Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Nemulțumiri și incertitudini la început de an școlar. Profesorii iau în calcul declanșarea unor noi proteste

Publicat

Începutul anului școlar evidențiază probleme din sistemul de învățământ. Una dintre acestea este reprezentată de nemulțumirea profesorilor legată de nefinalizarea legii salarizării.

Din cauza faptului că legea salarizării nu a fost modificată, unii directori au salarii mai mici decât profesorii, așa că mulți au ajuns să-și dea demisia, potrivit antena3.ro.

„Există o incertitudine, tocmai pentru că încă nu a apărut draftul proiectului de lege a salarizării.

Nu știm care va fi poziționarea în grila de salarizare față de toate celelalte domenii bugetare, astfel încât să ne asigurăm că profesorii vor beneficia de un salariu decent.

De asemenea, avem provocări legate de condițiile de muncă, de numărul total de posturi, de salarizarea funcțiilor de conducere, care încă nu a fost abordată în discuțiile cu Guvernul, deși noi am atras atenția, încă din 20 iulie, asupra decalajului între funcțiile de conducere și funcțiile de execuție, în sensul în care funcțiile de execuție sunt mai bine plătite decât funcțiile de conducere din învățământ”, a spus Cornelia Stavri, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Sector 4, potrivit sursei citate.

Chiar dacă deocamdată nu iau în calcul o nouă grevă, profesorii nu exclud noi proteste.

„Este greu de crezut că ar putea fi vorba despre o grevă, dar proteste vor fi cu siguranță, dacă nu se vor mișca lucrurile într-un sens pozitiv pentru educație.

Părinții și profesorii au același interes, anume copiii să fie bine pregătiți, într-un mediu securizat, cu tot ce au nevoie pentru un învățământ de calitate.

Dacă nu sunt îndeplinite aceste cerințe, practic vii la școală împovărat de griji. Nu poți să faci calitate cu un profesor încărcat de probleme”, a precizat Stavri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax