Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concediul de vară 2021. Destinațiile de vacanță din Europa cu cele mai puține restricții de călătorie

Publicat

În ce țări vom putea merge în această vară, dacă am fost vaccinați? Care sunt țările care primesc turiști imunizați, fără să impună alte restricții?

Sunt doar două dintre întrebările pe care ni le punem după un an fără concediu din cauza restricțiilor de călătorie.

Vezi și Concediu în Grecia IULIE 2021. TOT ce trebuie să știi despre condițiile de intrare, documente și drumul prin Serbia și Macedonia

Șapte țări-destinații turistice preferate din Uniunea Europeană și-au deschis granițele pentru turiști europeni, însă fiecare are propriul său regim de reguli și restricții anti-Covid, unele mai relaxate, altele mai dure.

Majoritatea permit, însă, intrarea pe teritoriu cu un test PCR negativ, certificat de vaccinare sau act care dovedește că persoana a trecut prin boală.

Citește și: Concediu 2021 în Grecia, Croația, Muntenegru sau Bulgaria. Prețuri, condiții de călătorie și variante de cazare

Printre țările care permit venirea turiștilor se includ: Croația, Grecia, Italia, Malta, Islanda, Muntenegru și Portugalia.

Croația

Croația, cunoscută pentru apa limpede albastră și pentru sutele de insule ce pot fi vizitate, este deschisă turiștilor care fac dovada unui test PCR negativ din ultimele 48 de ore dinainte călătoriei, dovada recuperării post-Covid sau un certificat de vaccinare.

Pentru turiștii care vizitează din afara zonei Schengen este nevoie și de dovada achitării cazării.

Franța

Din 9 iunie, persoanele care călătoresc din România în Franța nu trebuie să mai prezinte test negativ la Covid-19 dacă au fost vaccinate și pot prezenta un certificat de vaccinare.

Conform MAE, nu au nevoie de test negativ pentru Covid–19 persoanele care sunt vaccinate complet cu un vaccin autorizat de UE. Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 2 săptămâni de la a doua injecție cu vaccinurile care se fac cu doză dublă (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), 4 săptămâni de la injecția pentru vaccinul cu doză unică (Johnson & Johnson) și 2 săptămâni de la injecția făcută în cazul persoanelor care au fost infectate cu Covid-19 și pentru care, în Franța, este necesară o singură injecție.

Persoanele care nu sunt vaccinate (schemă completă, conform detaliilor de mai sus) trebuie să prezinte la îmbarcare / la trecerea frontierei rezultatul unui test negativ, fie PCR, fie antigen, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

Grecia

Grecia, una dintre destinațiile cele mai frecventate de turiști din România și nu numai, permite intrarea pe teritoriul său a turiștilor europeni dacă aceștia prezintă un certificat de vaccinare anti-Covid, un test PCR negativ făcut nu mai târziu de 72 de ore sau dovada recuperării din boală.

Pentru cetățenii UE/Schengen/EEA/UK nu se aplică măsura carantinării.

Călătoria cu mașina în Grecia poate fi plăcută dar trebuie să aveți grijă la aglomerația din vămi, anunță MAE român.

În Grecia, barurile și restaurantele sunt deschise încă din luna mai și nu există restricții de circulație pe timp de noapte.

Autoritățile de la Atena speră că insulele grecești vor fi „libere de Covid” până la sfârșitul lui iunie.

Ce trebuie să știe românii care merg în Grecia prin Serbia și Macedonia de Nord

Românii care merg în Grecia prin Serbia și Macedonia de Nord, trebuie să știe că pe teritoriul celor două state ( care nu sunt în UE) pot intra cu pașaport sau cu carte de identitate.

Perioada de tranzitare a celor două țări nu poate fi mai mare de 12 ore pentru a nu fi nevoiți de a prezenta la intrare un test PCR negativ.

Autoritățile din Serbia și Macedonia de Nord nu cer test PCR decât pentru persoanele care rămân în țările respective mai mult de 12 ore.

MAE anunță că Excepții de la obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (pentru cetățenii străini care doresc să intre în acest stat):

cetățenii străini care tranzitează teritoriul Republicii Serbia, cu condiția ca durata tranzitului să nu depășească 12 ore; autoritățile de frontieră solicită o dovadă a tranzitului (dovada domiciliului sau reședinței în statul de destinație, dovada rezervării unui pachet turistic etc. în statul de destinație);
ATENȚIE: Pentru Macedonia de Nord este obligatorie Carte Verde pe care să fie precizată țara.

Italia

Italia, una dintre cele mai vizitate ale țării, pentru orașele istorice emblematice și pentru numeroasele atracții, permite intrarea turiștilor europeni dar și a celor britanici sau americani – toți vizitatorii trebuie, însă, să prezinte un test PCR negative nu mai vechi de 48 de ore.

De asemenea, în Italia încă sunt restricții de circulație pe timp de noapte, „ora de stingere” fiind  23:00 și este obligatorie purtarea măștii de protecție în spații publice.

Aceste restricții vor rămâne în vigoare cel puțin până în luna iulie, în funcție de evoluția epidemiologică.

Malta

Malta s-a redeschis, oficial, pentru turiși în iunie 2021 și este prima țară din UE care a atins imunitatea de turmă.

Cetățenii europeni pot intra în Malta cu test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, iar pașaportul de vaccinare va fi introdus din iulie. Restaurantele malteze pot sta deschise până la miezul nopții, dar purtarea măștii este încă obligatorie în spații deschise.

Islanda

Pentru cei care preferă destinații nordice, Islanda oferă oportunitatea admirării aurorei boreale sau relaxării la băi termale.

Călătorii vaccinați și cei care prezintă un act care atestă vindecarea de Covid-19 pot intra în țară fără carantină dar trebuie să aibă un test negativ la sosire. Testul poate fi efectuat și la aeroport, însă chiar și cu un test negativ, persoana trebuie să se izoleze cinci zile înainte să facă un al doilea test.

Muntenegru

Muntenegru este o altă țară, care s-a redeschis recent pentru turiști – vizitatorii din țările UE pot intra în țară cu un test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, un test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore, certificat de vaccinare sau dovada recuperării din boală.

Vezi și UPDATE: Românii pot intra în Muntenegru doar cu test PCR sau dovadă de vaccinare. Măsură valabilă pentru toți cetățenii UE

Portugalia

Portugalia este, de asemenea, deschisă pentru cetățenii și rezidenții țărilor europene cu test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, iar același regim se aplică și Insulelor Azore și Madeira.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. MAE

    luni, 14.06.2021 at 13:41

    Vorbiti numai prostii…sau mai precis, preluati asa-zise stiri de la alte entitati mass-media fara sa verificati daca informatiile sunt corecte. In acest caz, ati dat-o in bara cu conditiile de calatorie in Croatia. Ia uitati ce scrie in sectiunea „Conditii de calatorie in Croatia” de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Cetățenii străini care sosesc din zone sau state ale UE sau ale Spațiului Schengen și state asociate Spațiului Schengen, inclusiv România, sunt obligați să prezinte la intrarea în Republica Croația:
    – un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore (!!!!) de la momentul testării sau un test rapid antigen negativ (testele rapide antigen admise se regăsesc în Lista comună a testelor rapide antigen recunoscute reciproc de către statele membre ale Uniunii Europene, publicată de Comisia Europeană), efectuat cu maximum 48 ore anterior intrării în Croația
    Deci, testul PCR nu trebuie sa fie mai vechi de 72 ore si nu de 48 ore (acest interval de timp este valabil pentru testele antigen !!!!!
    Sunteti VARZA !!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax