Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Nodul rutier de la Decea a fost inclus în proiectul autostrăzii Sebeş-Turda. CJ Alba a primit răspuns de la Departamentul de Proiecte

Publicat

YouTube video

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba anunţă că Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine al Guvernului României a transmis, vineri,  o adresă în care se confirmă includerea în proiectul de implementare a Autostrăzii Sebeș – Turda a nodului rutier din zona localității Decea. Este un răspuns pozitiv la solicitarea transmisă în acest sens de CJ Alba şi Primăria Ocna Mureş.

Conducerea celor două administraţii susţine că autostrada reprezintă o oportunitate de dezvoltare economică şi atragere de investitori, iar accesul la această arteră vizează o zonă de 40.000 de locuitori. În plus, nodul rutier ar reduce distanţa spre Târgu Mureş şi ar decongestiona traficul pe DN1, fiind singura legătură la autostradă între Aiud şi Turda.

Accesul pe care îl facilitează acest nod reprezintă un punct strategic pentru parcul industrial şi pentru terminalul de containere ce urmează a fi construite şi dezvoltate în Ocna Mureş, au mai motivat aceştia.

Adresa a fost semnată de preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman şi primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler.

Vineri, CJ Alba a primit următorul răspuns de la Departamentul de Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine: “Ca urmare a adresei prin care Consiliului Judeţean Alba solicită includerea nodului rutier de la Decea (jm 53) în proiectul de implementare a autostrăzii Sebeş – Turda, precum şi realizarea acestuia cât mai curând posibil, vă transmitem următoarele: Nodul rutier din zona localităţii Decea a fost inclus în proiectul autostrăzii, condorm solicitării din Certificatul de Urbanism nr 72/20.06.2013 emis de Consiliul Judeţean Alba”.

Citiţi mai multe detalii despre această solicitare, aici.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax