Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi condiții la intrarea în Ungaria: Teste PCR pe cheltuială proprie sau carantină de 14 zile, din 1 august

Publicat

vama

Călătorii care intră în Ungaria, începând de sâmbătă, din ţări clasate în categoria “galbenă” sau “roşie” sub aspectul nivelului de risc de propagare a coronavirusului trebuie să plătească efectuarea de teste PCR sau trebuie să rămână în carantină la domiciliu timp de două săptămâni, a explicat vineri “medicul-şef” al Ungariei, Cecilia Muller, citată de MTI.

Autoritățile de la Budapesta a anunțat că persoanele din ţări clasate în categoria ”galbenă”, între care și România, care intră în Ungaria, vor trebui să plătească efectuarea de teste PCR sau trebuie să rămână în carantină la domiciliu timp de două săptămâni. Măsura se aplică începând de sâmbătă, 1 august 2020, informează Romania24.ro

La graniţă, călătorii sunt verificaţi şi primesc un certificat roşu care atestă necesitatea carantinei şi pe care trebuie să-l afişeze la intrarea în locuinţă, a explicat responsabilul ungar.

Cei care nu vor să rămână în carantina de 14 zile trebuie să depună o solicitare în acest sens la administraţia locală, contra unui cost de 3000 de forinţi (8,5 euro), şi primesc o adeverinţă în baza căreia pot părăsi carantina pentru a merge la un centru de screening, lista acestor centre fiind disponibilă pe site-ul agenţiei naţionale ungare pentru sănătate publică, cu costul testului specificat de fiecare furnizor în parte, a menţionat ea.

Vezi și HARTA INTERACTIVĂ: Județele unde trebuie purtă obligatoriu masca de protecție și în spațiile deschise

Persoanele care vin din ţări ”galbene” pot părăsi carantina după primul test PCR negativ, dar tot au obligaţia de a face şi al doilea test.
Cecilia Muller, medicul-șef al Ungariei, pentru agenția MTI:
Cine este scutit de carantină

Sunt scutiţi de carantină călătorii care prezintă la graniţă două teste PCR cu rezultat negativ, realizate cu cel mult cinci zile înainte de intrarea în Ungaria şi la un interval de minimum 48 de ore între ele, precum şi cei care prezintă un certificat care arată că s-au vindecat de COVID-19 în ultimele şase luni, a mai spus medicul.

Vezi și 28 august: Reguli de călătorie: Lista ACTUALIZATĂ a țărilor care impun restricții pentru români. Carantină la întoarcerea din 50 de state

Alături de România, pe lista galbenă a autorităților de la Budapesta mai sunt Bulgaria, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Rusia, Serbia, Japonia, China, SUA si Canada.

Cetăţenii străini proveniţi din ţări ”roşii” intră direct în carantină.

Lista statelor europene clasate în categoria roșie cuprinde Albania, Bosnia Herțegovina, Belarus, Kosovo, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Ucraina, dar și mai multe țări din Africa, Asia și America Latină.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax