Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Muzeul Copilului la Alba Iulia, o investiție de 2,5 milioane euro. Când încep lucrările

Publicat

mc

Proiectul de construire a Muzeului Copilului la Alba Iulia intră în linie dreaptă. Contractul a fost semnat în 25 februarie, iar investiția este de 2,5 milioane de euro, majoritatea fonduri nerambursabile. Lucrările ar putea începe în trimestrul al treilea al acestui an, potrivit estimărilor reprezentanților Primăriei.

Muzeul va fi unul inedit în Transilvania și chiar în România, cu dotări pentru joacă, dar și pentru învățare. Clădirea va fi construită în cartierul Tolstoi, pe strada Marcus Aurelius. 

Contractul semnat în 25 februarie prevede construirea, dotarea și operaționalizarea unui complex multifuncțional pentru activități educative, culturale, recreative, social-culturale.

Proiectul are o valoare totală de 11.959.306,15 lei, din care 11.720.120,03 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă alocată prin MLPDA – AM POR (2.462.676 euro).

”Întreaga clădire se va concepe în jurul ideii de explorare, experimentare, creativitate și stimulare a simțurilor, astfel că s-au propus o serie de elemente care să augmenteze spiritul ludic al obiectivului. Se vor crea diferite ateliere creative destinate științei, care vor beneficia de multiple dotări, care să deservească nevoile beneficiarilor de orice vârstă și categorie, acestea fiind de ultimă generație, parte din următoarele categorii: monitoare LCD, video-proiectoare, panouri inteligente, senzori inteligenți, ochelari VR, aparaturi pentru diferite activități de tip IT etc”, potrivit inițiatorilor.

Vor fi și alte facilități pentru un adevărat ”laborator de știință” pentru activități ca: experimente, observații științifice, crearea diverselor machete și mici construcții cu rol educativ, etc. Totodată se vor crea diferite ateliere de muzică, de gătit, de pictură și ceramică etc.

Durata de implementare a proiectului este până în 31 octombrie 2022.

Complexul multifuncțional va avea o suprafață utilă totală de 2.085,34 mp și va fi amenajat și terenul aferent, în suprafață de 812 mp, până în anul 2022.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. m

    duminică, 01.03.2020 at 17:50

    Oare parcările aferente unde se vor amenaja. La banii ăștia probabil ar trebui sa construiască una subterană!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax