Actualitate
Ioan Miclea zis ”Românu”, din Bucerdea Vinoasă, a strâns toate cuțitele juriului emisiunii „Chef la cuțite”
N-are stele Michelin și nici nu știe găti vită Kobe. Ioan Miclea din Bucerdea Vinoasă știe însă să gătească mâncare tradițională veritabilă. Ciorba sa de miel, de fapt o combinație în care a folosit și organele animalului, întocmai ca la drob, i-a impresionat pe jurații emisiunii Chefi la cuțite de luni seara de la Antena 1. Tot el a adus pâinea de casă veche de două zile care le-a atras, de asemenea, atenția celor trei jurați.
Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu au gustat încântați din mâncarea gătită de bărbatul de 50 de ani din Bucerdea Vinoasă, care a apărut în fața lor îmbrăcat în costum popular din zona din care provine. Scărlătescu l-a recunoscut imediat pe Ioan Miclea și le-a spus celorlalți jurați că a gustat pâine bătută și pupuri făcute de acesta în cuptor.
„Ciorbă de miel cu gușită de mațe, tarhon și slănină ” asortate cu pâinea tradițională coaptă pe vatră din satul originar al concurentului, Bucerdea Vinoasă, a fost propunerea acestuia pentru jurați.
„Cum? Mațe de miel? Așa se mănâncă?” au fost primele reacții ale jurațiilor la vederea preparatului , care s-a dovedit a fi pe placul celor trei chefi de la masa juriului.
Toți trei șefii i-au acordat cuțitele lui Ioan Miclea, o convenție a emisiunii care arată că le-a plăcut cum a gătit și îl vor maid eparte în etapele următoare. Bărbatul din Buceredea a trebuit să își aleagă o echipă în care să gătească și a ales-o pe cea a lui Scărlătescu.
Ioan Miclea are 50 de ani, este merceolog și este necăsătorit. A spus că este mândru că satul său îl va vedea la televizor.
În acest an, în luna aprilie, Florin Scărlătescu, l-a vizitat pe Miclea, și a postat o poză pe rețelele de socializare, în care se află alături de acesta și patru pâini mari de casă: „Romanu și faimoasa sa Pita :)))” scria chef Scărlătescu pe pagina sa de socializare.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News