Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Nemţii de la Daimler continuă investiţiile în judeţul Alba. În 2015 vor fi inaugurate alte două hale de producţie, la Cugir

Publicat

hala montaj STC mercedes daimler2 Investiţiile companiei germane Daimler în judeţul Alba sunt continuate şi în 2015, directorul general al companiilor locale Star Transmission Cugir şi Star Asembly Sebeş, Bernd Krottmayer, prezentând într-un mesaj adresat angajaţilor planurile pentru viitorul apropiat. Este vorba despre două hale de producţie de piese auto ce se construiesc la Cugir şi ar urma să fie finalizate anul viitor.

”La Cugir am început construcţia unei noi hale de producţie pentru proiectul Planetenrad, care va începe să ruleze din 2015. Tot la Cugir construim o nouă hală care va înlocui actuala Hală 5, cu o capacitate mai mare de producţie”, se arată în mesajul directorului general Bernd Krottmayer.

Reamintim că în acest an Daimler a inaugurat inaugurat oficial unitatea de montaj cutii de viteză cu dublu ambreiaj F-DCT de la Sebeş, cu o investiţie de circa 40 de milioane de euro. Au fost create 150 noi locuri de muncă, iar construcţia a fost gata în mai puţin de un an.

Citeşte şi Daimler a inaugurat la Sebeș o nouă unitate de montaj a cutiilor de viteză pentru autoturisme Mercedes Benz. Investiție de 40 milioane euro

Din aprilie a fost iniţiat şi proiectul NAG3, prin care se face producţia de cutii de viteză de ultimă generaţie, în 9 trepte. Este vorba despre o investiţie este de circa 240 de milioane de euro ce presupune crearea a peste 1.000 de locuri de muncă.

În mesajul directorului general Bernd Krottmayer, acesta mai aminteşte şi de evenimentele organizate de companie pentru angajaţi şi comunitate:

”În mai 2014 am avut posibilitatea de a ne invita familia la serviciu. Celor de acasă le-am arătat locul nostru de muncă; un eveniment deosebit pe care cu siguranţă îl vom repeta şi în anii viitori. Tot în 2014 ne-am deschis porţile pentru copiii din unităţile de învăţământ din zonă. În <Săptămâna altfel>, copiii ne-au vizitat şi au avut posibilitatea de intra în liniile de producţie sau montaj. O experienţă inedită pentru ei dar si pentru noi. Pe timpul verii am organizat, în premieră, un internship pe care l-am intitulat sugestiv <Summer X-perience @ STC>. Acest program s-a desfăşurat pe o perioadă de trei luni şi au beneficiat de el 16 studenţi, dintre care unul din Germania. Luna septembrie a fost plină de evenimente. În 13 septembrie am sărbătorit petrecerea anuala cu moto-ul <Casino Party>. O celebrare frumoasă, presărată cu multă voie bună şi surprize memorabile. În 18 septembrie am petrecut împreună în Piaţa Mare din Sibiu la Media Music Awards, alături de nume sonore din showbiz-ul românesc. În data de 23 septembrie am găzduit <Ziua furnizorului>, prilej excelent de a ne cunoaşte cu furnizorii şi de a stabili clar cerinţele noastre pentru viitoarele proiecte. Cu ocazia campaniei Shoebox s-a strâns o sumă frumuşică de bani. Astfel am achiziţionat televizoare, MP3-playere si toastere pentru casele de copii vizate in proiect. Sunt mândru pentru ceea ce am realizat împreună, ne-am clădit o bază solidă şi astfel avem posibilitatea de a ne dezvolta armonios în continuare. In 2014, fiecare dintre voi a contribuit la acest succes şi pentru aceasta va mulţumesc. Şi în viitor ne vor aştepta la fel de multe provocări. Acest lucru nu poate decât să ne bucure… provocările înseamnă dezvoltare.

Există o vorbă în Germania: <Anfangen ist leicht, beharren eine Kunst> (Să începi e uşor, să continui e greu). Eu mă bazez pe susţinerea voastră şi sunt convins că împreună putem trece peste orice obstacol”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax