Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Monumentul Unirii din Alba Iulia va fi preluat de primăria orașului, de la Ministerul Culturii, cu toate cheltuielile

monumentul unirii alba iulia

Publicat

Monumentul Unirii din Alba Iulia va trece în administrarea municipiului. Acesta se află momentan în administrarea Ministerului Culturii.

Într-o ședință de Guvern ce va avea loc în această săptămână, guvernanții vor vota trecerea monumentului sub administrația orașului.

”Ceea ce trebuia să se întâmple, se va întâmpla. Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului României de săptămâna aceasta se va afla și Proiectul de Hotărâre privind trecerea ”Monumentului Unirii” din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Culturii în domeniul public al Municipiului Alba Iulia. În acest fel, vom putea îngriji și întreține acest monument-simbol în mod eficient și la timp, astfel încât albaiulienii și turiștii să-l poată aprecia cum se cuvine”, a anunțat primarul Pleșa, într-o postare pe Facebook.

Toate cheltuielile legate de el vor cădea, în viitor, în sarcina primăriei.

Citește și VIDEO Cristian Tudor Popescu ridiculizează Monumentul Unirii de la Alba Iulia: Este piciorul unei autostrăzi suspendate

Monumentul este destul de controversat. A fost supranumit ”Monumentul Facebook” din cauză că amintește de logoul rețelei sociale și a fost comparat inclusiv cu mausoleul din București, un monument comunist.

La momentul la care a fost conceput însă, nu exista Facebook.

În anul 1993 sculptorul Mihai Buculei a câștigat concursul pentru realizarea acestui monument, iar după 25 de ani, a fost deblocată semnarea contractului.

montare monumentul unirii

Construcția rezultată are o înălțime de 22 de metri și o greutate de 1350 de tone.

Prețul contractului a fost de peste 10 milioane de lei. Nu s-a făcut nici o licitație și nici o selecție de oferte pentru lucrări. Banii respectivi s-au dus direct la autor care și-a plătit direct firmele cu care a executat lucrarea.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate