Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Noi lucrări în Cetatea Alba Carolina. Investiție de 200.000 de euro pentru modernizarea unei străzi în zona istorică

Publicat

cetatea alba carolina

Consilierii locali au aprobat vineri o nouă investiție în Cetatea Alba Carolina. Este vorba despre modernizarea străzii Mitropolit Alexandru Sterca Șuluțiu, aflată între unitatea militară și sediul universității, lucrări pentru care este necesară suma de aproape 200.000 de euro din bugetul local.

Valoarea totală a investiției este de 904.880 lei (190.184 euro) inclusiv TVA, din care lucrări de construcții-montaj 755.489 lei (158.786 euro). Lucrările ar urma să fie finalizate în patru luni.

Se vor amenaja 830 mp de carosabil și trotuare (cu pavele din piatră naturală), dotate cu canalizare pluvial, canalizație tehnică și iluminat public.

În documentația prezentată consilierilor se explica faptul că Universitatea 1 Decembrie 1918 solicita, în 2015, sprijinul autorității locale pentru deschiderea străzii Mitropolit Alexandru Sterca Şuluţiu, ce figura în proprietatea Statului Român.

Prin deschiderea acestei artere, se va face legătura între strada Unirii și Gabriel Bethlen, asigurând accesul la Universitate pe latura de est.

Solicitarea UAB a venit în contextul în care în corpul H al sediului acesteia sunt derulate investiții pentru amenajarea centrului de cercetare. Clădirea este parte din patrimonial național, astfel că a fost reabilitată cu respectarea formei clădirii, adică cu ușile de acces pre strada Mitropolit Al. Sterca Șuluțiu, iar artera este blocată de poarta unității militare din vecinătate.

Citește și FOTO: Peste 5 milioane de euro pentru modernizarea UAB. Laborator de turism şi dotări IT la centrul multidisciplinar

Primăria a demarat în aprilie 2017 procedura de preluare a străzii în administrare de la MApN, iar în 2018 cerințele au fost acceptate. Este necesară refacerea împrejmuirii de 2,5 metri înălțime, a porții și devierea utilităților existente pe amplasament. Practic, se va demola un pavilion punct control de la unitatea militară și o parte din gardul din cărămidă. Va fi construit un gard nou și o poartă de acces în unitatea militară, cu relocarea utilităților existente în prezent.

În prezent, investiția este la faza de studiu de fezabilitate prin care se propune amenajarea platformei drumului pe 87 ml, canalizația și iluminatul public.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    duminică, 01.09.2019 at 13:18

    Iar lucrari pe bani publice cu dedicatie? Dupa ce ca s-a aprobat constructia blocului ala in spatele universitatii, deci in zona istorica, acuma ii trebuie facut si drum nu-i asa? De ce pe bani publici? Hoti si banditi spurcati ce sunteti voi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax