Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Monumentul Unirii de la Alba Iulia. Ministrul Culturii: Autorul spune că în câteva luni lucrarea va fi gata

Publicat

Situația Monumentului Unirii de la Alba Iulia pare că a fost „descâlcită” și se așteaptă semnarea contractului, potrivit ministrului Culturii şi Identității Naționale, George Ivașcu, prezent vineri la Alba Iulia. Acesta spune că s-au făcut toate demersurile necesare pentru ca la data de 1 Decembrie 2018 construcția monumentului să fie finalizată.

Luni de zile i-a trebuit ministrului Culturii să deslușească misterul unui contract inexistent și se pare că la aproape la jumătatea anului în care se sărbătorește Centenarul a reușit să găsească soluția.

Prezent la Alba Iulia, ministrul George Ivașcu a prezentat situația ca fiind sub control. Spune că s-a găsit o soluție legală pentru ca acest monument să se poată ridica până la 1 decembrie, iar acum decizia este în mâna autorului Mihai Buculei, care a primit și analizează contractul.

„Monumentul Marii Uniri este deja finanțat de către Guvern. Suntem în dicuții cu autorul, contractul se va semna și, după spusele lui, în câteva luni se va finaliza și lucrarea. Noi i-am trimis contractul și el ne-a promis că undeva după data de 3 mai va transmite observațiile avocatului și pe urmă vom semna. Suma pentru drepturi de autor a fost aprobată în decembrie și este de 18 milioane de lei. Am găsit soluțiile, printr-o declarație notarială, printr-o validate concursului care a fost câștigat acum 25 de ani, se poate semna contractul”, a declarat George Ivașcu.

Monumentul Marii Uniri va fi realizat din piatră şi va avea o înălţime de 22 de metri. Cele patru cruci unite în partea superioară sunt reprezentarea celor patru provincii româneşti care s-au regăsit într-o singură ţară la 1 Decembrie 1918. Lucrările vor fi supravegheate de autorul acestuia, Mihai Buculei.

Întreaga zonă a Parcului Unirii a fost regândită pentru a putea integra acest monumentul.

VEZI:  FOTO Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia. Cum va arăta zona pentru care se vor cheltui 4 milioane de euro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax