Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nicolicea, Iordache și Nicolae, proiect pentru majorarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. La ce sumă vor ajunge

Publicat

triada

Senatorul Şerban Nicolae, împreună deputaţii Florin Iordache şi Eugen Nicolicea (toți PSD), solicită majorarea pensiei speciale a parlamentarilor proporţional cu cea a salariului. Cele trei personaje controversate au inițiat pentru asta un proiect de lege. Proiectul a obținut mai multe avize deja și așteaptă aprobarea tacită, termenul fiind de 24 de zile de la terminarea vacanței parlamentare, adică 24 februarie 2019.

„(1) Pentru beneficiarii pensiei de serviciu stabilite în temeiul art 73 indice 1 din Legea 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar (…) pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar aflat în activitate, cu acelaşi nivel de salarizare şi pe aceeaşi funcţie publică, în procent stabilit prin acte normative” se precizează în documentul depus de cei trei.

Propunerea a primit deja mai multe avize favorabile de la Comisii, termenul de aprobare tacită fiind 24 de zile de la terminarea vacanţei parlamentare, adică data de 24 februarie.

În octombrie, numărul pensionarilor foşti parlamentari era de 813 de persoane, pensia medie ridicându-se la 4.354 de lei, din care 2.649 lei suportaţi de la bugetul de stat. Raportat la creşterea salariului minim brut pe economie pentru cei cu studii superioare, care au activat cel puţin 1 an în domeniul în care s-au specializat, creşterea pensiei speciale cu 23,6% ar însemna 1.027,54 lei în plus, adică 5.381,54 lei.

Sursă: adevarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 12.12.2018 at 23:00

    Un fragment din CIUMA ROSIE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax