Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Noi modificări la Codul Rutier. Reguli pentru biciclişti şi alţi participanţi la trafic

Publicat

Se schimbă din nou Codul Rutier. Modificări au fost aprobate recent de Guvern şi se referă la comportamentul în trafic. Printre altele, autoturismele parcate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou, cu acordul polițiștilor.

Vezi şi Noi proceduri pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Ce a stabilit Guvernul

De asemenea, șoferii nu vor mai putea să depășească bicicliști decât dacă lasă un spațiu de manevră de un metru și jumătate.

Concret, distanța laterală recomandată la depăşirea unei biciclete va fi de minimum 1,5 m, în loc de o „distanţă laterală suficientă”, cum era până acum, potrivit unei hotărâri de guvern adoptate la finalul săptămânii trecute şi care a modificat si completat Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Actul normativ prevede şi anumite obligaţii pentru conducătorii de biciclete.

„De asemenea, actul normativ se referă şi la o serie de obligaţii stabilite de Regulament pentru conducătorii de biciclete şi care au fost aduse în acord cu realităţile tehnice/ tehnologice actuale. Astfel, de exemplu, echiparea bicicletei trebuie să se facă cu elemente sau dispozitive care să asigure vizibilitatea acesteia în trafic, în special pe timp de noapte şi să nu se limiteze doar la cele de culoare portocalie fixate pe spiţele roţilor; se specifică distanţă laterală recomandată la depăşirea unei biciclete, de minimum 1,5 m, în loc de o „distanţă laterală suficientă””, se arată într-un comunicat de presă emis de Executiv.

Bicicliştii nu vor fi obligaţi să poarte cască de protecţie când circulă pe drumurile publice, potrivit unei hotărâri de guvern adoptate la finalul săptămânii trecute şi care a modificat şi completat Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Iniţial, în proiectul de hotărâre, exista propunerea ca bicicliştii să fie obligaţi să poarte cască, dar a fost scoasă, după discuţiile cu organizaţiile de biciclişti.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax