Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Motivul pentru un bărbat din Mihalț a amenințat cu moartea un consilier local. Ce secret nu voia să fie divulgat

Publicat

Motivul pentru un bărbat din Mihalț a amenințat cu moartea un consilier local al comunei. Un dosar de amenințare a fost recent soluționat de magistrații din Blaj. Este vorba despre o faptă din data de 22 iulie 2021, pentru care bărbatul a fost condamnat pe 22 februarie 2024. 

În motivarea din stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, este scriscă ”persoana vătămată  ocupă funcția de consilier local în cadrul comisiei de buget -finanțe a primăriei comunei Mihalț.

În fața magistraților, bărbatul a recunoscut de ce l-a amenințat pe consilierul local, iar grefierii au notat în motivarea instanței, cele spuse de bărbat.

Potrivit motivării instanței, bărbatul i-a spus consilierului local, ,,Te omor, te crăp în două și îți scot mațele!”.

CITEȘTE ȘI: Bărbat din Mihalț trimis în judecată după ce a amenințat un consilier local cu moartea. De la ce a pornit scandalul

Apoi cerea banii pe presupusă lucrare.

În jurul orei 18.00, pe strada principală din sat Cistei inculpatul  aflat sub influența alcoolului, s-a apropiat de persoana vătămată și a început să-i spună în mod repetat, „să-mi dai banii”, ,,să-mi dai banii pe lucrare!”, făcând referire la o presupusă datorie pe care primăria Mihalț ar fi avut-o față de el.

Inculpatul s-a dus după persoana vătămată și l-a amenințat, spunându-i ,,Te omor, te crăp în două și îți scot mațele!” apoi a continuat să repete ,,Să-mi dai banii!”, se arată în motivarea instanței, au notat magistrații.

Ce a spus bărbatul în instanță

În fața instanței bărbatul și-a recunoscut vina și a fost de acordă să plătească despăgubiri civile parții vătămate. Mai mult de atât, a spus de ce a comis faptele de amenințare.

”Inculpatul a arătat că a săvârșit fapta în contextul în care, de mai mult timp, persoana vătămată îl amenința că îi va spune soției inculpatului că l-a văzut pe acesta din urmă cu o altă femeie, ceea ce i-a provocat un stres puternic și l-a făcut să se simtă sabotat.

A mai arătat inculpatul că, cu ocazia acestui incident a făcut o mențiune cu privire la bani deși cunoștea că nu este adevărată, întrucât nu dorea ca soția sa, care ieșise la poartă între timp, să afle adevăratul motiv al conflictului”, au notat magistrații în motivarea Judecătoriei Blaj.

Pedeapsa primită pentru amenințare

Pentru fapta sa de amenințare, bărbatul a fost condamnat la o amendă penală în cuantum de 1.500 lei, 1000 de lei daune morale către persoana vătămată și 750 de lei cheltuieli judiciare.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax