Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CRIMELE anului 2016 care au zguduit județul Alba: CUȚITUL, arma cu care s-au săvârșit cele mai multe infracțiuni cu violență

Publicat

injunghiat cutit Anul 2016 a fost marcat şi de fapte comise cu violenţă, care au şocat comunitatea locală din judeţul Alba. Crime cu mai multe lovituri de cuţit sau tentative de omor din motive aparent nesemnificative au mobilizat oamenii legii, pentru a-i găsi şi pedepsi pe cei vinovaţi.

Vă reamintim o parte dintre cazurile care s-au petrecut în 2016:

CRIMA din Lunca Mureşului

Cazul de omor al fostului primar din Lunca Mureşului a şocat comunitatea locală şi nu numai. Moartea violentă a bărbatului şi motivul încă neclar al crimei a atras multă vreme atenţia opiniei publice.

În 26 noiembrie, Ioan Rusu a fost omorât cu opt lovituri de cuţit, la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng. Cercetat drept posibil autor al faptei este Barsony Gligor, de 58 de ani. Acesta are antecedente penale, având condamnări la închisoare executate pentru diferite fapte de violenţă. Însă în faţa instanţei, bărbatul nu a dat vreo declaraţie şi nu şi-a recunoscut vina.

Rusu ar fi plecat de acasă în 26 noiembrie, după-amiază, pentru a-i duce bani unui cunoscut, dar nu s-ar fi întâlnit cu persoana respectivă. Soţia a fost cea care a anunţat poliţia, după ce a văzut că nu se mai întoarce la domiciliu. Corpul neînsufleţit a fost găsit duminică dimineaţa, 27 noiembrie, în jurul orei 4.00, în şezut, lângă maşina personală a fostului primar, o Dacia Duster. Ioan Rusu avea 64 de ani.

Asupra bărbatului a fost găsită suma de 1.000 de lei, iar motivaţia crimei pentru jaf a fost eliminată.

Vezi  CRIMA din Lunca Mureşului. Principalul suspect în cazul uciderii fostului primar Ioan Rusu, ARESTAT. Inculpatul are antecedente penale

Crima de la Reciu

În 14 octombrie, un bărbat de 59 de ani din Reciu, comuna Gârbova, a fost arestat şi riscă ani grei de închisoare după ce şi-a omorât în bătaie soţia. Acesta s-a grăbit să o înmormânteze, a cumpărat sicriul şi a curăţat corpul neînsufleţit al consoartei, însă medicul a observat loviturile şi nu i-a eliberat certificat de deces.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, bărbatul i-a aplicat soției sale, în vârstă de 52 de ani, multiple lovituri cu obiecte contondente, care i-au hemoragie internă și externă, dar și rupturi pulmonare care au condus la deces.

Citeşte CRIMĂ la Reciu: Şi-a ucis soţia în bătaie şi s-a grăbit să o înmormânteze. Bărbat de 59 de ani din comuna Gârbova, ARESTAT

CRIMA de la Cugir

În 17 septembrie, un tânăr de 34 de ani l-a înjunghiat mortal un bărbat de 60 de ani la Cugir şi a rănit-o cu un cuţit pe fosta concubină. I-a surprins pe cei doi în timp ce mergea pe stradă, la Cugir. „Inculpatul Nicolae Florin Ghinea, fostul concubin al victimei D. L. M., având un cuţit de bucătărie asupra sa, a aplicat mai multe lovituri cu acest obiect victimelor D. T. şi respectiv D. L. M., cauzându-le leziuni corporale grave ce au condus la scurt timp la decesul victimei D.T., şi, respectiv, care au pus viaţa în pericol victimei D. L. M., aceasta din urmă fiind transportată de urgenţă la Spitalul oraşului Cugir, şi de aici, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia”, precizau poliţiştii, la acea vreme. Ulterior, tânărul a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru omor şi tentativă de omor.

Vezi CRIMA din Cugir: Nicolae Florin Ghinea, ARESTAT preventiv pentru 30 de zile. Decizie la Tribunalul Alba

Citește și VIDEO: CRIMĂ la Cugir. Tată și fiică, ÎNJUNGHIAȚI cu un cuțit de bucătărie de fostul concubin al femeii. Bărbatul a decedat

CRIMA din comuna Fărău

În 13 august, un tânăr în vârstă de 17 ani, din satul Heria, comuna Fărău şi-a omorât vecinul cu patru lovituri de cuţit, în zona toracelui, abdomenului şi gâtului, după o discuţie contradictorie. A fost reţinut de poliţişti, în aceeaşi zi.

Vezi CRIMA din comuna Fărău: Tânărul de 17 ani, REŢINUT pentru OMOR şi violare de domiciliu. Şi-a înjunghiat victima de patru ori

Omor la Roşia Montană

În 4 iulie, un tânăr de 32 de ani din comuna Roşia Montană a fost arestat, pentru omor după ce l-a lovit pe un consătean, de două ori, cu un cuţit. Victima a murit la spital, medicii nereuşind să- mai salveze viaţa, din cauza leziunilor. Cauza a ajuns în atenţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Incidentul s-a produs după ce tânărul consumase o cantitate mare de alcool, la o petrecere în sat. S-a certat cu un consătean, în vârstă de 40 de ani şi, în timpul conflictului, l-a lovit de două ori cu un cuţit. Victima a suferit hemoragie internă şi externă. A fost transportat de o cunoştinţă la spital, fără ca aceasta să ştie ce fel de leziuni suferise bărbatul. Din cauza leziunilor, a decedat la spital, medicii încercând, fără succes, să-l resusciteze.

Vezi Tânăr din Roşia Montană, ARESTAT preventiv pentru OMOR. L-a înjunghiat pe un consătean, de două ori, cu un cuţit

OMOR în comuna Cergău

Un bărbat de 55 de ani din localitatea Lupu, comuna Cergău, a murit după ce fratele său, de 67 de ani, l-a înjunghiat de mai multe ori cu un cuţit. Conflictul s-a produs la locuinţa unuia dintre cei doi. Bărbatul rănit la braţul drept a plecat acasă, după incident şi a murit din cauza rănilor deschise. A fost găsit de un vecin, care observase lumina aprinsă în casa respectivă, mai multe zile.

Agresorul a fost reţinut de poliţie.

Vezi Bărbat de 55 de ani din Lupu, găsit decedat. A primit mai multe lovituri de briceag chiar de la fratele său. Agresorul a fost reținut

Vezi şi Bărbat din Lancrăm, ARESTAT preventiv, la o lună după ce a lovit o persoană cu pumnul în faţă. Victima a murit, între timp, la spital

Judecătoare din Aiud, atacată cu un ciob de stică, de un deţinut, în sala de judecată

O judecătoare din Aiud a fost la un pas de moarte, chiar în sala de judecată. Pe 11 mai, a fost atacată de către un deţinut condamnat pentru tâlhărie, cu un ciob de sticlă. Bărbatul s-a enervat după ce a aflat decizia magistratei şi a încercat să o rănească. Forţele de ordine l-au oprit la timp, iar ulterior acesta s-a mai ales cu o acuzaţie, cea de tentativă de omor.

Vezi şi Cazul deţinutului care a atacat judecătoarea din Aiud. Precizări OFICIALE de la Parchet. Cum s-a petrecut agresiunea

Tentativă de omor la Alba Iulia

În 13 august, un adolescent a fost lovit de doi tineri, cu pumnii şi picioarele, pe fondul unui conflict spontan, pe stradă, la Alba Iulia, pentru că nu a vrut să le dea bicicleta. Unul a lovit victima cu pumnii şi picioarele, iar celălalt i-a aplicat cu un cuţit două lovituri în zona spatelui. În urma loviturilor primite, victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, unde a fost internată de urgenţă pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Unul dintre minorii agresori a fost arestat preventiv, iar al doilea este cercetat sub control judiciar.

Vezi Tânăr de 17 ani ARESTAT preventiv pentru tentativă de OMOR, în cazul adolescentului înjunghiat pe stradă pentru o bicicletă

Tentativă de omor la Sântimbru

În 27 septembrie, un bărbat de 47 de ani din Sântimbru a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor. Acesta l-a lovit cu o bâtă şi cu un cuţit pe vecinul său, un bărbat de 57 de ani, într-un conflict spontan. Victima a fost transportată la spital şi a suferit o intervenţie chirurgicală. Avea zece plăgi, inclusiv leziuni de autoapărare, potrivit procurorilor.

Fapta s-a petrecut în 24 septembrie, în jurul orei 18.50. „Pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a aplicat, iniţial cu o bâtă, două lovituri victimei, apoi cu un cuţit de bucătărie pe care îl avea asupra sa, a lovit victima de mai multe ori, cauzându-i zece plăgi, inclusiv leziuni de autoapărare, care au necesitat intervenţie chirurgicală de urgenţă şi care i-au pus în primejdie viaţa”, precizau reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Potrivit unor surse, cei doi s-ar fi certat în legătură cu un câine din gospodărie, iar scandalul a escaladat cu fapte de violenţă.

Vezi Tentativă de OMOR la Sântimbru. Bărbat ARESTAT după ce şi-a lovit vecinul de 12 ori, cu un cuţit şi o bâtă. Victima a ajuns în stare gravă la spital

Tentativă de omor la Gârda de Sus

Un bărbat din Gârda de Sus a fost arestat, în 8 iulie, după ce l-a lovit pe un consătean de mai multe ori cu toporul şi un patent, în zona capului. Victima a fost transportată de urgenţă la spitalul din Cîmpeni şi apoi, cu elicopterul SMURD, la Târgu Mureş.

Fapta s-a petrecut în 6 iulie. Pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict anterior, bărbatul şi-a lovit victima cu un patent în cap, apoi, cu un topor, de trei ori, în cap şi în spate.

Vezi Bărbat din Gârda de Sus, ARESTAT pentru tentativă de omor. L-a lovit cu toporul şi un patent, în zona capului, pe un consătean

Arestat pentru omor, în Apuseni

În 12 iulie, un tânăr de 33 de ani din comuna Poiana Vadului a fost arestat pentru omor. Şi-a înconjurat grădina din spatele locuinţei cu un gard conectat la curent, pentru a-şi proteja proprietatea de animale, a plecat de acasă, iar o femeie de 68 de ani, care a atins împrejmuirea s-a curentat şi a murit pe loc. „Luni, 11 iulie, după ce inculpatul, în prealabil şi-a împrejmuit grădina din spatele locuinţei cu un gard electric (fir textil cu inserţii metalice neizolate, conductoare de curent electric, folosit pentru paza animalelor), a conectat gardul respectiv la reţeaua electrică (la priza de 220 V), contrar instrucţiunilor de folosire a acestuia, plecând de acasă şi lăsându-l nesupravegheat, fapt care a condus la electrocutarea victimei C.P., în timp ce l-a atins. Victima a decedat imediat, deşi la faţa locului a sosit un echipaj medical de ambulanţă care a intervenit pentru acordarea primului ajutor”, transmitea Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Citeşte TRAGEDIE în Apuseni: O femeie a MURIT după ce a atins un gard electric. Proprietarul, ARESTAT pentru OMOR

Tentativă de omor la Livezile

Un bărbat de 45 de ani din comuna Livezile a fost arestat preventiv, în 7 ianuarie, fiind cercetat pentru tentativă de omor calificat. Aflat sub influenţa alcoolului, în vizită la cumnatul său, în comuna Ponor, a lovit-o pe soţia acestuia, de 71 de ani, cu un cuţit. Fapta s-a petrecut înainte de Crăciun, bărbatul fiind prins ulterior de poliţiştii din Aiud.

Ulterior agresiunii, acesta s-a sustras urmăririi penale, dar a fost prins de poliţişti. Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud şi ulterior la Tribunalul Alba.

Vezi Bărbat de 45 de ani din comuna Livezile, ARESTAT preventiv pentru TENTATIVĂ de OMOR calificat. Şi-a lovit cumnata cu un cuţit

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax