Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nicolae Stanciu, fotbalistul din Alba Iulia, desemnat cel mai bun jucător al meciului România-Ucraina, la EURO 2024

Publicat

EURO 2024: Nicolae Stanciu a primit trofeul UEFA de cel mai bun jucător al meciului România-Ucraina, de luni, 17 iunie. Căpitanul naționalei României a marcat primul gol, în minutul 29.

Performanța fotbalistului originar din Alba Iulia a fost încă o dată recunoscută.

UPDATE: Nicolae Stanciu, declarații

„Cred că după naşterea fetiţelor mele este cea mai fericită zi, atât din viaţa mea, cât şi a colegilor mei. Cred că ceea ce am trăit astăzi nu se mai poate repeta. Este de neegalat.

Vreau să le mulţumesc din suflet, atât eu cât şi colegii mei, suporterilor minunaţi, pentru ceea ce ne-au făcut să simţim astăzi, atât pe durata meciului, cât şi la intonarea imnului.

Este ceea ce trăieşti doar o dată în viaţă şi le mulţumim pe această cale. Şi sperăm că i-am făcut fericiţi, că sunt mândri de noi. Pentru că am jucat pentru ţara noastră, pentru toţi românii, sper că astăzi le-am făcut o bucurie”, a declarat Stanciu la ProTV, potrivit Agerpres.

Acesta a afirmat că pentru el nu contează să-şi pună numele pe lista marcatorilor, ci victoria echipei.

„Mă bucur că mi-a ieşit astăzi. Eu am mai spus că pentru mine nu e important să fiu pe lista marcatorilor, tot ce îmi doresc este ca echipa naţională să aibă rezultate, să aibă victorii. Nu mă interesează cine marchează, nici pe mine nici pe colegii mei”, a mai spus Stanciu.

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.

Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.

Vezi FOTO-VIDEO EURO 2024: Gooool! Stanciu deschide scorul pentru România, în meciul cu Ucraina. Al doilea gol, Marin. Al treilea, Drăguș: 3-0

România a făcut un meci tactic perfect şi s-a impus prin golurile marcate de Nicolae Stanciu (29), Răzvan Marin (53) şi Denis Drăguş (57).

EURO 2024: România-Ucraina, prima repriză

Ucraina a avut posesia din startul jocului, dar România s-a apărat compact şi nu a lăsat spaţiu unor jucători de top precum Mudrik (Chelsea), Ţîgankov (Girona) sau Dovbik (Girona), golgheterul din La Liga, cu 24 de goluri.

Ţîgankov (7) şi-a încercat şansa cu un şut din marginea careului, dar Burcă a blocat. Imediat a venit replica României, însă Coman a tras modest de la circa 25 de metri şi Lunin a prins. Dovbik a şutat violent peste poartă de la 25 de metri (22).

În min. 29, presingul lui Drăguş a dat roade şi Lunin a degajat greşit, Man a recuperat şi i-a pasat lui Stanciu, care a marcat cu un şut superb la vinclu de la 18 de metri.

Drăguşin a avut intervenţii remarcabile la centrarea lui Mudrik (36) şi apoi la Ţîgankov (38), potrivit Agerpres.

Tot România a fost mai periculoasă, pe finalul primei reprize, dar şutul lui Man la colţul lung a fost deviat salvator de un fundaş (38). La cornerul care a urmat, Stanciu a trimis cu efect la colţul lung, iar mingea a lovit bara (39).

EURO 2024: România-Ucraina, a doua repriză

România a început partea secundă la fel cum a încheiat-o pe prima, cu încredere, Coman (46) şutând pe lângă poartă din marginea careului.

Răzvan Marin l-a blocat excelent pe Mudrik (52). Un minut mai târziu a adus desprinderea, la capătul unui contraatac purtat de Drăguş. Man a fost blocat de defensiva ucraineană, dar mingea a ajuns la Marin, care a şutat fără preluare de la circa 22 de metri, mingea intrând în poartă după intervenţia tardivă a lui Lunin.

Ucraina a acuzat şocul şi era în degringoladă. Stanciu a tras din marginea careului, dar a fost blocat de Matvienko (56), apoi mingea a ajuns la Raţiu, care a tras tare la colţul scurt, dar Lunin, portarul lui Real Madrid, a respins în corner.

Stanciu şi Man au combinat la lovitura de la colţ (57), extrema Parmei a pătruns în careu şi a trimis în faţa porţii, de unde Drăguş şi-a încununat evoluţia cu gol.

După mutările din cele două formaţii, jocul României a mai pierdut din consistenţă, în timp ce Ucraina a fost mai periculoasă, încercând să înscrie măcar golul de onoare.

Apărarea lui Niță

Iarmolenko (65) a tras peste poartă de la 14 metri. Sudakov a şutat de la 22 de metri, dar Niţă a reţinut în doi timpi (77). Niţă a fost la post şi la mingea deviată pe rând de Drăguşin şi Burcă (79). Mudrik, lansat de Dovbik, a tras periculos pe lângă vinclu (84). Puşcaş a fost aproape de autogol la un corner al Ucrainei, respingând pe spate (89). Iaremciuk l-a lobat pe Niţă, dar mingea a lovit bara transversală (90+2). Mudrik a şuat de la 25 de metri, dar Niţă a respins (90+4).

Stanciu a mai încercat să îl surprindă o dată pe Lunin (68), dar a trimis în plasa laterală la o lovitură liberă din unghi.

România a dat dovadă de determinare şi pragmatism, deşi a avut o posesie inferioară (34%-66%), fiind superioară la şuturile pe poartă (5-2).

Mai mulţi suporteri au pătruns pe teren în ultima parte a meciului, în min. 73 un fan al echipei României îmbrăţişându-l pe căpitanul Stanciu.

foto: Facebook/Echipa Națională de Fotbal a României

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax