Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Municipiul Blaj se modernizează. Se investește în rețele de utilități, străzi și obiective de utilitate publică

Publicat

Municipiul Blaj este în continuă modernizare, iar în această perioadă se execută lucrări de reabilitare a rețelelor de utilități, modernizarea mai multor străzi și edificarea unor obiective de utilitate publică. Administrația locală a făcut publice investițiile derulate în prezent în orasul condus de primarul Valentin Rotar.

“Sunt absolut convins de faptul că, lasând la o parte ușorul disconfort produs în trafic, aceste fronturi de lucru reprezintă în final un beneficiu edilitar la nivelul străzilor respective și chiar a unor cartiere întregi ”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Astfel, lucrările de construcție la cele două cămine culturale din Petrisat și Mănărade sunt în grafic, urmând ca până la sfârșitul lunii septembrie acestea să fie finalizate. Doar anul viitor însă administrația publică locală va bugeta dotarea acestora cu mobilierul și aparatura necesară.

Un alt front de lucru este cel de modernizare a Parcului „Timotei Cipariu”, la care lucrările au început anul trecut. În prezent se montează bănci și aparate de fitness, se instalează iluminatul public, urmând ca în final să se construiască pe vechiul amplasament și un teren de tenis de câmp.

La parcul din central localității Mănărade, deși modernizarea a fost începută doar în această primăvară, lucrarea este aproape de finalizare, urmând a fi dată în folosință în luna august. Tot atunci municipalitatea va deschide publicului larg și curtea interioară a Bisericii Evanghelice, monument construit în secolul al XIV- lea care atestă moștenirea săsească din zonă.

Continuă și lucrările de modernizare a Pieței Mari Agroalimentare, în ciuda unui ușor decalaj înregistrat de firma care realizează modernizarea curții interioare. Societatea a fost somată deja să intensifice ritmul lucrărilor, mai ales că gardul împrejmuitor al perimetrului pieței a fost finalizat în regie proprie de către muncitorii Serviciului Public de Gospodărie Locală.

Ca urmare a lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare, municipalitatea a demarat și modernizarea străzilor Iazului și Morii cu tot ceea ce înseamnă trotuare, rigole și asfalt. Termenul de finalizare este 1 iulie.

Aceeași situatie se înregistrează și pe strada Golescu, unde s-a încheiat lucrarea de montare a trotuarelor și rigolelor. Până în data de 15 iunie, strada va beneficia și de un strat asfaltic nou.

S-a demarat și acțiunea de modernizare a trotuarelor cu dale pe străzile Petru Maior si Samuil Micu. Odată finalizate și acestea, practic întregul cartier Hula va fi unul modern din punctul de vedere al trotuarelor.

În cartierul Ciufud în prezent se execută lucrări de introducere a canalizării pe străzile Gutuiului și Măceșului, urmând să se mai construiască un tronson de legătură pe strada Costache Negri către stația de pompare de pe strada Oborului.

În cartierul Veza, în prezent se execută branșarea individuală a locuitorilor de pe strada Al. Borza la rețeaua stradală. După finalizarea construcției stațiilor de pompare, întregul cartier Veza va fi racordabil la noua rețea de canalizare începând din această toamnă.

Serviciul Zone Verzi efectuează toaletarea gardurilor vii, plantează flori în aranjamentele din zona centrală a municipiului și cosește vegetația din toate zonele verzi de tip gazon. De asemenea, au fost plantați aproximativ 20 de arbori ornamentali de mărime medie în Piața 1848.

Activitatea Serviciului Zone Verzi va înregistra o intensitate crescută pe tot parcursul sezonului cald, lucrătorii fiind programați să asigure întreținerea uneori în două schimburi și chiar în timpul zilelor libere din week-end.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax