Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mopedele şi motocicletele, exceptate de la obligaţia de a fi dotate cu trusă de prim ajutor, extinctor și triunghi reflectorizant

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea art. 8 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede că şoferii de mopede şi motociclete vor fi scutiţi de obligaţia de a deţine triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor.

Proiectul de lege completează în acest sens articolul 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 195/2002, stabilind exceptarea posesorilor de permis pentru categoriile AM, A1, A2 şi A de la obligaţia de a deţine triunghiuri reflectorizante, trusa de prim-ajutor şi extinctor.

„Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepţia celor din categoriile AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim-ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate”, prevede actul normativ.

Camera Deputaţilor a adoptat legea pe 11 martie, în calitate de for decizional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax