Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi condiții de călătorie în Spania, aplicate din 3 iunie. Acces cu adeverință de vaccinare pentru cei ce vin cu avionul

Publicat

Începând din data de 3 iunie, Spania primeşte români dacă dețin o adeverinţă de vaccinare. Doar cei care intră cu avionul în ţara iberică pot beneficia de acestă procedură, cei care tranzitează Franța sunt nevoiți să prezinte un test PCR.

Noutatea a fost anunţată pe pagina de Facebook de Ambasada României la Madrid, care prezintă noile condiţii de călătorie în Spania pentru români.

Citește și Ghid de vacanță, iunie 2021: Condiții de călătorie și restricții în țările preferate de români pentru concediul din această vară

„Începând cu 7 iunie 2021, toți pasagerii care sosesc din România pe cale aeriană trebuie să prezinte la intrarea în Spania:

  • fie un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19
  • fie un test negativ PCR
  • sau un certificat de recuperare post-Covid.

Acesta poate fi certificat digital UE sau un document de acreditare a celor indicate mai sus, indiferent dacă provine dintr-un stat membru al UE sau dintr-o țară terță.

Vezi și DOCUMENT: CNSU a actualizat LISTA țărilor cu risc epidemiologic. Ce se întâmplă cu cetățenii care vin din zona roșie sau galbenă

Copiii sub 6 ani nu sunt obligați să prezinte aceste documente justificative„.

Condițiile de călătorie spre România rămân cele anunțate în data 27.05.2021 de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, Spania trecând pe lista verde/lista țărilor cu risc epidemiologic scăzut.

Astfel, pentru persoanele care sosesc din Spania cu zbor direct, testul PCR nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România.

Copiii sub 6 ani nu sunt obligați să prezinte aceste documente justificative.

Tranzitarea Franței pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România, caz în care este obligatorie prezentarea unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax