Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi reguli pentru turiștii români care merg în vacanță în Grecia. Formularele pentru deplasarea terestră, suspendate până marți

Publicat

Decizie de ultimă oră pentru turiștii care vor să ajungă în Grecia. Până marți noapte a fost suspendată emiterea de formulare de călătorie pentru cei care merg în vacanță cu mașina sau cu autocarul. Prin urmare, cine a obținut formular până acum poate pleca în concediu în Grecia, cine nu, după ziua de marți.

Începând de miercuri dimineață (15 iulie, ora 06:00), e obligatorie prezentarea unui test negativ COVID la singurul punct de frontieră terestru deschis pentru intrarea turiștilor în țară, Kulata-Promachonas.

Vezi și HARTĂ: LISTA țărilor europene care au impus restricții pentru cetățenii români. În ce condiții se poate intra

Pe site-ul pus la dispoziție de autoritățile elene (https://travel.gov.gr/#/) pot completa acum formularul doar cei care merg cu avionul sau pe cale maritimă. Autoritățile elene au precizat că testul COVID va fi necesar de miercuri, 15 iulie, de la ora 6 dimineața, și nu de marți, așa cum au anunțat inițial. Testele trebuie să fie făcute cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară, la un laborator acreditat, altfel nu vor fi luate în considerare. Chiar și așa, autoritățile elene precizează că turiștii vor fi testați aleatoriu în continuare. Formularul online este necesar pentru intrarea în Grecia și trebuie completat cu 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul țării.

În continuarea precizărilor transmise privind condițiile de intrare în Republica Elenă prin punctul de frontieră dintre Bulgaria și Republica Elenă de la Kulata – Promachonas, odată cu instituirea, la 1 iulie a.c., a noilor reguli aplicabile la intrarea cetățenilor străini în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Potrivit informațiilor comunicate în mod public sâmbătă, 11 iulie, de către autoritățile elene, prin intermediul site-ului https://travel.gov.gr, începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 06.00, (și nu 14 iulie, așa cum comunicaseră inițial), toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligati să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Autoritățile elene subliniază că falsificarea acestor certificate este pedepsită conform legii elene.

MAE reamintește că prezentarea acestui test nu exclude obligația de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei și nici posibilitatea testării aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.

Totodată, conform informațiilor comunicate public de autoritățile elene pe site-ul menționat anterior, platforma electronică care permite completarea formularului Passenger Locator Form nu va fi disponibilă până marți, 14 iulie, ora 00.01 pentru intrarea în Grecia pe cale rutieră. Astfel, cetățenii români care au completat deja aceste formulare vor putea intra în Republica Elenă prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, iar cei care nu au formularul completat până la acest moment vor trebui să își reprogrameze călătoria începând cu miercuri, 15 iulie.

Formularele electronice sunt în continuare disponibile pentru intrare pe cale aeriană sau maritimă.

MAE reamintește că celelalte puncte de trecere a frontierei pe cale rutieră cu Republica Elenă rămân în continuare închise pentru călătorii neesențiale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax