Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Nodul rutier de la Decea a fost inclus în proiectul tehnic al autostrăzii Sebeş – Turda

Publicat

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman a anunţat că nodul rutier cerut de autorităţile locale şi judeţene pentru acces pe autostrada Sebeş – Turda, la Decea, a fost inclus în proiectul tehnic al acestui obiectiv. Potrivit precizărilor reprezentantului administraţiei judeţene, solicitarea în acest sens transmisă la CNADNR a fost acceptată.

“Așa cum v-am informat în urmă cu câteva zile, vă spuneam că discut cu cei de la CNADNR şi cu proiectantul, ceea ce pentru mulţi însemna o misiune imposibilă: un nod de urcare/coborare la ieşire din Decea pentru cei 40.000 de locuitori din zona Miraslău, Unirea, Lunca Mureşului, Ocna Mureş.

În lipsa acestui nod, cetățenii din aceste localități ar fi urmat să aibă cel mai apropiat punct de autostradă la Aiud sau Turda. Din punct de vedere economic, lipsa nodului ar fi afectat posibilităţile de dezvoltare a zonei.

Scrisoarea argumentată trimisă de CJ Alba împreună cu primarul orașului Ocna Mures a convins proiectantul şi CNADNR. Vă pot spune că de astăzi este oficial. Nodul este prins şi trasat în proiectul tehnic al autostrăzii Sebeş-Turda”, a anunţat Florin Roman pe reţeaua de socializare.

Reamintim că autorităţile locale au solicitat ca nodul rutier la kilometrul 53 să fie inclus ca o “realitate imediată” în proiectul autostrăzii şi nu ca o variantă ce ar urma să fie construită în viitor.

Într-o adresă semnată de preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreşedintele Florin Roman şi primarul de la Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, se menţionează că autostrada reprezintă o oportunitate de dezvoltare economică şi atragere de investitori, iar accesul la această arteră vizează o zonă de 40.000 de locuitori. În plus, nodul rutier ar reduce distanţa spre Târgu Mureş şi ar decongestiona traficul pe DN1, susţin reprezentanţii administraţiei.

“Acest nod rutier este singurul care permite legătura între drumul expres Sebeş – Turda şi E81/DN1, aflat între localităţile Aiud şi Turda. Construcţia acestuia permite reducerea timpilor şi distanţelor de deplasare atât pentru transportul de marfă, cât şi cel de persoane, cu efecte imediate asupra dezvoltării economice a regiunii”, se arată în adresă.

De asemenea, administraţia locală are în vedere în “principal rolul pe care acest nod rutier îl are în susținerea parcului industrial care se va dezvolta în Ocna Mureș pe terenul fostului UPSOM GHCL”.

Vezi aici mai multe detalii despre discuţiile primarilor din Alba privind proiectul autostrăzii Sebeş – Turda.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Nodul rutier de la Decea a fost inclus în proiectul autostrăzii Sebeş-Turda. CJ Alba a primit confirmarea de la Departamentul de Proiecte de Infrastructură | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax