Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Netflix a detaliat modul în care va împiedica utilizatorii să-și partajeze contul. Scăparea care va permite fentarea măsurii

Publicat

Netflix a anunțat că lucrează la o funcție care să împiedice utilizatorii să-și partajeze parolele contului cu alte persoane.

Schimbarea a fost testată în unele țări, motivul fiind acela că utilizatorii care își partajează conturile Netflix  afectează veniturile companiei.

Nu se știe însă cum va percepe publicul această măsură, în condițiile în care de multe ori, familia extinsă sau un grup de prieteni plăteau un singur abonament, pe rând.

”Contul meu de Netflix este și la mama, și la fratele meu și la un prieten. Dacă va fi restricționat accesul la o singură locație, evident că voi renunța la el. Doar pentru noi, care ne uităm rar, nu merită” a spus o tânără din Alba Iulia.

Netflix a detaliat cum va împiedica utilizatorii să-și partajeze conturile.

Într-o nouă secțiune de Întrebări frecvente de pe site-ul său, Netflix clarifică faptul că persoanele care locuiesc într-o altă casă „vor trebui să-și folosească propriul cont” pentru a accesa platforma de streaming.

VIDEO: Cele mai asteptate filme în 2023. Când apar Fast & Furious 10, John Wich: Chapter 4 sau Mission Impossible: Dead Reckoning

Potrivit paginii web, dispozitivele detectate în alte locații „pot fi blocate de la a viziona Netflix”.

Există totuși o mică scăpare a companiei. Practic, utilizatorii vor avea totuși o portiță prin care vor putea fenta măsura celor de la Netflix:

  • Pentru a asigura accesul neîntrerupt la Netflix, va trebui să vă conectați la Wi-Fi din locația dvs. principală cel puțin o dată la 31 de zile.

Asta presupune că dacă te conectezi o dată pe lună cu telefonul din locația principală, poți utiliza contul în restul lunii, fără probleme.

Modul în care Netflix va restricționa partajarea parolelor contului

Platforma va folosi informații precum adresa IP, ID-urile dispozitivului și activitatea contului pentru a determina dacă un dispozitiv conectat la contul dvs. este conectat la locația dvs. principală.

Dacă un dispozitiv nou conectat la cont se află într-o locație diferită, Netflix va solicita un cod temporar care să permită autentificarea în acea locație timp de șapte zile consecutive.

Compania explică faptul că cei care călătoresc cu dispozitivul lor principal nu vor avea probleme în utilizarea Netflix în alte locații.

Dar pentru a asigura accesul neîntrerupt la Netflix, va trebui să vă conectați la Wi-Fi din locația dvs. principală cel puțin o dată la 31 de zile.

Acest lucru creează un dispozitiv de încredere (trusted device), astfel încât să puteți viziona Netflix, chiar și atunci când sunteți departe de locația dvs. principală.

Dacă sunteți departe de locația dvs. principală pentru o perioadă lungă de timp, dispozitivul dvs. poate fi blocat să vizioneze Netflix.

Puteți solicita un cod de acces temporar pentru a continua vizionarea.

Ca o altă măsură de combatere a partajării parolei contului, Netflix a introdus anul trecut o altă funcție numită „Transfer de profil”.

După cum sugerează și numele, această funcție îi ajută pe utilizatori să-și migreze profilul personal Netflix de la contul altcuiva la unul nou.

Cu alte cuvinte, un utilizator poate crea un nou cont Netflix și își poate migra întregul istoric, sugestiile și setările.

Netflix a confirmat anul trecut că a pierdut peste 200.000 de abonați în primul trimestru al anului 2022, iar cifrele arată că mai mulți oameni continuă să migreze către alte platforme de streaming.

Din ianuarie 2021 până în august 2022, cota de piață globală a Netflix a scăzut de la 32% la 27%.

Nu se știe cum va funcționa noua măsură.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax