Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nelu Tătaru: Am luat legătura cu ambasadele noastre din statele UE, cu comunitățile de medici români, să le solicităm ajutorul

Publicat

Ministrul Sănătății, liberalul Nelu Tătaru, a declarat luni seară, la Realitatea Plus, că a luat legătura cu ambasadele din statele Uniunii Europene și cu comunitățile medicilor români de acolo, pentru a le solicita ajutorul în criza coronavirus.

„Noi deja am luat legătura în această dimineață (luni – n.red.) cu ambasadele noastre din statele Uniunii Europene, cu comunitățile de români medici, să le solicităm în acest moment dificil colaborarea și ajutorul. Suntem toți pe baricade și noi credem că toți românii, oriunde ne aflăm, suntem cu gândul la ai noștri”, a declarat Nelu Tătaru, citat de G4Media.ro.

Întrebat de ce medicii români din străinătate nu se întorc în țară, ministrul Sănătății a spus că unul dintre motive este faptul că spitalele nu asigură securitatea actului medical:

“Spitalele nu asigură securitatea actului medical și nici nu asigură securitatea pacientului. Haideți să-i lăsăm să își desfășoare în condiții de securitate activitatea, să le asigurăm un loc unde să poată performa.

Trebuie să îi plătim după pregătire și după performanță, eu sunt sigur că vor vrea să vină să profeseze acasă.

În condițiile în care îi vom plăti într-un mod derizoriu, în condițiile în care nu le vom asigura condițiile să își desfășoare actul medical într-o calitate la maxim, în condițiile în care nu le vom asigura acea decență profesională, dar și socială, nu vor reveni în țară”, a declarat Tătaru.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax