Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Miclea zis ”Românu”, din Bucerdea Vinoasă, a strâns toate cuțitele juriului emisiunii „Chef la cuțite”

Publicat

N-are stele Michelin și nici nu știe găti vită Kobe. Ioan Miclea din Bucerdea Vinoasă știe însă să gătească mâncare tradițională veritabilă. Ciorba sa de miel, de fapt o combinație în care a folosit și organele animalului, întocmai ca la drob, i-a impresionat pe jurații emisiunii Chefi la cuțite de luni seara de la Antena 1. Tot el a adus pâinea de casă veche de două zile care le-a atras, de asemenea, atenția celor trei jurați. 

Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu au gustat încântați din mâncarea gătită de bărbatul de 50 de ani din Bucerdea Vinoasă, care a apărut în fața lor îmbrăcat în costum popular din zona din care provine. Scărlătescu l-a recunoscut imediat pe Ioan Miclea și le-a spus celorlalți jurați că a gustat pâine bătută și pupuri făcute de acesta în cuptor.

„Ciorbă de miel cu gușită de mațe, tarhon și slănină ” asortate cu pâinea tradițională coaptă pe vatră din satul originar al concurentului, Bucerdea Vinoasă, a fost propunerea acestuia pentru jurați.

„Cum? Mațe de miel? Așa se mănâncă?” au fost primele reacții ale jurațiilor la vederea preparatului , care s-a dovedit a fi pe placul celor trei chefi de la masa juriului.

Toți trei șefii i-au acordat cuțitele lui Ioan Miclea, o convenție a emisiunii care arată că le-a plăcut cum a gătit și îl vor maid eparte în etapele următoare. Bărbatul din Buceredea a trebuit să își aleagă o echipă în care să gătească și a ales-o pe cea a lui Scărlătescu.

Ioan Miclea are 50 de ani, este merceolog și este necăsătorit. A spus că este mândru că satul său îl va vedea la televizor.

În acest an, în luna aprilie, Florin Scărlătescu, l-a vizitat pe Miclea, și a postat o poză pe rețelele de socializare, în care se află alături de acesta și patru pâini mari de casă: „Romanu și faimoasa sa Pita :)))” scria chef Scărlătescu pe pagina sa de socializare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate