Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi critici dure faţă de condiţiile din penitenciare. Deţinuţii preferă însă închisorile supraaglomerate

Publicat

inchisoare

Un nou raport pe tema condiţiilor din închisorile şi centrele de arest din România a fost publicat marţi d Comitetul antitortură al Consiliului Europei. Sunt noi  critici dure pentru condiţiile din penitenciare.

Experţii care au vizitat, anul trecut, centrele de detenţie spun că, deşi autorităţile române au luat măsuri pentru a îmbunătăţi situaţia deţinuţilor, există în continuare multe situaţii în care condamnaţii îşi ispăşesc pedepsele în spaţii prea mici, neigienizate şi neventilate corespunzător. Specialiştii europeni atrag atenţia că persistă problema deţinuţilor agresaţi de personalul penitenciarelor sau de poliţişti.

În document se apreciază şi măsurile luate de România pentru a ameliora situaţia – renovarea unor spaţii de detenţie sau compensarea condiţiilor improprii cu reduceri de pedeapsă.

Reamintim că închisori modernizate, precum cele de la Arad sau Giurgiu, sunt pe sfert goale pentru că infractorii vor să stea de pildă la Focşani sau Iaşi, cu grad de ocupare de 150 la sută, ca să scape mai repede de gratii.

Penitenciarul Aiud a avut în custodie în anul 2018, o medie de 597 persoane private de libertate, iar 1.059 deținuți au tranzitat unitatea pe o perioadă de până la trei zile către unitățile penitenciare de destinație. Din evidențele unității rezultă un indice de supraaglomerare real de 129,50%. 

Citeşte şi Penitenciarul Aiud, cifrele din 2018: Cazuri de suicid, agresiuni, greva foamei, dar şi căsătorii după gratii

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax