Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Motocicliştii care turează motoarele pe străzi şi poluează fonic ar putea rămâne fără permis de conducere. Proiect

Publicat

motocicleta

motocicleta Motocicliştii care conduc cu viteză excesivă, îşi turează motoarele şi provoacă zgomot puternic ar putea rămâne fără permis de conducere. Este ideea unui deputat care a depus un proiect de lege în acest sens.

Limita de zgomot din apropierea unei locuinţe este de 50 de decibeli, însă unele motoare dezvoltă şi peste 100 de decibeli, adică, aproape cât un avion.

În prezent, legislaţia din România nu prevede o limită maximă de zgomot pe care îl poate produce o motocicletă. Cum iese din fabrică, aşa o omologhează şi Registrul Auto Român. În plus, cei de la RAR spun că nu au cum şi cu ce să verifice în trafic motocicletele modificate pentru fi şi mai zgomotoase.

Deranjat de zgomot, un deputat vrea ca motocicliştilor care poluează fonic să le fie suspendat permisul pentru 30 de zile.

„Luaţi un pic şi urmăriţi bulevardele mari după ora 21:00, perioada în care oamenii se retrag, au nevoie de odihnă şi de linişte, şi veţi vedea că Bucureştiul a devenit o întreagă pistă de alergare a motocicletelor”, spune Valeriu Steriu, preşedinte executiv PMP.

Legea urmează să intre în dezbaterea Parlamentului în această toamnă.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax