Connect with us
Advertisement

Eveniment

Prognoza METEO pentru 15–21 februarie. SĂPTĂMÂNA EXTREMELOR în România: De la GER, la +11 grade Celsius, apoi din nou vine GERUL

Publicat

Avem parte de o săptămâna în care vom alterna de la ger și zile cu maxime negative la episoade de încălzire care vor duce maximele și la 10 – 11 grade.

Vorbim de o săptămână deficitară din punct de vedere al precipitațiilor, doar prin Moldova, zonele montane, Maramureș și Transilvania urmând să se acumuleze un 3 – 5, 7 l/mp, iar prin nordul Orientalilor 10 – 15 l/mp. Mare parte din aceste precipitații vor fi doar ninsori potrivit Prognoze Meteo.

VREMEA Luni, 15 februarie:

– Începem săptămâna cu o vreme mult mai rece decât normalul perioadei, cu temperaturi minime care vor coborî, la nivelul întregii țări, spre valori de –5, –7, chiar –8 grade. În zonele montane vorbim de ger în toată regula, cu temperaturi de –12, –14 grade.

Maximele rămân negative doar prin nordul și centrul Moldovei (-0 spre –2 grade), Transilvania și Maramureș (-0 spre –2, –3 grade), în timp ce prin zonele montane vorbim de valori de la –10 spre –12 grade. În restul țării vorbim de maxime pozitive, de la 1 spre 3, 4 grade, iar prin Oltenia și vestul Munteniei sunt posibile chiar 5 – 6 grade.

Sunt posibile precipitații (ninsori) prin Meridionali, Moldova, Maramureș, Transilvania, nordul Dobrogei iar seara și prin estul Munteniei. Vorbim de cantități slabe, care doar prin zonele montane se pot apropia de un 3 – 5 l/mp.

Citește și VREMEA în ALBA, 15-21 februarie. Cât mai ține frigul, zilele cu ploi sau ninsori. Prognoza meteo în localități din județ

VREMEA Marți, 16 februarie:

– Ne așteaptă o noapte deosebit de rece prin nordul Moldovei, și zonele montane, cu minime ce ajung la –14, –16 grade, dar ger va fi și prin restul Moldovei, Transilvania, Maramureș (-8 spre –10 grade). Și în restul țării vorbim de minime mult sub 0 grade, spre –5, –7 grade.

În nordul Moldovei și prin zonele montane și maximele zilei vor rămâne la valori apropiate de pragul gerului (-8 spre –10 grade), dar maxime negative vom avea și în restul Moldovei, Dobrogea, mare parte din Muntenia, mare parte din Transilvania și Maramureș (-1 spre –3, –4 grade). Banatul, Crișana, Oltenia, vestul Munteniei și vestul Transilvaniei se vor bucura de maxime pozitive, spre 2 – 4 grade.

Precipitații slabe (fulguieli) vor fi posibile prin Meridionali, nordul Orientalilor.

VREMEA Miercuri, 17 februarie:

– Urmează o nouă noapte foarte rece, cu minime care vor coborî, în cea mai mare parte a țării, spre valori de –7, –9 grade, iar prin nordul Moldovei și zonele montane coborâm spre –12, –14 grade. Temperaturi minime mai ușor de suportat vor avea cei din Banat, Crișana, unde ne oprim la –2, –4 grade.

Maximele rămân negative doar prin zonele montane (-2 spre –4, –5 grade), iar prin estul Munteniei, Dobrogea, mare parte din Transilvania, Maramureș, Moldova se vor atinge 2 – 4 grade. Prin sudul Transilvania, Oltenia, Muntenia, Crișana maximele ajung la 5 5- 7 grade, iar în Banat vom putea avea chiar valori de 9 – 10 grade.

Sunt posibile precipitații mai ales odată cu a doua parte a zilei. Prin Banat și Crișana avem parte de ploi, iar prin zonele montane, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Munteniei vom avea parte de ninsori slabe. Vorbim tot de cantități neimportante, spre 3 – 5 l/mp.

VREMEA Joi, 18 februarie:

– Avem parte de o ameliorare din punct de vedere al temperaturilor minime, care doar prin zonele montane mai coboară spre –5, –7 grade, în timp ce în bună parte din țară se vor opri la –1, –3 grade. Prin vestul Banatului, prin nordul Moldovei dar și prin Oltenia vorbim de minime pozitive, de la 1 spre 3 grade.

Maximele marchează o încălzire evidentă, cu valori de 8 – 10 grade în cea mai mare parte a țării, doar prin nordul extrem al Moldovei urmând să ne oprim la valori de 0 – 2 grade, prin Transilvania 5 – 7 grade iar prin zonele montane vorbim de maxime de la –2 spre –4 grade.

Avem parte de ninsori, pe timpul nopții și al dimineții prin Orientali, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, iar prin Dobrogea, sudul Moldovei, Crișana vor fi ploi. Cantitățile așteptate rămân tot la 3 – 5 l/mp, doar prin Maramureș sunt posibile un 10 – 15 l/mp.

VREMEA Vineri, 19 februarie:

– Moldova, Maramureșul, au parte de o nouă noapte foarte rece, geroasă, cu valori de la –8 spre –10, –12 grade, iar prin nordul Crișanei și al Dobrogei ajungem la minime de –5, –7 grade. Și în restul țării avem parte de valori negative, –1 spre –3 grade.

Maximele rămân  negative în zonele montane, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei (-1 spre –3 grade), în timp ce în nordul Moldovei vorbim de –8, –10 grade. Oltenia, Transilvania, nordul Crișanei se opresc la 4 – 6 grade, iar în sudul Crișanei, și Banat vom avea cele mai ridicate valori ale zilei, de 10 – 11 grade.

Ninsori slabe sunt posibile prin Meridionali, NE Munteniei și sudul Dobrogei, nu mai mult de 1 – 2 l/mp.

VREMEA Sâmbătă, 20 februarie:

– Avem parte de o nouă încălzire ușoară, care vor aduce maximele la valori de 3 – 5 grade în cea mai mare parte a țării, doar prin nordul Dobrogei, sudul și centrul Moldovei și zonele montane vom rămâne la valori de doar 0 – 2, 3 grade, în timp ce în nordul Moldovei și pe crestele montane avem parte de maxime negative, de la –2 spre –4 grade.

Sunt posibile ninsori slabe prin zonele montane, dar și lapoviță sau ninsori prin Crișana (pe timpul nopții).

VREMEA Duminică, 21 februarie:

– Avem parte de o zi cu maxime negative prin zonele montane, Moldova, nordul Dobrogei (-1 spre –3 grade) în timp ce prin Muntenia ne oprim la valori de 2 – 4 grade. Oltenia, Banatul, Crișana, Maramureșul și Transilvania se vor bucura de maxime de la 5 spre 7, 8 grade.

Precipitațiile vor lipsi din peisajul meteo al zilei.

Vorbim de o săptămână deficitară din punct de vedere al precipitațiilor, doar prin Moldova, zonele montane, Maramureș și Transilvania urmând să se acumuleze un 3 – 5, 7 l/mp, iar prin nordul Orientalilor 10 – 15 l/mp. Mare parte din aceste precipitații vor fi doar ninsori.

Strat de zăpadă:

– Rămânem cu un strat de zăpadă consistent în zonele montane (peste 50 – 60 cm, iar pe creste chiar peste 90 – 100 cm) în timp ce prin nordul Moldovei vorbim de un 5 – 7 cm.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement