Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

NASA și ESA caută urme de viață străveche pe Marte cu ajutorul unor foraje

NASA caută voluntari

Publicat

NASA și ESA caută urme de viață străveche pe Marte cu ajutorul unui nou instrument capabil să foreze 2 metri sub suprafața planetei, pentru a căuta gheață neafectată de radiații.

NASA și ESA (Agenția Spațială Europeană) au semnat un acord pentru a extinde activitatea NASA cu privire la roverul ExoMars Rosalind Franklin, o misiune condusă de ESA.

Misiunea va fi lansată în 2028 și va căuta semne de viață străveche pe Marte.

Prin acest memorandum de înțelegere, Programul de servicii de lansare al NASA va achiziționa un furnizor comercial american de lansări pentru roverul Rosalind Franklin.

De asemenea, agenția va furniza unități de încălzire și elemente ale sistemului de propulsie necesare pentru aterizarea pe Marte.

NASA caută voluntari pentru o misiune simulată pe Marte: Vor trăi un an, într-un habitat special. Ce sumă ar putea primi

Un nou instrument de pe rover va fi primul care va fora până la o adâncime de până la 2 metri sub suprafață pentru a colecta mostre de gheață care au fost protejate de radiațiile de la suprafață.

„Capacitățile unice de forare ale roverului Rosalind Franklin și laboratorul de mostre de la bord au o valoare științifică remarcabilă pentru căutarea de către omenire a dovezilor de viață trecută pe Marte”, a declarat Nicola Fox, administrator asociat al Direcției Misiunilor Științifice de la sediul central al NASA din Washington.

Foto: NASA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax