Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Nemţii de la Daimler continuă investiţiile în judeţul Alba. În 2015 vor fi inaugurate alte două hale de producţie, la Cugir


Publicat

hala montaj STC mercedes daimler2Investiţiile companiei germane Daimler în judeţul Alba sunt continuate şi în 2015, directorul general al companiilor locale Star Transmission Cugir şi Star Asembly Sebeş, Bernd Krottmayer, prezentând într-un mesaj adresat angajaţilor planurile pentru viitorul apropiat. Este vorba despre două hale de producţie de piese auto ce se construiesc la Cugir şi ar urma să fie finalizate anul viitor.

”La Cugir am început construcţia unei noi hale de producţie pentru proiectul Planetenrad, care va începe să ruleze din 2015. Tot la Cugir construim o nouă hală care va înlocui actuala Hală 5, cu o capacitate mai mare de producţie”, se arată în mesajul directorului general Bernd Krottmayer.

Reamintim că în acest an Daimler a inaugurat inaugurat oficial unitatea de montaj cutii de viteză cu dublu ambreiaj F-DCT de la Sebeş, cu o investiţie de circa 40 de milioane de euro. Au fost create 150 noi locuri de muncă, iar construcţia a fost gata în mai puţin de un an.

Citeşte şi Daimler a inaugurat la Sebeș o nouă unitate de montaj a cutiilor de viteză pentru autoturisme Mercedes Benz. Investiție de 40 milioane euro

Din aprilie a fost iniţiat şi proiectul NAG3, prin care se face producţia de cutii de viteză de ultimă generaţie, în 9 trepte. Este vorba despre o investiţie este de circa 240 de milioane de euro ce presupune crearea a peste 1.000 de locuri de muncă.

În mesajul directorului general Bernd Krottmayer, acesta mai aminteşte şi de evenimentele organizate de companie pentru angajaţi şi comunitate:

”În mai 2014 am avut posibilitatea de a ne invita familia la serviciu. Celor de acasă le-am arătat locul nostru de muncă; un eveniment deosebit pe care cu siguranţă îl vom repeta şi în anii viitori. Tot în 2014 ne-am deschis porţile pentru copiii din unităţile de învăţământ din zonă. În <Săptămâna altfel>, copiii ne-au vizitat şi au avut posibilitatea de intra în liniile de producţie sau montaj. O experienţă inedită pentru ei dar si pentru noi. Pe timpul verii am organizat, în premieră, un internship pe care l-am intitulat sugestiv <Summer X-perience @ STC>. Acest program s-a desfăşurat pe o perioadă de trei luni şi au beneficiat de el 16 studenţi, dintre care unul din Germania. Luna septembrie a fost plină de evenimente. În 13 septembrie am sărbătorit petrecerea anuala cu moto-ul <Casino Party>. O celebrare frumoasă, presărată cu multă voie bună şi surprize memorabile. În 18 septembrie am petrecut împreună în Piaţa Mare din Sibiu la Media Music Awards, alături de nume sonore din showbiz-ul românesc. În data de 23 septembrie am găzduit <Ziua furnizorului>, prilej excelent de a ne cunoaşte cu furnizorii şi de a stabili clar cerinţele noastre pentru viitoarele proiecte. Cu ocazia campaniei Shoebox s-a strâns o sumă frumuşică de bani. Astfel am achiziţionat televizoare, MP3-playere si toastere pentru casele de copii vizate in proiect. Sunt mândru pentru ceea ce am realizat împreună, ne-am clădit o bază solidă şi astfel avem posibilitatea de a ne dezvolta armonios în continuare. In 2014, fiecare dintre voi a contribuit la acest succes şi pentru aceasta va mulţumesc. Şi în viitor ne vor aştepta la fel de multe provocări. Acest lucru nu poate decât să ne bucure… provocările înseamnă dezvoltare.

Există o vorbă în Germania: <Anfangen ist leicht, beharren eine Kunst> (Să începi e uşor, să continui e greu). Eu mă bazez pe susţinerea voastră şi sunt convins că împreună putem trece peste orice obstacol”.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

„Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?” Ce răspunde Poliția Română

Publicat

oua paste traditii

Poliția atrage atenția că eventualele încercări de a ieși din casă în ziua de Paște și de a face vizite sub pretextul de a duce părinților produse pentru masa pascală vor fi sortite eșecului și riscă să intre sub incidență penală.

„Mult nu mai este și o să urmeze întrebări de genul: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?” – arată Poliția într-o postare pe Facebook.

„Desigur. Conform ordonanței militare, trebuie să ai asupra ta cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave” – răspunde Poliția, care însă adaugă: „Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Situația la Ocna Mureș: Două persoane infectate cu coronavirus, o familie ar prezenta simptome. Mesajul primarului

Publicat

La data de 7 aprilie 2020, în orașul Ocna Mureș sunt 74 de persoane aflate în izolare la domiciliu, o persoană se află în carantină și două persoane sunt confirmate pozitiv.

De asemenea, cinci șoferi de TIR se află în autoizolare, iar o familie aflată în izolare prezintă simptome.

”Exceptând această familie, toate persoanele aflate în izolare sau în carantină sunt afebrile, asimptomatice și cu stare generală bună.

Rugăm și pe această cale locuitorii orașului să respecte cu strictețe restricțiile impuse la deplasarea persoanelor.
Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.

Dacă totuşi deplasarea este absolut necesară, respectați legislatia referitoare la documentele pe care trebuie să le aveți asupra dumneavoastră, conform Ordonanțelor militare.

Deplasările se fac numai având asupra dumneavoastră documentele doveditoare necesare.

Protejându-ne îi protejăm pe cei din jurul nostru, pe cei dragi” a declarat într-o postare pe Facebook, primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Secţia de Gastroenterologie a Spitalului din Alba Iulia, RESTRÂNSĂ. Patru cadre medicale infectate cu COVID 19

Publicat

Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia a fost închisă, după ce un medic și două asistente au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, potrivit unor surse Alba24. Cele trei cadre medicale nu au simptome și se află în prezent, în carantină.

Autoritățile din Alba nu au făcut public acest lucru.

UPDATE 22.30: După publicarea știrii obținută pe surse de Alba24.ro, managerul instituției a venit cu o serie de precizări.

Potrivit Dianei Mîrza, secția nu este închisă ci funcționează cu program restrâns. Diana Mîrza a explicat ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la restrângerea activtății pe secție. La sfârșitul săptămânii trecute, s-a prezentat la UPU, un bărbat de circa 40 de ani, cu grave probleme de sănătate, care a fost trecut pe secţia de Gastroenterologie.

Vineri testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv, iar în acel moment personalul care a fost pe tura respectivă a fost testat. Din cele șase cadre medicale testate, patru au fost pozitive: un medic, două asistente și un infirmier. De asemenea au mai fost testați și alți pacienți de pe secție dar rezultatul a fost negativ.

La scurt timp a fost trimis și un comunicat de presă:

Secția de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia nu a fost închisă. Activitatea a fost restrânsă, la fel ca la toate celelalte secții ale SJU Alba Iulia, conform dispozițiilor autorităților implicate în combaterea pandemiei de COVID-19. Din personalul medical care a intrat în contact cu un pacient pozitiv, un medic, două asistente și o infirmieră, s-au infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). Cadrele medicale sunt asimptomatice și izolate încă de la întâmplarea acestui caz. S-au prelevat probe biologice de la alte 28 de cadre medicale și de la 7 pacienți din cadrul secției, iar rezultatele sunt negative. Astfel, nu a fost dispusă închiderea secției. În cursul zilei de mâine așteptăm și alte rezultate, au transmis reprezentanții spitalului, au transmis reprezentanții spitalului.

Este dificil, aproape imposibil ca populația să obțină informații despre cazurile noi din fiecare localitate, din județ.

De cele mai multe ori presa este nevoită să ofere informații pe surse, pentru a determina autoritațile să vină cu precizări clare despre locurile unde a lovit virusul.

Într-un con de umbră este ținută de autorități și situația de la Ciuruleasa, unde au fost anunțate oficial, doar 11 cazuri de coronavirus, în raportarea de duminică, 5 aprilie, când în Alba erau 33 de cazuri confirmate.

CITEȘTE ȘI: Din cele 33 de cazuri confirmate în Alba, 11 sunt din Ciuruleasa. Măsuri speciale pentru evitarea răspândirii virusului

Între timp, situația de la Alba a escaladat: luni au fost declarate 49 de cazuri, iar marți, 7 aprilie, au fost comunicate 71 de cazuri și un deces.

Sursele Alba24.ro susțin că în cele două zile, luni și marți, printre cazurile raportate, o bună parte dintre ele sunt de la Ciuruleasa, însă autoritățile nu comunică acest lucru.

De asemenea, autoritățile din Alba nu informează deloc populația din județ despre situația de la Ciuruleasa, nici ce măsuri s-au luat la nivel local, nici dacă va fi declarat focar și nici dacă localitatea va intra în carantină.

La Centrul de Dializă din Alba Iulia situația este gravă după ce au fost confirmate oficial, până în prezent, zece cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre trei cadre medicale și șapte pacienți.

CITEȘTE ȘI: Noi cazuri de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Personal medical și pacienți, INFECTAȚI cu noul virus

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Prima victimă a COVID-19, în rândul cadrelor medicale: Un ambulanțier din Suceava a decedat

Publicat

Un ambulanțier în vârstă de 53 de ani, de la Serviciul de Ambulanță din Suceava, este prima victimă din rândul cadrelor medicale a noului coronavirus.

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astăzi, 7 aprilie 2020.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate