Connect with us
Publicitate

CUGIR

Nodul rutier de acces la autostradă dinspre Cugir va costa 8,3 milioane de euro. Acord de mediu solicitat la APM Alba

Publicat

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a solicitat acord de mediu pentru construirea nodului rutier de la Cugir, care va face legătura între autostradă și DJ 704.

Valoarea investiției este de aproximativ 8,3 milioane de euro cu TVA inclus, iar durata de realizare a lucrărilor propuse este de 12 luni.

APM Alba a lansat un anunț în acest sens, pe siteul propriu.

”A.P.M. Alba anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Nod rutier A1, (km 326+155) –DJ 704 (Cugir), inclusiv rețelele de utilități din culoarul investiției”, propus a fi amplasat în localitatea Șibot, com Șibot , extravilan județul Alba, titular proiect  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A   cu sediul în  București, strada Dinicu Golescu, nr. 38

Informatiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul A.P.M. Alba si APM Sibiu si la sediul Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A  ,  in zilele de luni – joi intre orele 9 – 14 si vineri intre orele 9 – 13.

Observatiile publicului se primesc zilnic la sediul  A.P.M. Alba”.

Cugirul, oraș industrial fără intrare pe autostradă

Autoritățile naționale vor să remedieze în acest fel o situație din județul Alba, veche de câțiva ani: conectarea Cugirului la autostrada Sibiu-Deva, care trece prin apropiere, dar la care orașul nu are acces direct din cauza lipsei unei intrări și ieșiri.

În ultimii 3 ani, primarul din Cugir, Adrian Teban și deputatul de Alba, Florin Roman, au fost cei mai vocali pe acest subiect.

Cei doi s-au întâlnit cu fiecare ministru al Transporturilor, care s-a perindat prin această funcție și au explicat necesitatea unei asemenea investiții într-un oraș foarte atractiv din punct de vedere industrial.

Cum se va face accesul pe autostradă, de la Cugir

Pentru accesul la autostrada A1, se va realiza la sud de localitatea Sibot, un nod rutier. Accesul pe/dinspre autostradă în direcția Timișoara-Deva-Sebeș-Sibiu, se va realiza din
drumul judetean DJ704.

Nodul rutier va fi amplasat în totalitate pe teritoriul comunei Șibot, în extravilanul localității. La km 328+100 al autostrăzii A1, se va realiza pe breteaua 1 un pasaj peste autostradă, pentru asigurarea accesului la autostradă, în direcția Sibiu-Timișoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax