accesul în spitale sau alte instituții publice.

Potrivit legislaţiei actuale, autoritățile pot ridica doar autovehiculele parcate neregulamentar pe carosabil. Iar în legea rutieră se mai precizează că mașinile pot fi parcate pe trotuare doar dacă există indicatoare sau marcaje în acest sens și dacă, după parcarea mașinii, mai rămâne un spațiu pentru circulația pietonilor de cel puțin un metru lățime.

Citește și Noi reguli în CODUL RUTIER, din 1 iulie: Analfabeții nu mai pot obține permis, controale medicale mai dese pentru vârstnici

Nu de puține ori mașinile parcate neregulamentar, pe caraosabil, au fost adevărate bariere pentru autospecialele de intervenție. Nepăsarea şoferilor care şi-au lăsat maşinile pe trotuare le-a dat bătăi de cap şi pietonilor.

“Poliția este privată de un instrument eficient prin care poate înlătura pericolul creat, spre exemplu, de blocarea accesului de către o mașină parcată neregulamentar într-un spital sau o școală sau o grădiniță. Sau în cazul în care prin staționarea vehiculului respectiv, pietonii – inclusiv părinți cu copii mici sau persoane cu dizabilități – sunt forțați să folosească carosabilul pentru deplasare expunându-se riscului de accidente. În toate aceste situații, din cauza formulării actuale a legii, poliția nu poate dispune singura măsură care înlătură efectiv pericolul, adică înlăturarea acelui vehicul”, arată iniţiatorii legii.

surse: digi24.ro, senat.ro, avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax