Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi ALERTE METEO Cod PORTOCALIU și Cod GALBEN de ger și vânt puternic până luni. Minimele coboară până la -20 de grade Celsius

Publicat

Alerte meteo de ger în toată tara, minimele coboară sub – 20 grade. Cod portocaliu de viscol la munte

Meteorologii au emis noi avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de vreme deosebit de rece, ger și intensificări ale vântului valabile de vineri în județul Alba și în alte județe din țară până luni, 15 februarie, ora 10:00. 

VEZI și Prognoza METEO pentru 15–21 februarie. SĂPTĂMÂNA EXTREMELOR în România: De la GER, la +11 grade Celsius, apoi din nou vine GERUL

Cod Galben – în intervalul vineri, 12 februarie, ora 12:00 – luni, 15 februarie, ora 10:00 

Meteorologii anunță o vreme deosebit de rece și ger mai ales dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării.

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării.

Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Cod Galben – în intervalul vineri, 12 februarie, ora 12:00 – sâmbătă ora 21:00 

În intervalul vineri, 12 februarie, ora 12:00 – ora 21:00 sunt anunțate intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, amplificând senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe alocuri în Moldova, Oltenia și Transilvania peste 70 … 75 km/h. Mai ales la munte, temporar, zăpada va fi spulberată.

În intervalul vineri, 12 februarie, ora 21:00 – sâmbătă, 13 februarie, ora 21:00 sunt anunțate intensificări ale vântului în Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei.

În Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvanieivântul va avea intensificări și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90…100 km/h și va spulbera zăpada.

Cod Portocaliu – în intervalul vineri, 12 februarie, ora 12:00 – ora 23:00

Sunt așteptate intensificări susținute ale vântului în Carpații Meridionali și de Curbură

În intervalul menționat în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h, zăpada va fi puternic spulberată și vizibilitatea redusă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax