Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Modificări la Programul „Prima Casă”. Acord privind lucrări necesare la imobilul dobândit prin finanţarea sprijinită de stat

Publicat

Potrivit unui proiect al Ministerului Finanţelor, în desfăşurarea programului „Prima Casă” ar putea fi operate unele modificări, în sensul în care beneficiarul unui credit să poată să se folosească de imobilul obţinut prin intermediul finanţării susţinute de stat.

Este vorba despre armonizarea legislaţiei cu unele situaţii regăsite în practică, privind condiţii improprii de locuit ale imobilului obţinut prin programul „Prima Casă” şi posibilitatea efectuării unor lucrări de extindere sau modificare ori înlocuire a acestuia.

Locuinţa achizitionată prin programul „Prima Casă” trebuie să întrunească toate condiţiile pentru locuit ale unei persoane sau familii, astfel că sunt necesare modificări ale legislaţiei actuale. Ar trebui permisă înlocuirea imobilului achiziţionat initial, în cazul în care acesta este impropriu pentru folosirea sa ca locuinţă, din cauza unor vicii ascunse, se arată în argumentarea unui proiect de ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Finanţatorul ar urma să aibă posibilitatea de a-şi exprima acordul privind stingerea obligaţiei vechi şi înlocuirea cu alta, în cazul obiectului finanţării garantate, dacă imobilul este impropriu. Condiţia este ca valoarea locuinţei obţinute să fie cel putin egală cu valoarea creditului contractat.

De asemenea, MFP şi finanţatorul creditului ar trebui să fie de acord privind lucrările de intervenţie ori extindere, pentru care este necesară emiterea autorizaţiei de construire. Şi constructorul va trebui să formuleze acord scris prin care să accepte să pună la dispoziţia clientului un alt imobil, potrivit din punct de vedere al condiţiilor de locuit.

Imobilul dobândit ulterior va fi ipotecat în favoarea statului şi a finanţatorului, cu drept de ipotecă grad I, timp de 5 ani pentru această locuinţă neexistând posibilitatea de a fi vândută.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax