Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

CNN a inclus Munții Apuseni pe lista scurtă a celor mai frumoase locuri din Europa.

Publicat

Munții Apuseni au fost incluşi de CNN pe lista celor 17 obiective turistice din Europa care trebuie vizitate, ca cele mai frumoase locuri de pe continent.

„Parte din Carpaţii Occidentali din Transilvania, Apusenii sunt ideali pentru vacanţe de vară, cu temperaturi răcoroase şi trasee neaglomerate, cu pajişti antice, păduri virgine şi piscuri calcaroase”, scrie CNN.

Una dintre cele mai atractive destinaţii turistice din România este reprezentată de zona Munților Apuseni. Fauna, flora, relieful și tradițiile care încă se păstrează în Țara Moților completează seria de motive care-l descriu drept un loc pe care niciun turist nu ar trebui să-l rateze. Ghețarul de la Scărișoara, Poarta lui Ionele, Ghețarul Vârtop, Peștera Urșilor, Cascada „Vălul Miresei” sau Lacul Tarnița sunt printre cele mai cunoscute obiective turistice din zonă.

Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Munţii Apuseni  este  Gheţarul de la Scărişoara sau Uriaşul de Gheaţă. Acesta se găsește în Parcul Natural Apuseni, la distanţă de doi kilometri de Gârda de Sus. În anul 1938, peştera a fost declarată monument al naturii din România.

Aceasta are o lungime de 700 de metri, cu portalul înalt de 24 de metri şi o vechime de 3.800 de ani. Atracţiile Gheţarului din Scărişoara sunt: Sala Mare, Biserica şi o sală cu stalagmite de gheaţă.

CITEȘTE ȘI: Cele mai frumoase locuri de vizitat în MUNȚII APUSENI. Cascade, peșteri și peisaje care îți taie respirația

De la Valea Arieşului Mare din Câmpeni sunt 32 de km, pe DN 75, până în Gârda de Sus, iar din Albac 14 kilometri până în Gârda de Sus, apoi circa 10 km, urmând indicatoarele, pentru a ajunge la Ghețar.

În articolul CNN, Munții Apuseni au fost plasați pe locul 2 după Lofoten Islands din Norvegia. În documentar mai sunt menționate Efes din Turcia, Avignon din Franța, Lisabona- Portugalia, Peninsula Dingle din Irlanda, Plovdiv – Bulgaria, Pompei din Italia, Atena- Grecia, Salzburg – Austria, Cairngorms- Scoția, Duseldorf – Germania, Groningen – Olanda, Wroclaw – Polonia, Bruges – Blegia, Henne Strand – Danemarca.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax