Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Monitorul preţurilor” le va da românilor posibilitatea să compare preţurile din supermarketuri pe Internet

Publicat

cumparaturi supermarket

cumparaturi supermarket Până la finalul acestei veri, românii vor putea compara ofertele retailerilor alimentari pe internet. Monitorul preţurilor este în faza probelor tehnice, ceea ce înseamnă că fiecare client va putea verifica cât costă produsele alimentare în timp real. Autorităţile speră că magazinele vor fi obligate să reducă preţurile pentru a nu-şi pierde clienţii.

Monitorul preţurilor este un proiect gândit de Consiliul Concurenţei, astfel încât toţi clienţii să poată compara ofertele marilor retaileri, întrucât aceștia deţin 60% din piaţa alimentară.

Proiectul-pilot va cuprinde iniţial doar magazinele din București. Pe site vor fi trecute săptămânal preţurile unor produse de bază, având în vedere în multe dintre lanţuri preţurile diferă de la un magazin la altul, în funcţie de format şi de regiune. Deocamdată, unii comercianţi spun că acest proiect va fi destul de greu de pus în practică.

„Cum va şti consumatorul că eu vând într-un magazin calitatea a doua la roşii şi o compară cu calitatea întâi la alt magazin? Eu voi transmite doar preţul”, declară Daniel Cîrstea, directorul unui lanţ de supermarketuri.

Platforma Consiliului Concurenţei presupune şi muncă suplimentară pentru retaileri, mai ales că unii dintre ei afişează deja preţurile pe site-urile proprii, susţin aceştia.

Fiecare retailer trebuie să mai aibă una, două persoane în plus care să colecteze, să verifice date şi să le livreze, este un aspect destul de birocratic, dar utilitatea lui o lăsăm la decizia consumatorului.

Pentru clienţi, deocamdată nu e prea uşor. Pentru o diferenţă de câţiva lei la un coş de cumpărături, ei pierd timp în trafic şi consumă carburant.

Astfel de proiecte pilot au mai fost folosite în Polonia şi Grecia. În ultimul caz, preţurile au scăzut cu 7 procente în prima jumătate de an de la implementare. La noi este a patra încercare a autorităţilor de a urmări preţurile din marile magazine. Proiectul va fi finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax