Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nepăsare mascată de aglomerație la UPU Alba Iulia. O femeie a stat șapte ore în triajul urgenței până să fie consultată de un medic

Publicat

12270522_1025935894094677_229145335_n A stat peste șapte ore în sala de așteptare de la Unitatea de Primiri Urgențe din Alba Iulia pentru a fi preluată de un medic, dar nu a fost băgată în seamă. Este cazul unei femei din Alba Iulia care s-a prezentat la spital, cu amețeli, stări de greață și tensiune, duminică la ora 13.00. Nici după ore întregi de așteptare nu a fost preluată de medicul de gardă. Abia la ora 20.30, după numeroase reclamații din partea familiei, a fost primită la consultație.

Acesta nu este singurul caz. Tot mai mulți oameni se plâng de serviciile și de timpul de așteptare la UPU Alba Iulia. Chiar și vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, a testat eficienţa serviciilor de la Unitatea de Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Alba, după ce a primit sesizări de la mai mulţi pacienţi că timpul de aşteptare pentru a fi primiţi la consultaţii este foarte mare. El a constatat că există o lipsă acută a personalului de specialitate la UPU, dar și a dotărilor necesare pentru laboratorul de analize.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, „pacient incognito” la Urgenţa spitalului din Alba Iulia. Cât a aşteptat la camera de triaj

Potrivit pacientei M.R., la ora 13.00 a început să se simtă rău, cu stări de greață, amețeală, stări de panică și, pentru că doctorii de familie și cabinetele particulare sunt închise duminică, a decis că nu mai poate aștepta și că trebuie să meargă la spital pentru îngrijiri medicale. Nu s-a gândit nicio clipă că va aștepta peste șapte ore degeaba. Femeia povestește că, după câteva ore de stat, o asistentă i-a spus să mai aștepte că va fi preluată de medicul de gardă imediat ce va termina cu pacienții care au ajuns în stare gravă.

La ora 19.00, după șase ore de stat, garda s-a schimbat și pe tură au intrat alți medici. În acel moment, atât femeia, cât și familia care era alături de ea în sala de așteptare, au întrebat ce se întâmplă și de ce a fost lăsată să aștepte atâta timp. Aceeași asistentă i-a răspuns că: „eu ți-am zis că nu are timp de tine”, după ce înainte i s-a spus să aștepte.

Nici în momentul în care tensiunea femeii a trecut de 180 nu a fost primită la consultație.

Soțul acesteia spune că a întrebat asistentele ce poate să facă pentru că toate cabinetele din oraș sunt închise și din nou i s-a spus să aștepte. Acesta spune că înțelege faptul că pacienții trebuie triați în funcție de gravitate, dar consideră că, în cele șapte ore, 15 minute existau pentru un consult.

„Eu cred că, pe lângă lipsa de profesionalism, este vorba și despre rea voință, pentru că soția mea s-a prezentat și vineri la urgență. Atunci i s-au făcut analizele și a fost trimisă acasă. Cel mai probabil asistenta de la recepție crede că, din moment ce a fost o dată consultată, nu mai este cazul. Noi am mers și la medicul de familie și am făcut și o programare la un cabinet privat, care ne va primi abia joi. Ce trebuia să facem în acest caz? Nu pentru momentele în care oamenii se simt rău și nu se pot adresa altor unități medicale este creată urgența?”, a spus bărbatul.

Abia după șapte ore de stat în sala de așteptare, la ora 20.30, femeia a fost primită de medicul de gardă.

Familia femeii spune că va face o sesizare conducerii spitalului pentru ca viitorii pacienți să nu se lovească de astfel de probleme.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. Ioan

    duminică, 15.11.2015 at 21:56

    Si la Bucuresti e nepasare mare. Azi,la Bagdasar Arseni, desi nu mai era nimeni in triaj la ora la care am ajuns,am stat de laora 8 fara 10 pana la 10 ca sa ma vada un medic. Precizez ca am fost primul pacient.

  2. cineva

    duminică, 15.11.2015 at 23:17

    Medicii se plangeau de salarii pana nu demult….dar acum au salariile marite si ei nu se schimba cu toate ca ar trebui..ca asa este moral, macar sa fi bagat in seama si sa beneficiezi de un sfat.

  3. upistu

    duminică, 15.11.2015 at 23:18

    mai oameni buni , noi asteptam ca prostii in triaj si medicii stau la povesti cu asistentele si cu brancardieri , paturile din upu goale si triajul plin . Am vazut intr-o zi cum un semi-boschetar scuipa sange prin triaj si nu il baga nimeni in seama , s-a dus singur si si-a luat servetele , era praf saracu . Nu l-a bagat nimeni in seama , putea sa tot stea acolo .

  4. ambulantieru

    duminică, 15.11.2015 at 23:23

    apai daca e gheorghiu si cu adamutziu , tre sa fi in stop sau intubat ca sa te ia , daca nu stai pana a doua zi :)) , cunoscatorii inteleg ce vreau sa zic

  5. darius

    luni, 16.11.2015 at 03:43

    Fratilor! Nu mai stati pe ganduri. Actionati-i in judecata. N.B. la urgenta sunt camere video care inregistreaza. Aveti si proba!!!

  6. amelia maria otel

    luni, 16.11.2015 at 09:04

    Si eu am stat in februarie 2015cu băiețelul de 1an si 2 luni la Upu alba 2 ore in asteptare avea laringita temperatura mare si nu ne-a bagat nimeni in seama plangea copilul in sala de astepare si mi s-a spus de asistentul care lua lumea in evidență ca trebuie sa asteptam pana termina el cu toata lumea si sa-si completeze el toate fisele si lumea venea si el nu mai termina si asa am asteptat mai bine de 2 ore,pe langa asta vorbea si f ff urat… Stiu ca laringita este caz de urgenta dar pt ei nu e urgent nimic… sunt dezamăgită total de ei

  7. gicu

    luni, 16.11.2015 at 09:15

    in Canada am stat 9 ore ca sa-mi puna piciorul in gips. Mi-au zis la urgenta ca nu se moare din asta si trebuie sa astept ca se face permanent triere. Se pare ca nici doamna care reclama nu avea mare lucru si ca vine des la urgenta.

  8. sica

    luni, 16.11.2015 at 13:15

    O colega a stat 12 ore cu lovitura la cap, stari de rau accentuate la UPU Alba. Nimeni nu a bagat-o in seama desi, se simtea groanic si arata ca atare. Pur si simplu e de necrezut. Pereti faini, dotare buna…nimic schimbat in mentalitate. Pacat

  9. adevar

    luni, 16.11.2015 at 19:43

    dar lucrurile bune care se fac acolo nu se vad?oare nu mai aveti medici de familie care iau bani grei pe spatele vostru?sau este mai usor si mai comod sa jigniti personalul medical din UPU sau din oricare alta sectie?treziti-va oameni buni…..ca nu ii platim degeaba.

  10. Mariana

    luni, 16.11.2015 at 20:39

    Joi dupa masa nu aveau locuri si ne-au spus ca va trebui sa mai asteptati sa se elibereze paturi intr-un spital judetean nu ai tu paturi la urgente si pacientii stau gramada in camera de triaj cu pneumonie copii cu fracturi altii cu tensiune si palpitatii plus vreo doi cu colica biliara cu tavitele de vomitat la ei nu este posibil si stai asa vreo 3-4 ore

  11. Carmen

    miercuri, 18.11.2015 at 20:03

    Nu este corect sa aveti comentarii atat de rautacioase la adresa medicilor, Personal le multumesc celor de la UPU Alba, in garda dr.Gheorghiu am beneficiat in regim de urgenta. de tratament si investigatii in timp relativ scurt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax