Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Noi schimbări în legislație pentru cei care conduc fără permis. Nu vor mai putea fi suspendate pedepsele cu închisoarea

Publicat

Noi schimbări în legislație pentru prevenirea accidentelor grave. O inițiativă legislativă va fi dezbătută la Senat pentru a fi majorate pedepsele pentru cei care conduc fără permis.

”În septembrie vom dezbate în Senat, în procedură de urgență, o inițiativă legislativă prin care se vor majora pedepsele pentru cei care conduc un autovehicul fără permis. Iar pedepsele nu vor mai putea fi suspendate, indiferent dacă s-au produs sau nu accidente cu răniri sau decese”, a anunțat senatorul Robert Cazanciuc.

Potrivit acestuia, o altă lege (Legea 172/31 mai 2024 privind traficul de droguri) va pune ”serios pe gânduri pe cei care ar intenționa să se urce la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor, știind că pot rămâne fără permis până la 10 ani, indiferent dacă au comis un accident sau nu”.

Senatorul susține însă că ”rămâne în sarcina autorității judecătorești să aplice legea în litera și spiritul ei, astfel încât condamnările la pedeapsa cu închisoarea sau interzicerea dreptului de a mai conduce autovehicule pentru un număr mare de ani să-i facă să înțeleagă pe cei care mai cred că pot fi deasupra legii că nu mai există alt drum decât către închisoare pentru cei care se urcă la volan băuți, drogați sau fără permis”.

Noi schimbări în legislație pentru cei care conduc fără permis

Potrivit proiectului aflat la Senat, pedeapsa propusă pentru conducere fără permis este de la 3 ani la 7 ani de închisoare. În prezent, pedeapsa este de la unu la cinci ani.

Dacă persoana care conduce fără permis este implicată într-un accident de circulație, gravitatea faptei crește. Se propune o pedeapsă cuprinsă între 4 ani și 8 ani de închisoare.

Dacă în urma accidentului este înregistrat deces, pedeapsa va fi între 5 și 10 ani de închisoare.

Pedepse similare sunt propuse pentru cei care îndredințează mașini persoanelor fără permis. Detalii, AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate