Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi reguli de călătorie, propuse de Comisia Europeană. Minorii cu părinți vaccinați ar putea fi exceptați de la carantină

Publicat

Noi reguli de călătorie pentru familiile care au copii mai mici de 12 ani și care nu pot fi vaccinați anti-COVID-19 sunt propuse de Comisia Europeană.

Minorii ai căror părinți sunt complet vaccinați ar putea să nu fie nevoiți să stea în carantină, indiferent de țara din care călătoresc.

De asemenea, conform propunerii Comisiei, copiii mai mici de 6 ani ar trebui să fie exceptați de la testare, potrivit digi24.ro.

„Propunem ca minorii care vor călători cu părinții să nu fie nevoiți să stea în carantină dacă părinții lor sunt scutiți – de exemplu, dacă sunt vaccinați. Propunem ca statele membre să fie de acord să scutească minorii mai mici de 6 ani de testare. Propunem ca testele PCR să fie considerate valide pentru 72 de ore, iar testele rapide antigen – în statele care le acceptă – pentru 48 de ore”,  a anunțat luni Didier Reynders, comisarul UE pentru justiție.

Citește și Concediul de vară 2021. Destinațiile de vacanță din Europa cu cele mai puține restricții de călătorie

Reamintim că Uniunea Europeană se pregătește pentru introducerea certificatului verde, care ar urma să fie folosit din data de 1 iulie.

Setul de măsuri propus de Comisia Europeană prevede că persoanele vaccinate și cu a doua doză sunt exceptate de la carantină, indiferent de situația epidemiologică din țara unde au călătorit, iar o regulă similară ar trebui să se aplice și persoanelor care au trecut prin boală și care au primit cel puțin prima doză a unui vaccin.

Persoanele care au trecut prin boală ar putea să se bucure de un regim liber de călătorie până la 180 de zile după recuperare.

Testele PCR ar urma să fie valabile 72 de ore, iar cele rapide – 48 de ore.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax