Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Negocieri PSD – PNL. Sorin Grindeanu: Dorim să creștem pensiile și salariul minim și să taxăm luxul. Vrei iaht, plătești în plus

Publicat

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că la negocierile cu PNL pentru formarea guvernului, social-democrații țin la creșterea salariului minim și la majorarea pensiilor și că pentru asta propune taxarea luxului. 

De altfel cele două partide discută despre impozitarea graduală, în funcție de venituri, o idee veche a PSD, pe care însă nu a pus-o în practică atunci când formațiunea era la guvernare. 

„Dorim să creștem salariul minim și pensiile. Pentru asta am venit azi cu propuneri pentru a crește veniturile statului. Prima ar fi cea legat de taxarea luxului, daca îl putem numi așa. Vrei iaht, platesti în plus. Nu este o impunere, este o intenție exprimată.

Doi: România are cea mai mică rată de colectare la nivelul UE, este absolut necesar să rezolvăm.

Putem aplica soluția aplicată de Bulgaria, au adus experți străini și a crescut rapid rata de colectare.

Trei: e nevoie de un efort național pentru combaterea evaziunii fiscale, e inadmisibil ca scannerele cumpărate de stat stau nefolosite iar contrabanda este în floare.

Patru: nu suntem de acord cu eliminarea facilităților pentru cercetare, IT și constructii, impactul acestor ramuri care au ținut economia României ar fi unul care nu ar da cu plus. A rămas ca la discuțiile ulterioare să detaliem aceste puncte. Nu a fost închis subiectul”, a declarat Grindeanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 10.11.2021 at 15:58

    Ma, puteti sa spuneti ce vreti, toata lumea stie ca ce promiteti nu faceti, decat in asa masura incat sa nu se spuna ca chiar nu ati facut nimic. Vezi cele spus de concubinul vostru Rares Bogdan, referitor la pensiile speciale. Un om mai parsiv nici ca exista !

  2. Prostia

    miercuri, 10.11.2021 at 16:13

    Intrati intr-un rahat mai mare ca voi, acum. O sa mariti pensiile cu 1 leu si 25 de bani si tara va va da suturile meritate la viitoarele alegeri. Erati pe val, nu ganditi, si va inecati la mal inainte de a intra in apa ! PROSTILOR !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax