Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nemulțumiri la Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia. Pacienții se plâng că așteaptă prea mult pentru a primi îngrijiri medicale

Publicat

urgente alba Serviciile primite la Secţia Urgenţe a spitalului din Alba Iulia au fost încă o dată reclamate de familia unui pacient care a fost nevoit să aştepte mai bine de trei ore, în condiţiile în care avea simptome de infarct miocardic. Este adus în atenţie şi modul în care sunt tratați pacienţii de către medici și asistenți şi amitită ideea că doar dacă ar oferi șpagă ar avea mai mari şanse fie luați in seamă. La rândul lor, medicii se apără, spunând că sunt foarte mulți pacienți care nu sunt pentru urgențe, ci mai degrabă sunt cazuri de policlinică și medici de familie. În ultimii patru ani în spitalul din Alba s-au făcut investiții de milioane de euro, iar diferența dintre ce a fost înainte și ce se vede acum este evidentă. UPU Alba este una dintre cele mai moderne din țară. Indiferent că sunt bolnavi închipuiți sau persoane cu probleme reale de sănătate, mulți pacienți par a fi nemultumiți de serviciile personalului medical și mai ales de faptul că sunt lăsați să aștepte ore întregi pentru o consultație.

SONDAJ Alba24: Investițiile de la Spitalul Județean Alba au înbunătățit calitatea serviciilor medicale?

Loading ... Loading ...

Am primit din partea unei cititoare Alba24 o scrisoare în legătură cu mai multe nemulțumiri la adresa Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia. Aceasta reclamă pasivitatea medicilor în a trata cazurile venite la urgențe, dar şi felul în care se poartă cadrele medicale cu pacienții și cu însoțitorii acestora. Potrivit femeii, oamenii sunt nevoiți să aștepte ore în șir pentru a primii îngrijire medicală și de foarte multe ori aceștia renunță după câteva ore de așteptare și pleacă acasă.

O albaiuluiancă s-a prezentat miercuri la Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia, împreună cu tatăl său, care avea simptome de infarct miocardic și a fost nevoit să aștepte trei ore pentru a fi consultat. „La ora 17.20, am intrat la urgențe cu tatăl meu, care este bolnav de inimă din 2004 și care a avut semne de un infarct miocardic, durere în piept și durere de mâini. Două asistente au completat fișele cu datele lui personale și i-au luat tensiunea, după care ne-a spus să luăm loc și să așeptăm. Am intrebat frumos pe o doamnă asistent dacă mai durează, că deja stăm de aproape 3 ore să intrăm și aceasta a răspuns flegmatic că ea nu știe și să mergem și să intrăm la domnu doctor și să întrebăm”, a declarat fiica bolnavului.

Femeia acuză și asistentele că sunt incompetente și nu știu să ofere un răspuns pacienților: „Cum este posibil așa ceva, ca o asistentă să nu fie competentă să ofere un răspuns adecvat, frumos și cu bun simț”.

Referitor la sesizarea făcută de femeie, șeful secției UPU, Aurel Crișan, a declarat că: „Se asteaptă așa mult din cauze obiective. Pacienții se țin sub supraveghere, așa este conduita, după care se fac analize. Pacientul a fost preluat rapid din urgență, a stat trei ore pe traseul din urgență cu tot de analize”.

Din spusele șefului secției UPU, reiese faptul că sunt prea puțini medici ca să facă față numărului mare de pacienți care vin la Urgențe. „Personalul nu este suficient pentru a face față, în mod normal ar trebui să fim 25 de medici și în momentul de față suntem 15, la numărul de consulații noi ar trebui să fim 25-27 de medici, asistenții sunt la jumătate iar brancardierii și infirmierii sunt tot la jumătate”.

Un răspuns în ceea ce privește comportamentul asistentelor a venit de îndată de la Aurel Crișan: „Acesta nu este vorbit urât, poate nu este empatia pe care o așteapta ea, asta e cu totul altceva, dar pot să atrag eventual atenția personalului să fie mai grijuliu la exprimare, dar când ești pe bandă rulantă, foarte greu poți să faci asta…”

Medicul a mai spus că îi pare rău de tot ceea ce se întâmplă și că situaţii de acest gen nu se regăsesc doar în județul Alba, ci în toată țara. „Facem tot ceea ce ne stă în putință ca oamenii să își primească porția de sănătate. Ne pare rău pentru ce se întâmplă, dar lucrurile sunt valabile la nivelul întregi țări și nu numai. Noi depindem de analizele spitalului, dacă spitalul întârzie analizele nici noi nu avem date care să ne sprijine internarea. Depindem de un laborator, de partea de imagistică, de radiologie, de computerul tomograf. Din 150 de cazuri zilnice, mai mult de 50 de cazuri nu ar trebui să ajungă la noi. Doar atâtea sunt urgențe reale, restul sunt povești de policlinică și de medici de familie”, a spus Crişan.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

28 Comentarii

28 Comentarii

  1. andra

    vineri, 17.10.2014 at 21:11

    Stiti domnilor care este problema?Toti pacientiii cu boli cronice vin in urgenta sa se controleze.Toti pacientii care sunt de medic de familie vin in urgenta.Si in urgenta primesti un calmant ca esti la urgenta si problema tot nu o rezolvati.In urgenta tratezi urgente:spanzurati, accidente, come, stopuri, infarct.Dar cand ai asemenea cazuri nu ai loc de toti 150 care vin si vor sa fie consultati in momentul in care au venit.3 ore? Doamna ati stat chiar putin.Mi se pare absurd sa ai un copil inecat sau spanzurat si sa nu lycrezi pe el ca sta doamna de 3 ore cu tatal ei cu boli cronice si face scandal.Ma scuzati.Sunteti penibili.Spaga? In urgenta? Ar trebui sa va fie rusine!!!!

    • tetea

      vineri, 17.10.2014 at 22:52

      nu stiu cine sunteti dar judecati foarte prost fara sa stitit ce sa intamplat de fapt si eu am fost la urgente si ma lasar sa astept ore in sir afara este umilitor ce se inrampla acolo

    • anonim

      luni, 20.10.2014 at 22:16

      Probabil ca lucrezi in spital si te doare fix undeva de problemele pacientilor, sau iei spaga sa bagi pe unu si pe altul, sa va fie voua rusine si urgentelor, mai bine se infiinteaza spitale private si mai bine platesti la aia decat sa dai la stat si sa ai o urgenta , iar asistentele sa it vorbeasca urat. RUSINE

  2. Intepatul

    vineri, 17.10.2014 at 22:50

    Trebuie sa -i dau dreptate celui de mai sus . Eu inclin sa cred ca doar 50 sunt cu adevarat de urgenta . Restul de 100 sunt oameni care au nevoie de consult medical sau de recomandare a unui tratament – lucruri pe care le poate face medicul de familie sau daca nu medicul de specialitate . Referitor la spaga invit pe o onorata doamna sa fie atenta la ceea ce scoate pe gura ! Daca a dat vreodata spaga sa faca plangere penala sau in caz contrar sa indice numele persoanei care a pretins sau primit acea spaga . Dar sa o faca public si sa raspunda ptr ceea ce declara . Tot penal ! Daca se constata ca a facut acuzatii mincinoase bineinteles . Este usor sa murdaresti cu noroi munca unor oameni care de multe ori ajung acasa terminati pshihic si fizic ! Da doamna – se pare ca oamenii astia au totusi si suflet din moment ce se gandesc si dupa ce si-au terminat programul de munca la cei care le-au trecut prin mana si pe care i-au salvat de la moarte sau poate ca nu au reusit desi au depus tot efortul necesar ! Si asta in timp ce o persoana cu dureri de spate de 3 ani este nemultumit ca nu este primit ca doar d’aia e urgenta- sa l vada medicul de urgenta !!!!!
    Hai sictir!

  3. andrei

    vineri, 17.10.2014 at 22:52

    Andra . Du-te bateti coasa ! Dute si resusciteaza acolo pana nu mai poti. Oricum freci menta si tu pe acolo si te lauzi cu come stopuri . Esti varza tu

  4. Intepatul

    vineri, 17.10.2014 at 22:56

    Referitor la incompetenta asistentilor medicali – preferati o asistenta care vorbeste frumos , elegant etc dar nu va nimereste vena ? Sunteti mai multumita daca pe un ton cald si mieros vi se spune ca tocmai v-a fost administrat un tratament gresit ? Asa se judeca competenta cadrelor medicale ? Dupa cum vorbesc sau dupa cum isi fac meseria ? Cred ca confundati meseria de asistent cu cea de PR .

  5. marin

    vineri, 17.10.2014 at 22:56

    Astia de la urgenta se cred zei . Te privesc ca pe niste muritori de rand . Nu exista respect si Crisan le mai ia apararea . Ce legatura are faptul ca sunt putini cu modul deplorabil de comportare fata de pacienti . Jenant domnule .

  6. Bravo!

    vineri, 17.10.2014 at 23:59

    Buna seara, dl Andrei si Tetea, de vorbit e foarte usor! oricine poate vorbi urat la adresa unor oameni care in cele 8 sau 12 ore de servici merg acasa terminati de oboseala fizica si psihica, plus sa nu vorbesc ca am intalnit multi voluntari in urgenta care pe langa faptul ca sunt asistenti medicali lucreaza gratis pentru a putea ajuta oamenii la nevoie!! De obicei cei care comenteaza si fac scandal ca asteapta mult nu sunt de urgenta, eu inteleg pe toata lumea ca vor sa se rezolve cazurile cat de rapid posibil, dar nu isi pune nimeni problema din alt punct de vedere! vi se pare normal ca de ex. in tura de dupamasa (14-22) se prezinta in urgenta: dureri abdominale de 2 saptamani, muscat de caine „saptamana trecuta”, constipatie, si hai sa nu va povestesc ca ambulanta este solicitata pentru dureri gingivale!.. Exista un protocol asa numit TRIAJ (selectarea gradului de urgenta MINORE sau MAJORE) si in functie de asta consulta medicul! intr-o tura vin diferite cazuri, urgente si non-urgente, cand sint cazuri urgente(Acc. Rutier, Coma, Stop cardio-respirator, stare de inconstienta etc.) e ceva normal ca omul cu dureri abdominale de 2 sapt (sau cazuri asemanatoare care tin de policlinica sau med.de familie) sa astepte conform procedurii de triaj! (nu ar fi correct ca oricare dintre noi sa avem o asemenea URGENTA si sa fin pusi deoparte ca avem alte cazuri de policlinica sau alte non-urgente… triajul prevede clar si este mentionat in unitatea unde se prezinta pacientii ca acest protocol se respecta si intre timp daca se schiba starea pacientului sa anunte asistentul de la triaj pentru a reverifica starea si functiile vitale a acestuia! deci domnilor daca nu am reusit sa va conving cu cele de mai sus mentionate, prezentati-va la biroul d-nei manager cu o cerere pentru voluntariat si convingeti-va singuri!

  7. Monica

    sâmbătă, 18.10.2014 at 00:12

    Oameni buni in primul rând cine merge la urgente nu merge de bine merge ca e rau eu nu cred ca merge ca vrea sa ajungă acolo ganditiva ce vorbiti medicul de familie nu lucrează de noapte si chiar daca ar putea sa lucreze de noapte nu are ce sa faca in cazuri extreme fiindcă ea nu știe ce se intampla doar daca ai o simpla raceala sau gripa si nu mai vorbiti fara sa ganditi foto oameni parca nu ați stii cum merg lucrurile la noi in tara

    • Georgel

      duminică, 19.10.2014 at 23:35

      Cu regret trebuie sa va spun ca medicul de familie are obligatia sa fie la dispozitia pacientului 24 de ore din 24. daca isi suspenda programul trebuie obligatoriu sa aiba inlocuitor. Pt asta s-au infiintat centrele de permanenta in ţară, (mai puţin in judeţul Alba). Acel medic trebuie sa consulte si doar daca este depăşit de caz sa il trimita la urgenţă. Păcat că nu are nimeni iniţiativa de a spune asta in mass-media zi de zi si asa poate nu am mai transforma urgenţa in centre de consultatii .

  8. Bogdan

    sâmbătă, 18.10.2014 at 00:21

    Vreau sa zic ca imi e scarba de ce am citit eu aici cum adică 50% si 50% asa ceva doar la noi in tara vezi tot omul contribuie din salar noi plătim din banutii noștri medici si multe cele si nu avem dreptul sa mergem sa nui mai căutăm sa stam sa murim sa ne ducă mai repede in cimitir vaii fratilor sunteți varza nu mai lăsați com din astea ganditi inainte

  9. andra

    sâmbătă, 18.10.2014 at 01:52

    Andrei,vorbim de urgenta nu de vara la cosit.Cine cu ce se lauda aici?Probabil la nivelul la care esti nu intelegi ce am spus eu.Marin, nimeni nu e zeu dar sunt in urgenta medici si asistenti care fac minuni in ceea ce priveste viata tuturor, isi cunosc meseria si o practica ca atare si da au reintors la viata multi pacienti.Sa va ierte si sa va dea Dumnezeu sanatate tuturor!

  10. Xcv

    sâmbătă, 18.10.2014 at 03:24

    Oare doamna care a fost cu tatăl ei acolo si a așteptat trei ore de ce nu spune si cate persoane mai așteptau Miercuri acolo? Nu aveai loc sa arunci un ac in triaj, si eu nu cred ca daca a spus ca starea pacientului se deteriorează nu a fost băgata in seama, dar voi ce părere aveti sa vezi 100 cazuri in triaj si 300 de apartinatori care sunt cu gura pe tine??? Asistentul de triaj este unul singur care trebuie sa faca fata tututror care vin acolo , voi sunteti 150-200/ zi ce părere aveti? Sau ce spuneti dupa ce vin cu ambulantă 15 persoane care sughit, sau nu pot înghiții si fac si gura ca așteaptă?? sau cand sunt in triaj spun una iar cand ajung inauntru si ii intreaba medicul de cand ii doare ” apoi de o saptamana” , no știti ceva cum ai stat o saptamana fara sa te deranjezi sa mergi la medicul de familie, mai stai o ora, dar se pare mai nou ca toti vin cu dureri in piept si pe mâini asa cum spune doamna ca doar s-au invatat ca mergem spunem asa si ne facem si analize gratuit, rusine Sa le fie, asta in timp ce altul e pe targa si viata ii atârna de un fir de ața , propun medicului șef de secție pe acești acuzatori sa ii primească supravegheați intr-o garda sa vada cat si cum se muncește in UPU si apoi sa mai vorbească, sa nu mai pună ei diagnostice de pe google . Iar referitor la șpagă, sa va fie Rușine, cel care a dat sa iasa in fata si sa acuze cu dovezi acest lucru, in urgenta demult nu mai exista asa ceva si suntem tare mândrii de asta !!!!

  11. pentru intepatu

    sâmbătă, 18.10.2014 at 07:51

    Da ce , daca o asistenta vb frumos inseamna cu nu stie meserie ? Tu cred ai probleme cu capu . Daca sti meseria si prinzi vena , ai scuza sa vorbesti urat ? Cine iti ofera acesta putere ? Mai folosesteri neuronii inainte sa postezi asa ceva . Jenant .

  12. oly

    sâmbătă, 18.10.2014 at 09:24

    Foarte adevarat sunt niste infumurati cu totii nici nu sti cum sa vorbesti cu ei sa nu cumva sa le sara mustaru iar referitor la ce spunea d nu crisan sau cum lo chema nu e adevarat ca in toata tara e la fel si chiar daca ar fi de ce sa nu faca ei cv sa fie la alba mai bn?in ultimi 4-5 ani am avut nesansa sa fiu insotitoarea mai multor pers care au avut nevoie de ingrijire medicala si nu erau bolnavi inchipuiti cum spuneti voi si vreau sa va spun ca una dintre ele chiar a decedat…dar nu cred ca e de vina numai lipsa de personal mai mult e nepasarea lor si lipsa de interes a medicilor de pe sectii care daca sunt deranjati noaptea se supara…pot sa va dau si un exemplu;am fost cu cineva cu apendicita gangrenoasa am stat vro 2 ore la urgenta pe urma la trimis la chirurgie pt operatie iar d nu doc.a fost foarte ofticat ca el hotaraste cand opereaza pe cnv…un anume isbasescu…o persoana care te priveste de undeva din dreapta tatalui fara pic de respect si bune maniere si care vine la vizita si te intreaba daca esti bn face stanga imprejur si pleaca…pacat ca sunt si medici buni care merita tot respectul dar intr un cuvant se cam vede lipsa de educatie peste tot.

  13. Nimeni

    sâmbătă, 18.10.2014 at 11:52

    Sa intelegem ca Dvs nu sunteti un muritor de rand ? Pentru ca eu sunt – si toti suntem muritori de rand in fond si la urma urmei ! Indiferent daca suntem constienti sau nu ! In fata doamnei cu coasa nu mai conteaza contul din banca ! Contul din banca te poate ajuta sa amani sau de ce nu sa grabesti momentul . Din pacate oamenii in tinerete isi dau sanatatea pe bani pentru ca mai apoi sa dea banii pe sanatate .
    Dupa parerea mea de vina este sistemul acesta nenorocit . Poate daca s-ar fura mai putin ! Oricum dpdv al sanatatii si al educatiei suntem varza ! Si asta se vede in fiecare moment . A disparut bunul simt , respectul si o onoarea .
    Un muritor de rand

  14. mdda

    sâmbătă, 18.10.2014 at 16:15

    Si eu am facut entorsa la picior si eram gravida in 7 luni si am stat 3 ore sa vina dr sa ma pipaie pe picior sa imi zica ca nu este rupt, ceea ce stiam ca nu este rupt, ca rafiografie nici vorba. Dl dr era plecat la policlinica si eu am ajuns inainte de ora 15. Ghinionul meu ca se schimba tura si nu au mai stiut care si cine pt ce este acolo. Mam tratat singura cu o batista si apa rece pana mi-a pus artera ghipsata dupa 3 ore. Multumim dragi dr. fara spaga nu se face nimic. Toti asteapta ceva.

    • Georgel

      duminică, 19.10.2014 at 23:41

      O asemenea afectiune se trateaza în policlinică pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie. Daca mergeati pe ruta asta nu mai aveati nevoie sa il asteptati pana vine din policlinica. Cat despre radiografie, specialistul este cel care cere asa ceva. Doar daca nu vreti sa va iradiaţi puţintel!!!!

  15. Sorin

    sâmbătă, 18.10.2014 at 16:55

    Am fost cu mama mea sunt din almasul mare si am stat 7 ore cu ea acolo si nu mai puteam de nervi acolo te imbolnavesti de nervi si mama a hotărât sa plece acasă ca nu mai putea săracă .

  16. dl X

    sâmbătă, 18.10.2014 at 19:08

    Astea sunt problemele noastre reale. S-au investit bani in spital, e foarte bine siprogrese sunt – v-o spun din experienta proprie – insa se pare ca la urgente calitatea serviciului e inca o problema.

    O sa descriu mai jos PORCARIA (bataia de joc) care se intampla la policlinica.

    Aici se fac programari. Odata pe luna, in prima zi a lunii !!!

    Dau telefon sa fac programare. Incep pe la 8. Pana pe la 11 sun de 30-40 de ori si am ori ocupat ori cand prind apel nu raspunde nimeni. Pe la 9-10 dau telefon la spital la centrala. Raspunde centralista care imi da numarul sorei sefe de la policlinica. Sun la sora sefa. Ii spun de programare si de sunatul la telefon. Imi spune sa insist ca e coda mare si probabil de asta nu pot raspunde la telefon. Sora sefa=fix pix.

    Pe la 11:30 in sfarsit raspunde una la telefon. Ii spun – politicos, desi n-ar fi trebuit – ca vreau si eu o programare la un doctor.

    Si i-auzi ce spune onor respondenta:

    zice: … nu mai sunt locuri. S-au ocupat toate…
    zic: pai stimata doamna (!!!) sunt de 3 ore si nu raspundeti la telefon si acum cand raspundeti nu mai sunt locuri…!!!!!!!!!!!!!!
    zice: degeaba sunati la telefon ca n-o sa obtineti NICIODATA programare…
    …dau cu telefonu de un obiect moale… (injuraturile nu vi le povestesc aici daca vreti scriu un articol pe vreun blog cu ele…)

    Asta e manajementu de la policlinica – marea menejera Cosarca care apare prin ziare laudandu-se cu realizarili marete. Niste nesimtiti ****** care nu sunt in stare sa puna o persoana sa raspunda la telefon in singura zi cu programari din luna. O bataie de joc.

    Deci daca nu stai la coada nu poti obtine programare ca sa-ti scrie doftoru niste medicamente compensate. Daca esti batran si nu poti sta la coada (poate nici sa te deplasezi prea bine nu poti) atunci ia mai du-te draqului ca nu-ti poate scrie nimeni compensate.

    Deci asta este sanatatea gratuita pentru toti. Cand le-au retinut 5% din pensii au zbierat ca taiati toti si acu vad ca sanatatea gratuita e doar daca o poti prinde la coada.

    Felicitari implicite Consiliului Judetean Alba si magnificului Dumitrel (Dumitrele uita-te bine bai baiete ce ai in ograda) si menajerului Cosarca cat si sorei sefe, etc. Oare trebuie si Hava felicitat. Nu stiu… poate.

    Multa sanatate si sa nu aveti nevoie sa stati la coada.

  17. lupu sur

    sâmbătă, 18.10.2014 at 20:08

    Lasati-o asa cum este.Nu vedeti ca sistemul este facut sa te duca la urgenta sau la CABINETUL PRIVAT al doctorului specialist.La medicul de familie am fost primit dupa o prealabila progamare,la ora 18.Mi-a dat trimitere la policlinica si am trecut noaptea cu calmante si sperante.Dimineata m-am prezentat sa-mi iau bon la policlinica(personal nu la telefon). Si supriza: nu sant bonuri decat peste 10 zile.Ce sa fac,caci pana atunci ma lauda popa in curte? M-am dus la urgenta.Ghinion era full. Sa n-o mai lugesc, in final am fost indrumat la cab. privat.Am dat 120 RO si s-a rezolvat.Apropo la privat tot la medicul din policlinica.Trageti singuri concluzia.Am platit asigurari 42 de ani si am fost la doctor de cel mult 10 ori si acum trebuie sa platesc.RUSINE!!!

  18. andra

    duminică, 19.10.2014 at 00:24

    Pt Monica.Femeie tu ai putina minte in cap?Medicul de familie este obligat sa vina acasa la oricine il solicita la orice ora din zi si din noapte.Stii cati bani ia medicul de familie pt fiecare dintre noi? Enorm! De aceea este medic de fam sa se ocupe de sanatatea noastra dar nu o face.Mai bine va dati impuscati si mergem la urgenta ca de’e urgenta si nu platim mai si mintim ca ne doare una alta, mai facem presiuni ca poate o punem si de un tomograf si iaca ne-am scos.Sa nu mai spun ca se vine in urgenta cu te miri ce dureri inventate, ni se fac analize si le ducem la angajare si ce bine e.Cat despre faptul ca M.F nu stie sa se ocupe de cazurile grave perfect de acord.Cazurile grave trebuie sa vina in urgenta.Asta e urgenta cazuri grave , critice, cod rosu si galben.Atunci nu ar mai fi 150-200 de pacienti in triaj si nici nu ar mai sta nimeni cu orele.In concluzie toti ajungeti cu teava in gat in urgenta asa ca nu mai huliti atat personalul pt ca mai devreme sau mai tarziu acolo ajungeti cu totii si daca puteti fi si sunteti salvati atunci sunt buni cei de la upu nu?Ridicati piatra cei care sunteti fata de pacat.

  19. eu

    duminică, 19.10.2014 at 10:22

    Andra,mare ocosa mai esti tu! Si „felicitari” tuturor asistentiilor din upu care au sarit sa dea replica. E grea meseria pt oricine lucreaza in upu,dar un om cu adevarat laudabil e acela care stie si cum sa se comporte. Este o vorba:ce tie nu iti place,altuia nu-i face! Mai lucrati la comunicare (tine tot de profesionalism). Sau mai lucrati la nervi…

  20. qaz

    miercuri, 04.03.2015 at 23:11

    Am asistat intamplator la o faza la care am ramas masca. La urgenta a fost adus de catre ambulanta, o persoana de etnie roma, in stare de ebrietate. Dupa ce i-au luat datele personale, a fost lasat in asteptare. Dupa aproximativ 20 de minute, au venit un brancardier ( avea numeroase tatuaje ) si o maimuta de la o firma provata de securitate ( banuiesc ca au contract cu spitalul). Pacientul motaia, moment in care a fost saltat de cei doi „intelectuali”, a fost dus intr-o camaruta aflata in apropierea salii de asteptare si luat la pumni si picioare. Dar dadeau….nu se jucau. Dupa ce s-au distrat vreo 5 minute intense cu amaratul respectiv ( zic amarat si ca fizic), au iesit si reintrat dupa aprox 2 min, intrebandu-l ironic daca mai vrea sa ramana la urgente. Acesta s-a ridicat si a plecat….sanatos :). Despre tratamentul asta ce puteti spune ? p.s.: unii doctori chiar au un comportament de-a dreptul….jegos. Apucati-va de agricultura daca simtiti ca deveniti nesimtiti.

  21. mary

    duminică, 09.08.2015 at 13:56

    Domnilor trzitiva. Nu mi vine sa cred ce se intimpla La SpitalulDe Urgenta AlbaIulia .Medici ,asistenti rusine sa va fie dupa comprtamentul de aseara.Asa se comporta medic -pacient,asistent -pacient dupa un accident de masina sa nu te doara nici unde sa vezi de pacienti sa i lasi pe targa 7-8 ore sa nu faci nimic sa l mai iei pe pacient si la misto si sa i vb foarte urat pt ce seatataignoranta din partea cadrelor medicale trebuie luate masuri drastice la acest spital nu se poate asa ceva stiu si eu cu ce se mananca medicina dar in viata mea nu as putea sa tratez pacientul cu indiferenta si vocabularul vulgar pacientul are dreptul la ingrijirile medicale care se cuvin nu ai dretul tu ca medic ,tu ca asistent sa i vorbesti urat unde sunt cei sapte ani de acasa? Respecta ca sa fi respectat!!! Ce se intampla in acest Spital nu sunt competenti pt aceasta meserie sa fie disponibilizati pt ca sunt alti competenti pt aceasta meserie care doresc cu tot dragul sa opractice aici in tara aici doar raman doar….. Daca nu ti pasa de semenul tau si l tratezi ca pe un animal poate nici pe animal nu ltratezi in acest fel .Datorita faptelor intmplate aseara o sa depun plingere la colegil medicilor si la colegiul as medicali mie imi este rudine de rusinea lor.

  22. gabi

    marți, 22.11.2016 at 14:59

    Acum citeva luni am fost cu un nepot la sectia de primiri urgente Alba .Era suspect de fractura la mina iar la Cugir spitalul era in renovare.Dupa ce am asteptat 3 ore pentru o raza a trebuit sa asteptam 5 ore ca sa binevoiasca domnul doctor sa se uite pe ea.Sint curios daca era neam cu el tot 8 ore trebuia sa astepte ?De cit timp are nevoie un specialist sa vada daca un membru este fracturat sau nu ?
    In timpul acesta era o pacienta cu un accident vascular care a asteptat pe un scaun cam 2 ore pentru a fi preluata de infirmieri.
    Sincer nu am inteles de ce se numeste sectia primiri urgente pentru ca practic nu se grabeste nimeni.

  23. Aura

    joi, 20.07.2017 at 11:21

    Nu știu cum să va spun dar eu sunt foarte șocată ,și profund dezamăgită ,de tot ce ține de sistemul medical din Spitalul Alba Iulia .Sunt medic și recent m-am stabilit în Alba Iulia cu soțul și copilul ,soțul meu lucrează tot că medic în Alba.Săptămâna trecută seară când el a venit de la lucru mi-a fost foarte rău find medici am făcut tot ce se poate să îmi revin din starea de rău după 3 ore de încercări , am decis să mergem la spital să mă vadă un medic neurolog, Am ajung la spital , soțul meu era îmbrăcat cu hainele de lucru , costum de spital … și eu nu am spus la nimeni că sunt medic sau să încerc să intimidez să mă i-a înainte, am văzut cu Ochii mei ce de întâmplă acolo , după ce am așteptat 3 ore în care am vomitat din 2 în 2 minute în față a 15 persoane, printre care copii care nu știu ce caută împreună cu adulții …am hotărât să plec la spitalul din Sibiu unde am fost tratată și diagnosticată. Pe această cale vreau să mulțumesc colegilor medici și asistente Alba Iulia pentru rele tratamente aduse tuturor care am fost acolo în condiții ce lasă de dorit, Va mulțumim că nu va faceți datoria!!!

  24. Dumitru

    sâmbătă, 02.09.2017 at 02:32

    In seara lui 01.09.17 a fost la urgenza cu sotia mea am stat in asteptare 3 ore farà ca cineva sa se interese ca avea dureri complite de burta si nu pot sa gred cat de valorosa è viata in Romania cane ti se spune santi alti mai grav .Eu ca trai esc in Italia de 15 ani nu vad c’è sen are un spital judetean farà sistem de functionare .Rusine mare .Oare daca unul da Spaga ar fi cineva

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax