Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

MOST WANTED de Alba 2017: Zeci de INFRACTORI daţi în urmărire generală. Câţi dintre ei au fost prinşi şi pentru ce sunt cercetaţi


Publicat

politie

duba politie2016 a fost un an aglomerat şi pentru poliţiştii din Alba. Au participat la acţiuni de amploare, pentru destructurarea unor reţele organizate de infractori, au prins hoţi şi au deschis dosare penale în mai multe cazuri de fapte comise cu violenţă. Şi, în continuare, au înregistrate cazuri de persoane date în urmărire, fie pentru comiterea unor infracţiuni, fie după ce au dispărut fără urmă de la domicilii.

Vezi şi CRIMELE anului 2016 care au zguduit județul Alba: CUȚITUL, arma cu care s-au săvârșit cele mai multe infracțiuni cu violență

La sfârşitul anului 2016, în evidenţa IPJ Alba se aflau 117 persoane date în urmărire naţională. 72 aveau mandate de executare a pedepsei închisorii, două aveau mandate de arestare preventivă, alte două erau urmărite la nivel european pentru arestare, iar două aveau sentinţe de internare în centre speciale de reeducare pentru minori. De asemenea, 37 dintre persoanele de pe listele IPJ Alba erau dispărute de la domiciliu. Din statistica totală, 71 de persoane erau date în urmărire şi la nivel internaţional.

Comparativ, la începutul anului trecut, situaţia era următoarea: 117 de persoane urmărite naţional (acelaşi număr), dintre care 69 cu mandat de executare a pedepsei închisorii, cinci cu mandate de arestare preventivă, două cu mandat european de arestare, două cu sentinţe de internare în centre speciale de reeducare pentru minori şi 39 de persoane dispărute. Din numărul total, 112 erau urmărite şi la nivel internaţional. În 2015, erau doar 51 astfel de cazuri.

Pe parcursul anului 2016, a fost dispusă măsura urmăririi naţionale faţă de 150 persoane, potrivit datelor IPJ Alba, dintre care 45 pentru sustragerea de la executarea pedepsei cu închisoarea, 6 pentru sustragerea de la executarea unor mandate de arestare preventivă, trei posesoare a unor sentinţe penale de internare în şcoli speciale şi 96 de persoane dispărute.

Totodată, pentru 47 persoane a fost solicitată măsura urmăririi internaţionale. Despre aceştia se deţin date şi informaţii că au părăsit România, având mandate de executare a pedepsei cu închisoarea sau de arestare preventivă.

Tot în 2016, a fost revocată urmărirea naţională faţă de 150 persoane.

Pe site-ul IGPR la secţiunea „Most Wanted” /Persoane urmărite, sunt anunţuri de urmărire generală pentru:

piclisanPÎCLIŞAN CLAUDIU-GHEORGHE (43 ani, din comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba) – urmărit național şi internațional pentru mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Alba, pentru proxenetism

 

 

 

 

 

hanches raul pricuHANCHEŞ RAUL-NICOLAE, zis PRICU (39 de ani, din Alba Iulia, judeţul Alba) – urmărit naţional şi internaţional pentru: mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Alba, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, şantaj şi mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Curtea de Apel Bucureşti pentru trafic de persoane, proxenetism, şantaj.

 

 

 

 

anghelANGHEL NICOLAE-CIPRIAN (28 ani, din Teiuş, judeţul Alba) – urmărit naţional, posesorul unui mandat european de arestare, emis de Curtea de Apel Alba Iulia, pentru omor şi tâlhărie în Italia.

 

 

 

 

 

stoica beniaminSTOICA BENIAMIN (30 de ani, din Alba Iulia) – fost Radu Stoica, mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru proxenetism

 

 

 

 

 

ponivescuPONIVESCU ANTON-FLAVIU zis MAMI (39 ani, din Cugir, judeţul Alba) – urmărit naţional şi internaţional pentru mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Alba, pentru tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri

 

 

 

 

 

reutREUŢ MIHAI GHEORGHE (61 de ani, domiciliat în Alba Iulia) – urmărit naţional – mandat de executare a pedepsei cu închisoarea (4,6 ani)

 

 

 

 

 

gaitanGAITAN ADRIAN (47 de ani, născut în Sebeş, domiciliat în Braşov) – trei mandate de executarea a pedepsei cu închisoarea pentru înşelăciune; condamnat în total la 8,6 ani pentru emitere CEC-uri fără acoperire; prejudiciu de aproximativ 150 milioane lei.

 

 

 

 

 

macaveiMACAVEI IOANA (45 de ani, născută în Alba Iulia, domiciliată în Oradea; 1,65 m, ochii verzi, păr blond, ten deschis, constitutie slabă) – dată în urmărire cu mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pentru infracţiuni la regimul stupefiantelor; condamnată la 4 ani şi 6 luni închisoare: în perioada anilor 2000-2001, a cumpărat pentru consumul propriu şi a vândut droguri.

 

 

 

 

 

serban antonŞERBAN ANTON (60 de ani, Alba Iulia; 1,65 – 1,70 m, astenic) – urmărit general, cu mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru înşelăciune; condamnat la 3,8 ani de închisoare.

 

 

 

 

 

În ceea ce priveşte persoanele dispărute sau plecate voluntar, la începutul anului 2016 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba avea în evidenţă 39 de astfel de persoane, din care 3 minori (la data dispariţiei), despre care se deţin date certe că s-au înecat.

La sfârşitul anului 2016 au mai rămas în evidenţă 37 de persoane dispărute sau plecate voluntar.

Infractori prinşi de IPJ Alba – câteva exemple:

În 7 martie 2016, poliţiştii din Alba l-au reţinut pe un tânăr de 28 de ani din Cugir, cu mandat european de arestare. Era acuzat de furturi şi înşelăciuni în Germania, fapte pentru care riscă până la 15 ani de închisoare.

Citeşte Tânăr din Cugir, acuzat de furt şi înşelăciune în Germania, prins de poliţişti. Are mandat european de arestare şi riscă până la 15 ani de închisoare

În 12 mai 2016, poliţiştii IPJ Alba l-au reţinut pe un cetăţean grec, la Crăciunelu de Jos, lângă Blaj. Era dat în urmărire internaţională pentru tentativă de omor în Germania. Bărbatul, de 55 de ani, avea mandat european de arestare, emis de autorităţile germane. Ar fi fost implicat într-un conflict produs în 5 mai, lângă Frankfurt, în care au fost folosite arme de foc. A fost acuzat de tentativă de omor asupra mai multor persoane.

Vezi şi FOTO: Cetăţean grec, urmărit internaţional pentru tentativă de omor în Germania, prins lângă Blaj. A folosit armă de foc într-un conflict, în zona Frankfurt

În 5 iunie, a fost reţinut un bărbat în vârstă de 52 de ani din localitatea Bălcaciu. Avea mandat european de arestare emis în Italia, pentru furt şi era dat în urmărire internaţională. L-au reperat poliţiştii din Jidvei.

Citeşte şi Bărbat din Bălcaciu, cu mandat european de arestare pentru furt, prins de poliţiştii din Jidvei. Va fi predat autorităţilor din Italia

În 11 noiembrie 2016, poliţiştii din Alba au pus în executare un mandat european de arestare emis pe numele unei tinere în vârstă de 27 de ani din comuna Sântimbru, căutată de autorităţile judiciare germane pentru infracţiuni contra patrimoniului şi fals. Avea mandat european de arestare.

Citeşte şi Tânără de 27 de ani din Sântimbru, urmărită de autoritățile germane, prinsă de polițiștii din Alba. A comis 7 infracțiuni contra patrimoniului şi fals

În 17 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba l-au depistat şi reţinut pe un tânăr de 28 de ani, condamnat acum patru ani, la închisoare cu executare în Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”. A fost reţinut pe baza unui mandat european de arestare, fiind cercetat de autorităţile din Franţa, pentru furt.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Ionuț Stroe: Dorim continuitate la sporturile de sală. Avem cele mai detaliate reguli pentru a proteja sănătatea

Publicat

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, luni, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii federaţiilor, că este un moment greu pentru sportul românesc în contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus şi că îşi doreşte continuitate la sporturile care îşi desfăşoară activitatea în săli.

„Toţi suntem îngrijoraţi de situaţia epidemiologică care există în ţară, de creşterea numărului de infectări, am auzit în ultimele zile chiar multe discuţii despre meciuri amânate la baschet, volei, chiar despre unele turnee anulate, şi am considerat necesar să avem acest dialog. Este un moment extrem de greu pentru toate sporturile şi ne dorim continuitate, în special pentru cele care îşi desfăşoară activitatea în sală, şi am dorit să avem direct de la reprezentanţii acestora o evaluare a situaţiei, pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii sportive, a competiţiilor”, a declarat Stroe, conform unui comunicat al MTS.

El a precizat că este necesară respectarea cadrului legislativ pentru protejarea sportivilor astfel încât să-şi poată continua activitatea: „La sport avem cel mai clar cadru legislativ dintre toate domeniile, cele mai detaliate reguli pentru a proteja sănătatea şi siguranţa sportivilor astfel încât să-şi continue activitatea. Ne dorim competiţii sigure şi cât mai puţine infectări. Este o luptă pe care trebuie să o ducem împreună, cu ajutorul federaţiilor, ne bazăm pe experienţa lor şi pe angajamentul ferm că vor face tot ce e posibil pentru a ţine lucrurile sub control. Repet, pandemia este cea care a oprit sportul, meciurile, noi facem eforturi să o ţinem sub control. Este important să respectăm cu stricteţe măsurile care reglementează ceea ce înseamnă acum practicarea sportului, tocmai pentru a ne putea continua activitatea”.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a avut luni o întâlnire de lucru cu reprezentanţii federaţiilor naţionale sportive – sporturi de sală, ce au programate competiţii în această lună. Întâlnirea vine pe fondul creşterii numărului de infectări cu coronavirus în România.

La întâlnire au participat reprezentanţii: FR Baschet, FR Handbal, FR Volei, FR Polo, FR Tenis de masă, FR Hochei pe gheaţă, FR Judo, FR Box, FR Lupte, FR Kempo, FR Taekwondo WT.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Declarații Klaus Iohannis. Odată depășit pragul de 3 la mie, este evidentă necesitatea de noi restricții

Publicat

Președintele Klaus Iohannis susține o conferință de presă, luni, de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

Declarații:

Am participat la summitul inițiativei celor trei mări, care va contribui în perioada post-pandemie la redresarea economică

Obiectivul principal al României sunt proiectele strategice de interconectare, un pas important fiind finalizarea proiectului BRUA, faza 1

Am subliniat importanța deosebită a liniei de cale ferată care leagă Constanța de Gdansk și proiectul Via Carpatica

Aceste proiecte au nevoie de finanțare substanțială

Pe lângă Fondul de Investiții al Inițiativei celor trei mări vor trebui folosite fonduri guvernamentale și fondurile anunțate de SUA

Referitor la situația epidemiologică:

Din nefericire, ca în întreaga Europă, ne confruntăm cu creșterea cazurilor de Covid

București este în scenariul roșu, alte județe sunt foarte aproape

Odată depășit acest prag e evidentă necesitatea de noi măsuri restrictive

Guvernul a stabilit metodologia și măsurile specifice fiecărui scenariu

Autoritățile locale au responsabilitatea de a le implmenta

E de neînțeles că deși am văzut zilnic creșterea numărului de cazuri, la nivelul capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat clar, astfel încât populația să fie pregătită

Atitudinea prefectului Capitalei și modul în care a reacționat sunt inacceptabile și nu trebuie să rămână fără urmări

Presiunea spitale și secții ATI a crescut la cote uriașe și acest lucru nu mai poate continua

Trebuie să acționăm acum decisiv

Dragi români, ducem de atâtea luni o bătălie pentru sănătatea și viața noastră

În primăvară, am reușit să reducem masiv curba infectărilor

Sunt convins că putem face din nou acest lucru

Răspunsuri la întrebări:

Situația impune măsuri suplimentare în București. Evident că dacă nu se oprește pandemia, atunci experții vor veni cu recomandări suplimentare dar acum aceste măsuri care au fost decise sunt cele necesare

Alegerile (parlamentare – n.r.) au fost stabilite conform legii și vor avea loc în 6 decembrie.

Președintele Parlamentului European avertiza că bugetul european este blocat acum. Când ar urma să primim primii bani europeni?

Aceste chestiuni au fost discutate, în prezent negocierile merg un pic mai greu, i-m încurajat pe toți să se reunească și să caute soluții, ar fi foarte păcat să pierdem vremea și să nu obținem aceste fonduri. Eu cred că lucrurile vor merge mai departe, va fi aprobat bugetul și în varianta normală în anul 2021 vom intra pe noul buget și vom putea folosi acești bani europeni.

Ar trebui demis prefectul Capitalei?

Lucrurile nu pot continua așa, oamenii au dreptul să fie preveniți, să fie luați în serios și să primească informațiile în timp util ca să se poată pregăti.

Mai suportați ce se întâmplă în învățământ?

Întreaga societate a fost aruncată în haos de pandemie, și evident și școlile. E clar că s-au luat măsuri bune, dar s-au făcut și erori. Nu cred că e cazul să exagerăm însă cu aceste evaluări că totul este haotic, în majoritatea școlilor lucrurile sunt bine planificate

Am putea apela la sprijin european având în vedere deficitul de medici și asistente?

Eu cred că medicii români sunt foarte buni și până acum au făcut față foarte foarte bine.

Avem chiar acum o promoție de medici tineri care sunt interesați să intre direct în prima linie, sunt convins că vom avea în viitorul apropiat un număr de medici tineri care se vor implica și în aceste secții. Eu cred că putem gestiona situația în continuare. Acum câteva luni medici de la noi au mers în altă parte și au ajutat acolo și au făcut o impresie foarte bună

De ce nu s-a impus masca obligatorie mai devreme?

Aceasta a fost recomandarea experților

Cine e vinovat de lipsurile existente?

Guvernul lucrează la aceste chestiuni, lucrurile se vor rezolva. Această pandemie ne-a luat total pe nepregătite. Când a apărut la noi pandemia, rezervele României în acest domeniu au fost zero, așa le-a lăsat guvernul PSD. De atunci gestionăm pandemia și toate domeniile unde ar fi trebuit să existe o rezervă. În învățământ s-a început destul de devreme cu procedurile de achiziții, din varii motive lucrurile nu au fost duse la final dar se vor rezolva

Sunt elevi care nu au acces în continuare la educație, nu au tablete și curent electric. Cine ar trebuie să fie responsabil ca la finalul anului școlar să fier recuperată această lună pierdută?

Nu cred că e cazul să căutăm vinovați, ci soluții. Noi vorbim de o catastrofă, nu de niște detalii administrative și ceea ce facem e să prevenim o generație pierdută. Pentru cei care nu au acces se caută soluții pentru fiecare în parte. Problema e imensă și conține mult mai multe fațete decât că într-o școală sau în alta poate nu toți elevii au primit materialul pentru a participa la școala online. Îmi doresc foarte mult ca până la finalul anului școlar să putem spune că am dotat școlile, că elevii au acces la școala online

Petrecerile sunt principala cauză a creșterii numărului de cazuri?

Cu siguranță aceste petreceri, în special nunțile mai mari, botezurile, unde nu s-a respectat purtatul măștii, au contribuit semnificativ la răspândirea bolii

Se impune o reformă a CCR?

Acum, trebuie să ne ocupăm prima dată de legile justiției. Am putut să vedem cu toții că e nevoie de o modernizare a constituției. Am avut situații care nu au avut soluții constituționale simple, unele deloc, vă amintesc de alegerile anticipate. Cu siguranță, când constituția va fi modernizată, e nevoie și de o modernizare a capitolului care se referă la CCR

La conducerea Romgaz au fost numiți oameni care nu au legătură cu domeniul energiei. Cum comentați?

Mă voi informa la guvern și veți primi un răspuns prin biroul de presă

Se discută la nivel european ca România să piardă bani europeni dacă se majorează pensiile cu 40%?

Riscul există, toată lumea se așteaptă de la România la măsuri precaute, o acțiune bugetară responsabilă. Criza economică este un fapt, consumul a scăzut, veniturile la buget au scăzut, e evident că anumite cheltuieli trebuie făcute – spitalele, medicii, tablete pentru elevi, dar multe cheltuieli pot fi amânate până se îmbunătățește situația. Dacă nu va fi așa, cu siguranță vom intra într-o procedură specială cu un rating în scădere iar Comisia citește cu mare atenție tratatele ca să vadă în ce zonă putem fi încadrați și trași la răspundere,.

Comitetele de urgență ar trebui să se reunească mai repede?

A fost foarte ușor de prevăzut că Bucureștiul va intra în scenariul 3. A fost evident că numărul de infectări va crește și autoritățile au obligația din timp să meargă la o conferință și să explice: vedeți că e posibil să intrăm în scenariul trei, atunci vom purta mască și elevii vor sta acasă. Ceva la modul acesta, nimic sofisticat, ci comunicări de bun simț

PNL a oferit un loc eligibil pentru Viorel Ilie, fost ministru în guvernul PSD. Mai e credibil mesajul dvs anti PSD dacă PNL promovează astfel de personaje?

Mesajul meu a fost mesajul politicianului și președintelui Klaus Iohannis și a rămas același. V-am promis că s-a cam terminat cu racolarea și s-a terminat. Nu au mai existat racolări, cooperări și ăsta este un fapt. Am spus, am avertizat, lucrurile s-au oprit când a fost nevoie. Mai departe cu siguranță veți putea să aflați de la PNL cum s-au făcut listele, candidații sunt membri PNL.

În actualizare.

sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 1 noiembrie. Când vor fi ploi și ninsori. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme în regiuni din țară pentru următoarele două săptămâni, până în 1 noiembrie.

În Transilvania, vor fi variații de temperatură, valori maxime, de la medie de 14 grade la 19 grade Celsius. Este posibil să plouă după 24 octombrie.

În Transilvania, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar temperaturile maxime vor crește de la 11 până la 19 grade, între 19 și 23 octombrie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă.

Apoi, regimul termic diurn va marca o ușoară scădere, concretizându-se printr-o medie a maximelor de 14 grade în jurul datei de 28 octombrie, valoare în jurul căreia se vor menține și în zilele următoare.

Temperaturile nocturne se vor situa între 0 și 3 grade în intervalul 19 – 23 octombrie, apoi vor crește spre 7 grade pe 25 octombrie și, ulterior, vor fi în scădere până la 2 grade în ultima zi a intervalului de prognoză.

În mare parte a primei săptămâni nu vor fi precipitații, dar începând cu data de 24 octombrie probabilitatea pentru ploi pe arii restrânse va crește și se va menține ridicată până la finalul celei de a doua săptămâni.

La munte, prima săptămână va debuta cu vreme rece (19 și 20 octombrie), când vor fi în medie maxime de 4-6 grade și minime medii de -3…0 grade.

În perioada 21-23 octombrie se va încălzi, astfel încât valorile termice diurne vor tinde spre o medie de 14-15 grade, urmând ca în weekendul 24-25 octombrie acestea să scadă ușor spre 12 grade.

În tot acest interval temperaturile nocturne vor fi în creștere treptată până la valori medii în jur de 6 grade. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de valori termice constante, în medie cu maxime de 8-10 grade şi minime de 0-4 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creștere începând cu data de 24 octombrie. Vor fi ploi, iar spre finalul intervalului se vor semnala și lapoviță și ninsori, la altitudini mari.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

“Săptămâna voluntariatului” – Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia. Acces la studio de înregistrări și atelier pentru tineri

Publicat

Casa de Cultura a Studentilor Alba Iulia

Astăzi a început “Săptămâna voluntariatului”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia pentru a evidenția rolul important în comunitate și societate pe care-l au tinerii, elevi sau studenți, dar și pentru a veni în sprijinul acestora prin activități menite să le pună în valoare și dezvolte abilitățile, potrivit reprezentanților instituției.

Pe parcursul acestei săptămâni vor fi distribuite vârstnicilor din Alba Iulia, cu venituri modeste, măști medicale de protecție, această categorie de vârstă fiind considerată de specialiști cea mai vulnerabilă în fața noului coronavirus.

Studenții talentați care activează în cadrul Casei de Cultură a Studenților vor avea, tot în această săptămână, ocazia să lucreze într-un studio profesionist, unde vor învăța lucruri noi în domeniul muzical, dar vor putea și să înregistreze.

Săptămâna se va încheia cu un atelier despre importanța practicării dialogului cu tinerii, implicarea acestora în politicile și programele de tineret, accesul tinerilor la educație ca factor de prevenire a marginalizării tinerei generații, implicarea tinerilor în și prin organizații neguvernamentale, la care vor participa elevii și studenții activi în proiectele Casei de Cultură a Studenților.

“Săptămâna voluntariatului” are ca parteneri Fundația Comunitară Alba și Liga Studenților din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate