Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Momeală prin SMS pentru români: ”Ați fost selectat pentru angajare. Salariul zilnic este de 50 – 2000 €”. Reacția Poliției Române

Publicat

O nouă înșelătorie circulă în aceste zile în mod masiv, prin intermediul SMS-urilor. Utilizatorii primesc un mesaj prin care li se promit câștiguri foarte mari, de la 50 la 2000 de euro pe zi, cu condiția să ia legătura cu un cont de telegram asociat unui număr de telefon aparent din România. 

”Salut! Ați fost selectat pentru angajare cu normă parțială/cu normă întreagă. Salariul zilnic este de 50€ – 2000 €, vă rugăm să contactați Telegram pentru a accepta munca…”

Numărul mare de mesaje transmise a determinat Poliția Română să reacționeze, sâmbătă:

”Inventivitatea celor care vor să ne fure datele și banii poate fi combătută doar prin atenția și prudența noastră!

Nu dați curs unor astfel de solicitări, oricât de tentantă ar părea oferta de angajare, moștenirea ce va fi transmisă sau donația promisă!” au transmis polițiștii.

AVERTISMENT: Nu deschideți mesaje audio primite prin SMS. Cum funcționează o nouă tentativă de atac cibernetic asupra telefonului

Recomandarea este să nu dați curs acestui SMS pentru că există riscul semnificativ să pierdeţi datele personale sau bancare şi să rămâneţi fără bani.

Cele mai vulnerabile sunt persoanele mai în vârstă, care nu știu să utilizeze telefoanele corect și care sunt mai predispuse să răspundă, consideră autoritățile.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax